Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на стоково радио на Нисан Терано 2000г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Здравейте, въпрос относно стоково радио на Терано 2.

Радиото работи, но дисплея е зле, виждат се само чертички и не мога да се ориентирам в кое меню съм. Отделно има заклещена касетка, която не успявам да изкарам.
    Въпросът ми е, подлежи ли дисплея на ремонт, как мога да изкарам касетката и дали си струва всичко това?
    Яко отговора по горното е не, на какъв вариант да се насоча?
    - Стоково радио втора употреба
    - Смяна на панел, бутон и ново CD

Благодаря предварително за съветите!
    Прикачени файлове
    Toyota RAV4 III 2.2 D-4D 136 Hp
    Nissan Terrano II R20 2.7 TDi 125 Hp

Коментар

Здравей,
      Дисплея може да се презапои и касетата може да се извади.
      Стига да няма някакви други проблеми - заслужава си да се ремонтира , но трябва да го прави човек, който разбира.
      Ако пък искаш да го вкараш в 21 век - взимаш си една 2DIN Android медия и готово
      Виж как стана при мен - копчето за аварийните светлини го взех от Паджеро:
      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:18.jpg Прегледи:0 Размер:312.2 КБ ID:6959238
      Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
      Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
      Opel Campo 3,1 TD '99
      Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

• ge2e
        ge2e коментира
        Редактиране на коментар
        Мерси за инфото!
        Ще стартирам с опит за поправка, ако не стане ще следвам твоя път.

Колеги, има ли към кого да се обърна за ремонт на стоковото радио във Варна?

Мога да ти подаря "стоково радио" същото,но и на него проблема е в дисплея.С запояване,при мен не се получи,но и не си играх задълбочено.Направо сложих нов СД с УСБ.
      Имам за продаване на символична цена панел и копче за аварийните - оригинално.Панела е от друг модел Нисан,просто се изрязва и се получава.

Ето и снимка:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Teranoto mi.jpg
Прегледи:440
Размер:104.0 КБ
ID:6959309
      Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
      ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Имам интерес към панела с бутона за аварийни светлини, ако още е при теб моля звънни 0888851903

Коментар

Ето резултата при мен след помощта от колегата ognqn. Oстава да си купя ново плеърче и говорители. Само не разбрах за какво е свобдната жълто-бяла букса от снопа за радиото.

Коментар

• ognqn
            ognqn коментира
            Редактиране на коментар
            Използвано е копче от аварийните на Терано1 затова малко не си пасва.

".....Имам интерес към панела с бутона за аварийни светлини, ако още е при теб моля звънни 0888851903...."

Ето линкове ,откъде да си купим панел за Нисан и кабелен преход от стандарт на нисан към ДИН,Iso-европейски.Панела се поорязва отстрани и става за Нисан Терано2 !

https://www.avitel-bg.com/acv_281210...-primera-1-din
          https://www.avitel-bg.com/acv_1213-02-nissan-iso

Копче за аварийите се търси от стар модел Нисан Примера,защото като кажем,че търсим за Терано искат златни левчета.Копчето е 100% съвместимо с куплунга на Терано2.

Успех!
          Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
          ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Пиша в тази тема, понеже става въпрос за музика, а не ми се отваря нова.
            Та преди време си поръчах мултимедия, която ще не е пристигнала.
            Да де, ама говорителите ми идваха малко слабички, а като свалих корите - гола вода - изпокъсани и никакво качество на музиката. Освен това се оказа, че радиото спирало от говорителите Тръгвам и след малко радиото спира. след малко си тръгва и няма проблеми. Понякога го правеше още един-два пъти. Когато смених левите говорители и пуснах за проба, при увеличение радиото угасваше. Като смених и четирите, колкото и да го усилвам не гасне.
            Та викнах и едни говорители - четири броя 5х7 инча. В един испански форум се жалваха, че 4х6 са малки. Взех размерите и 6х9 ми се видяха големи.
            Въпреки, че горе долу са с еднакви размери, се налага "малка" преработка.
            Отначало мислех да слагам някаква твърда материя (ОСБ, фазер, ПДЧ или друго) за подложка, но в последствие се спрях на стиропор (с фибран щеше да стане по-добре, но нямах в момента) с дебелина 14 mm (между 11 и 14 mm всичко щеше да стане). Този материал лесно се моделира и свърши същата работа, като по-твърдите. Освен изрязването на отвора за говорителя, е необходимо да се направят и няколко скосявания по гърбовете, та да легне по-добре на вратата.
            При монтажа трябва да се спазват няколко неща:
            - Гледайте да центрирате отвора на подложката с този на вратата - кората има вдлъбна, в която влиза говорителя;
            - Запазете и сложете между подложката и вратата "дъждобрана" на оригиналните говорители. Няма смисъл върху говорителите да капе вода;
            - При монтажа трябва да се спазва поляризацията - "Плюса" да е на едната клема на всички говорители, а "Минуса". На моята инсталация "Плюс" е синият кабел, а синьо-белият отпред, и синьо-черният отзад, са "Минус". На тези говорители двата извода са надписани и с различна ширина на клемата. Придружаващите кабели също са с различна ширина на обувката;
            - Винтовете за монтаж трябва да са поне 30 mm (3 или 4 mm дебелина);
            - Първо дупчих с бургия 2 mm и след това прокарвах винта (преди да сложа говорителя). Не използвах самонарезни понеже с голяма вероятност стружките ще се лепнат на магните, доста е силен;
            - За шаблон при изрязването използвах стойката от кашона на говорителите.
            Като дойде и монтирам мултимедията ще пиша.
            Успех в начинанието на желаещите качественна музика!
            !!! ВНИМАНИЕ! Не кривете корпуса/рамата на говорителя, като стягате до край. Стягате, докато легне на подложката, без да хлопа. Изкривената рама влошава качеството на звука.
            Прикачени файлове

Коментар

Не мога да намеря кои кабели и къде да вкарам в буксата на мултимедията от малката букса, дето влиза в радиото и е с три кабела.
              От къде да взема информация?
              Прегледах EL на ръководството, но не открих.
              Прикачени файлове

Коментар

От онзи ден се боря с инсталирането на мултимедия. Взех я с осем гига РАМ, за да има запас от мощност.
                За монтирането й е необходимо и закупуването на такава букса. Режат се евро буксите и кабелите се запояват по цветове. Цветово кабелите на буксата на медията и по-горе показаната са аналогични и с малко игра се запояват един за друг.
                За светло лилавият кабел трябва да се прекара кабел от датчика за задна Може да се вземе и от стоповете. Лично аз си инсталирах едно ключе и от него подавам сигнал за включена задна.
                Медията се монтира на шейната на оригиналното радио. Необходими са няколко "подобрения" - изпилване фаските на крепежните болтове и прорязване на 5,1-5,2 mm канал на 21-22 mm от дъното на шейната. Може и с дупки, но по-трудно ще се регулира мястото на медията. Същата трябва да е по-напред от радиото, че имаме едни извивки на средната конзола.... Заради въпросната конзола е добре екрана да не е стационарен и да има лостова система за въртене (изнесен е по-напред). Като режете е добре да се хване на менгеме, че на ръка става малко на криво.
                Всичко става лесно, но трябва време, търпение, и малко сръчност.
                За сега се мъча с подкарването на управлението от волана, но ако не стане има и такива дистанционни в Алито. Ако някой е преборил проблема, да образова незнаещите.
                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X