Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Индикаторна лампа отворен Аirbag - nissan / terrano II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Индикаторна лампа отворен Аirbag - nissan / terrano II

Някой знае ли безболезнен начин да изгасне мигащата лампа на таблото на NISSAN-terrano II, напомняща постоянно че са ми отваряни въздушните възглавници? Въпроса е да мога да игнорирам това че са отваряни и да съм сигурен че останалите 2 работят. Това дали е възможно да стане в сервиз на стенд.... Дали е възможно да ми сложат нови възглавници .....някъде??? Ще съм благодарен за всякакъв вид инфо...

До: Индикаторна лампа отворен Аirbag - nissan / terrano II

може да стане трябжати кадьрен елконаджия

Коментар

Всичко може!
      1. За нови възглавници .... мисля няма да ти хареса цената. Прави се в фирмен сервиз.
      2. Да, може да се махне лампата.
      3. Краш дейта сторед ..... може да се "изтрие" ....
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Щом като са отваряни възглавниците трябва да се смени и блока им за управление .И пиропатрони ще трябват. Освен това, след като компа показва "катастрофа", това НЕ Е грешка и НЕ МОЖЕ да се изтрие, като индикация за ламбда сонда примерно.........

Коментар

Колега mistral
          След, като съм написал, "
          Краш дейта сторед ..... може да се "изтрие"" ....
          Според мен означава, че знам за какво става въпрос!
          Ако не си на ясно - това е "грешката", която се прочита с тестера .... и с тестер (кодочетец) не се изтрива.
          А след, като съм писал, че може .......
          Питай чичко Гуугъл ....

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Наясно съм
            Пропуснал съм да уточня "с кодочетец", за което се извинявам.
            Но това няма пряко отношение към проблема с еърбега. За да бъде всичко о.к. , както писах по-горе, трябва да се смени блока за управление на еърбеците и т.н.....

Коментар

Много малко инфо имам за модела(Terrano2 3.0Di - 2003год.) и за това пуснах темата... Надявам се да продължат коментарите, защото за сега ме насочвате доста добре...Имам разни идеи, които като ги осмисля с ваша помощ и ще пристъпя и към осъществяването им. Върти ми се из главата и "Продажба", ама съм още доста "зелен".
              А възможно ли е да се отвори само един Airbag при наличие на 2???Примерно само на местото да водача, без да се засегне другия. (по принцип моето е с 4 - 2те са в седалките). Ако някой има схема на разположение на датчиците по купето или някаква примерна логика на отварянето на възглавниците(при какви задействания на кои датчици => кое се отваря), бих бил доволен.

Коментар

При "по-модерните" автомобили има датчици за теглото на пасажерите. Т.е. датчика засича къде и колко пътници има. Ако няма необходимост "въглавниците" не се отварят.
                Проблема може да се дължи на много неща. Закарай я в Сервиз където да ти кажат за какво става въпрос за да си наясно с проблема преди крайните мерки.
                Може например да се окаже че някое от тези кабелчета се е разкачило и от там да ти свети неизпрвност, или 250 други дребни простотийки за които дори не подозираш, а биха ти стрували стотинки да се отстранят.

Коментар

Абе Калинка !!!!

Ти не четеш ли??

Човека ти казва,че има гръмнала възглавница ....
                  К'ви кабели..... к'ви пет лева??

А иначе, съвременните компове могат да отварят колкото искат възглавници ... тоест според скорост брой пътници, от коя страна е удара ... и т.н.

Коментар

упс... съжалявам... явно днес няма да се събудя въобще... ( а възлагах известни надежди)

Моля модраторите да ми делнат неадекватното мнение...

Коментар

Първоначално публикуван от terro Преглед на мнение
                      ...Имам разни идеи, които като ги осмисля с ваша помощ и ще пристъпя и към осъществяването им.
                      Какви идей имаш

Реално имаш 3 варианта:
                      1- караш си така със светеща лампа
                      2- махаш лампата и спира да те дразни, ама нямаш еърбег
                      3- сменяш блок, волан, патрони, лампата следва да изгасне и имаш е еърбег.

Коментар

реших проблема!!! Благодаря!!!

Коментар

Как реши проблема?
                          ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от terro Преглед на мнение
                            реших проблема!!! Благодаря!!!
                            Редно е все пак да споделите, как сте решили проблема. Нали за това са форумите?
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Оттъвах се от колата... съжалявам, че ви накарах да си мислите за някакво по-добро решение от това...

Отворените ми AIR-bags бяха най малкия ми проблем... оказа се, че удара на джипката ми е бил сериозен...Да си призная чесно, не ми се набутваха мангизи в нещо, което някой друг го е осакатил....

Успех на всички!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X