Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ ( питане) за заден диференциал Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ ( питане) за заден диференциал Терано 2

Имаше и Кастрол, но се отказах от плашещо ниската му цена

Коментар

Първоначално публикуван от superkey Преглед на мнение
      Имаше и Кастрол, но се отказах от плашещо ниската му цена
      Може би да е бил друг ,аз взех този който ти е посочил Спарки и не беше евтин около 22-23 лв литъра НО с отстъпка от приятел .Колкото до скороста нямя значение ,че е с кръглия фар ,по скоро ме интересува на 5та с 1000о оборота какво показва километража ,и ако не ти е проблем пак на 5та примерно с 100 или120 какви обороти държи .
      "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
      Кольо.

Коментар

Днес излязох от бокса и направих пробата за която помоли. На 5-та със 1000 оборота се движа точно със 40км. На 5-та със 100км вървя точно със 2500 оборота

Коментар

Първоначално публикуван от superkey Преглед на мнение
          Днес излязох от бокса и направих пробата за която помоли. На 5-та със 1000 оборота се движа точно със 40км. На 5-та със 100км вървя точно със 2500 оборота
          Благодаря,сега ще видя при мен как беше и ще е ясен филма
          "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
          Кольо.

Коментар

Разликата между 4.625 и 4.375 диф е 5,7 (пет цяло и седем) процента. Комбинацията от скоростомер и оборотомер е поне 2 пъти по-неточна, а при такива на 15-20 години сигурно и повече.

Ако толкова те гложди, или отвори предния диф и брой зъби (горе-долу лесно е), или вдигни задните гуми във въздуха и брой обороти на кардана спрямо обороти на гумите. Аз съм правил второто - съвсем изпълнимо е. Ако имаш над 4.5 оборота на кардана за един оборот на гумите, дифа е 4.625, ако са под 4.5, дифа е 4.375. LSD-то доста улеснява задачата в случая. От теб се иска единствено да обереш луфтовете - съвсем лека ръчна спирачка свършва тая работа без драми.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да споделя и аз молко с моя Ford Terrano 2.7tdi . Взех го миналата сезмица и реших да му пробвам LSD-то : вдигнах езната задна гума ,оставих на свободна(преди да включите на свободна подпрете някоя гума ,защото аз забравих и малко видях зор да го спра като свалих крика) и завъртях колелото ,което е във въздуха.Вдигнатото колело се превърташе на цели обороти макар и много сила. Това ми се стори не достатъчно съпротивление и отвих горната пробка и видях, че маслото е много черно и леко пресечено. Смених го с Castrol Syntrax Limited Slip 75W140 и сега при същата опитна постановка гумата се завърта 5-10см и затяга така ,че не може да го мръднеш повече, което ме задоволява. ПС - като свалих долната пробка на нея имаше полепнали около 3-4мм стружки и ми се видяха много.

Коментар

Не са много стружките. Въпроса е да са дребни/тънки а не големи парчета.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X