Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2 ,1998 , 2.7TDi , - смяна горивна система от елелтронна към механична помпа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Терано 2 ,1998 , 2.7TDi , - смяна горивна система от елелтронна към механична по

Дюзите са като на един куп мотори от същия период, и налягането им се регулира. Работата е там че на тераното и без друго са с по-високо налягане (мисля 135 бара вместо нормални 120, но може и да бъркам конкретните стойности).

...таа, няма какво да търсите дюзи с по-високо налягане, ами трябва да търсите дизелджия, дето да ви ги регулира на желаното налягане.

А смисъл... според мен такъв няма. И не се сещам какво би се постигнало с това.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Терано 2 ,1998 , 2.7TDi , - смяна горивна система от елелтронна към механична по

Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
      Дюзи от ВАГ няма ли да станат, те са от VP37.
      Няма как, там е директно впръскване и дюзите са съвсем различни(Т.е. са многоотворови, а на Тераното са щифтови). Налягането там е над 200 бара, има и двустепенно впръскване.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

това при тди, ама при 1,9 75 коня - той си е предкамерен. Налягането на първите тди-та с директно впръскване е 190 бара, следващото поколение е 220 бара. С предкамерните не съм запознат но мисля че са под 160 бара. Вече дали ще паснат...
        За това само предлагам, защото от тях окземпляри бол.
        Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
        Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Предкамерния е с механична помпа и няма комп.
          А се търси умна дюза.
          Вероятно може да се сглоби нещо, ама щом Бош не го предлагат, нещо ме съмняват нещата. Или просто търсенето не е достатъчно голямо, за да се изрови по каталозите как може да стане.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Пак - дюзите са с пружина и подложни шайби вътре за налягането. Предполагам без особени проблеми могат да се направят до към 150-160 бара само от шайбите, ако не и повече.

...само не вдявам целта на мероприятието.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мойте в момента работят на около95 бара имам други дюзи които пикаят на коги да ги пратя да ги регулира , ревизира и прочие .
              Смених си помпата с неханична и по голям елемент и старите дюзи почнаха да плюят . Сега върви много прилично ,но искам една идея повече

Коментар

Всеки дърт(пък и не само) дизелджия би могъл. Но пикаещите се оправят с нови разпръсквачи, а не с регулиране на налягането. За да отварят на 95 бара при номинал 130 за нови ще да са видели бая каране.

Коментар

Кой може да ми ги направи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X