Някой знае ли безболезнен начин да изгасне мигащата лампа на таблото на NISSAN-terrano II, напомняща постоянно че са ми отваряни въздушните възглавници? Въпроса е да мога да игнорирам това че са отваряни и да съм сигурен че останалите 2 работят. Това дали е възможно да стане в сервиз на стенд.... Дали е възможно да ми сложат нови възглавници .....някъде??? Ще съм благодарен за всякакъв вид инфо...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Индикаторна лампа отворен Аirbag - nissan / terrano II
Свий
X
-
До: Индикаторна лампа отворен Аirbag - nissan / terrano II
Всичко може!
1. За нови възглавници .... мисля няма да ти хареса цената. Прави се в фирмен сервиз.
2. Да, може да се махне лампата.
3. Краш дейта сторед ..... може да се "изтрие" ....Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
Щом като са отваряни възглавниците трябва да се смени и блока им за управление .И пиропатрони ще трябват. Освен това, след като компа показва "катастрофа", това НЕ Е грешка и НЕ МОЖЕ да се изтрие, като индикация за ламбда сонда примерно.........
Коментар
-
Колега mistral
След, като съм написал, "Краш дейта сторед ..... може да се "изтрие"" ....
Според мен означава, че знам за какво става въпрос!
Ако не си на ясно - това е "грешката", която се прочита с тестера .... и с тестер (кодочетец) не се изтрива.
А след, като съм писал, че може .......
Питай чичко Гуугъл ....
Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
Наясно съм
Пропуснал съм да уточня "с кодочетец", за което се извинявам.
Но това няма пряко отношение към проблема с еърбега. За да бъде всичко о.к. , както писах по-горе, трябва да се смени блока за управление на еърбеците и т.н.....
Коментар
-
Много малко инфо имам за модела(Terrano2 3.0Di - 2003год.) и за това пуснах темата... Надявам се да продължат коментарите, защото за сега ме насочвате доста добре...Имам разни идеи, които като ги осмисля с ваша помощ и ще пристъпя и към осъществяването им. Върти ми се из главата и "Продажба", ама съм още доста "зелен".
А възможно ли е да се отвори само един Airbag при наличие на 2???Примерно само на местото да водача, без да се засегне другия. (по принцип моето е с 4 - 2те са в седалките). Ако някой има схема на разположение на датчиците по купето или някаква примерна логика на отварянето на възглавниците(при какви задействания на кои датчици => кое се отваря), бих бил доволен.
Коментар
-
При "по-модерните" автомобили има датчици за теглото на пасажерите. Т.е. датчика засича къде и колко пътници има. Ако няма необходимост "въглавниците" не се отварят.
Проблема може да се дължи на много неща. Закарай я в Сервиз където да ти кажат за какво става въпрос за да си наясно с проблема преди крайните мерки.
Може например да се окаже че някое от тези кабелчета се е разкачило и от там да ти свети неизпрвност, или 250 други дребни простотийки за които дори не подозираш, а биха ти стрували стотинки да се отстранят.
Коментар
-
Абе Калинка !!!!
Ти не четеш ли??
Човека ти казва,че има гръмнала възглавница ....
К'ви кабели..... к'ви пет лева??
А иначе, съвременните компове могат да отварят колкото искат възглавници ... тоест според скорост брой пътници, от коя страна е удара ... и т.н.Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Коментар
-
Първоначално публикуван от terro Преглед на мнение...Имам разни идеи, които като ги осмисля с ваша помощ и ще пристъпя и към осъществяването им.
Реално имаш 3 варианта:
1- караш си така със светеща лампа
2- махаш лампата и спира да те дразни, ама нямаш еърбег
3- сменяш блок, волан, патрони, лампата следва да изгаснеи имаш е еърбег.
Коментар
-
Първоначално публикуван от terro Преглед на мнениереших проблема!!! Благодаря!!!Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Оттъвах се от колата... съжалявам, че ви накарах да си мислите за някакво по-добро решение от това...
Отворените ми AIR-bags бяха най малкия ми проблем... оказа се, че удара на джипката ми е бил сериозен...Да си призная чесно, не ми се набутваха мангизи в нещо, което някой друг го е осакатил....
Успех на всички!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар