Здравейте колеги. Имам следното питане относно задният диференциал на Терано 2. Моето Терано е 99г с обикновен диференциал, 2.4 бензин 116 к.с. Предлагат ми цял заден мост LSD от Маверик 95г. 2.4 бензин. Възможно ли е да имам несъответствия примерно като различно предавателно число, брой зъби, и т.н, или при всички бензинови са еднакви и да слагам смело.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помощ ( питане) за заден диференциал Терано 2
Свий
X
-
От: Помощ ( питане) за заден диференциал Терано 2
Всички бензинки са с 4.625 предавателно число. Всички 2.7TD (без интеркулер и компютър, с механична помпа) - също.
Не ми е известно обаче да съществува Terrano 2 с обикновен диференциал. Винаги са с LSD отзад. Дифовете са 2 вида/размера, но и двата са LSD и с въпросното предавателно число 4.625.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
LSD-то не е пълен блокаж, тъй че в общия случай се държи именно така - буксува едното. Разликата спрямо обикновен е че някакъв въртящ момент се предава и на другото, въпреки буксуването.
Паркирай на подходящо равно място, изключи от скорост, вдигни едното задно колело и се опитай да го завъртиш с ръце. Ако е напълно в ред няма да успееш въобще, или ще успееш аха-аха преди насирането от напъване.
Номинално иска 350-400Nm преди да превърти. Но понеже едва ли е в номинално състояние, най-вероятно ще успееш да го превъртиш с не чак толкова напъване. Работата е там че е почти сигурно че и другия мост, който ще вземеш, вероятно ще е в същото състояние. За да се докара до номинал се сменят пластини и пружинни шайби в самата касета, което обаче е скъпо удоволствие.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Би трябвало обаче започвам да се съмнявам ,моето е 96г дъга база и имам чувството ,че съм с по бързи дифове .Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеВсички бензинки са с 4.625 предавателно число. Всички 2.7TD (без интеркулер и компютър, с механична помпа) - също.
Не ми е известно обаче да съществува Terrano 2 с обикновен диференциал. Винаги са с LSD отзад. Дифовете са 2 вида/размера, но и двата са LSD и с въпросното предавателно число 4.625."Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
Кольо.
Коментар
-
Можеш ли да видиш на твоето на 5та скорост на 1000оборота с колко км.се движиш ,и при 120 км на 5 та на колко оборота е двигателя ?Първоначално публикуван от superkey Преглед на мнениеЗдравейте колеги. Имам следното питане относно задният диференциал на Терано 2. Моето Терано е 99г с обикновен диференциал, 2.4 бензин 116 к.с. Предлагат ми цял заден мост LSD от Маверик 95г. 2.4 бензин. Възможно ли е да имам несъответствия примерно като различно предавателно число, брой зъби, и т.н, или при всички бензинови са еднакви и да слагам смело."Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
Кольо.
Коментар
-
И да гледа, нищо няма да види. Достатъчно е скоростомера да е с малко мръднала калибровка и ойде та се не видЕ. Те изначално не са твърде точни при тия скорости, а какво остава 20 години по-късно.Първоначално публикуван от hunter vl Преглед на мнениеМожеш ли да видиш на твоето на 5та скорост на 1000оборота с колко км.се движиш ,и при 120 км на 5 та на колко оборота е двигателя ?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Твоето с дългите фарове ли е, или с кръглите? Дай ми VIN и ще ти кажа какви са ти дифовете.Първоначално публикуван от hunter vl Преглед на мнениеБи трябвало обаче започвам да се съмнявам ,моето е 96г дъга база и имам чувството ,че съм с по бързи дифове .Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
С дългите .Пратих ти го по вайбърПървоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеТвоето с дългите фарове ли е, или с кръглите? Дай ми VIN и ще ти кажа какви са ти дифовете."Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
Кольо.
Коментар
-
Прати ми ти, ама това е Ford Maverick и нищо не мога да видя. Нито мога да кажа дали при мавериците има някакви разлики изобщо. Гледам нисански каталог по въпроса.Първоначално публикуван от hunter vl Преглед на мнениеС дългите .Пратих ти го по вайбър
ПП: Видях на друго място. С 4.625 си. Маверици от тия години с продълговати фарове с други дифове няма.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Ще изчакам отговора на колегата ,не изключвам да са сменявани.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеПрати ми ти, ама това е Ford Maverick и нищо не мога да видя. Нито мога да кажа дали при мавериците има някакви разлики изобщо. Гледам нисански каталог по въпроса.
ПП: Видях на друго място. С 4.625 си. Маверици от тия години с продълговати фарове с други дифове няма.
Благодаря ти ."Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
Кольо.
Коментар
-
Отказах се от другия диф. Вдигнах двете гуми на моя във въздуха, когато завъртя едното колело, другото се завърта във същата посока. След това свалих едното колело да стъпи и завъртях другото на ръка с не много голямо усилие, усещаше се съпротивление но не много голямо. Източих маслото което изобщо не ми хареса на цвят, тъмно и мътно. Излезе около 1.5л. Знам че му дават да събере 2.8л. Днес купих 3л 75w140 както прочетох в други теми sparky бе писал. Утре ще го сменя и ще видя дали ще има някаква промяна. Ще проверя и на 5-та със 100 с колко оборота съм и ще пиша за колегата. Но аз съм Терано с кръглия фар, незнам дали е от значение
Коментар
-
По спецификации уж е подходящо, но нищо повече не мога да кажа.
Изпробваното във форума е Castrol Syntrax Limited Slip 75W140. Аз съм с такова и засега няма проблеми.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар