Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с обороти на Нисан Терано 2,4 бензин/газ къса база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с обороти на Нисан Терано 2,4 бензин/газ къса база

Колеги имам нужда от помощ и съвет! Имам Нисан Терано 2 от 99-та, бензи/газ, 2,4-къса база. Ползвам го за лов и в града също, досега не ми е правил проблеми-освен течове, които се получават от шибидаха. Но от няколко седмици започна един истински проблем-рязко падат оборотите и двигателя гасне! Започна преди да застудее времето, проблема се изразява в следното: след запалване поддържа около 1100 оборота, но след около минута оборотите рязко падат под 500 и започва да глъхне и гасне! Проблема с падането на оборотите се влошава след потегляне-гасна при отнемане на газта по кръстовища, светофари....Скоро открих, че един О пръстен на една от дюзите е спукан и пръска бензин оттам, смених всички О пръстени и маркучи към дюзите и си мислех, че това е бил проблема довеждащ до падането на оборотите- заради спад в налягането....Но греда! Продължи отново, даже се влоши. Смених масло, горивен, маслен филтър, филтър на купе, възд. филтър (беше си им време за смяна)-първия ден всичко беше ОК, на следващия ден отново започна същия проблем! Огледах свещите и кабелите към тях-бие яко ток, свещите са добре, почистих стъпковото моторче за празен ход, почистих дистр. капачка, измерихме компресия-не е това. При форсиране на двигателя няма припуквания и странни звуци, вдига си равномерно оборотите. Но при отнемане на газ или преди понижаване на предавка започчва да глъхне и след това гасне. Закачихме го на компютър- не отчита грешки, на таблото не светват предупредителни лампи......Не знам какво да го правя, изпускам ловния сезон без него. Възможно ли е да е някой температурен датчик??Дебитомер? Изгоряли клапани може ли да са, проблема е на 3 и 4-ти цилиндър според мен-направи ми впечатление, че когато проверявах кабелите при вадене на кабелите на 3 и 4 цил. оборотите се нормализират що годе, след като ги сложа обратно пада отново и гасне!! Не знам какво може да го причинява това, получава се и при студен и при загрят мотор, и на бензин, и на газ е същото! Помогнете със съвет, не знам за какво да се оглеждам вече. Благодаря предварително.

От: Проблем с обороти на Нисан Терано 2,4 бензин/газ къса база

Температурен датчик
    Последно редактирано от CarTest™; 29-11-17, 20:33.

Коментар

Първоначално публикуван от acho_13 Преглед на мнение
      Температурен датчик
      Как се сети?
      Заради това ли:
      Първоначално публикуван от ivakakorn Преглед на мнение
      според мен-направи ми впечатление, че когато проверявах кабелите при вадене на кабелите на 3 и 4 цил. оборотите се нормализират що годе, след като ги сложа обратно пада отново и гасне!! ......
      Или това:
      Първоначално публикуван от ivakakorn
      ....Скоро открих, че един О пръстен на една от дюзите е спукан и пръска бензин оттам, .... ... Огледах свещите и кабелите към тях-бие яко ток, .... ... .
      Последно редактирано от CarTest™; 30-11-17, 08:26.
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest[emoji769
        ;3242853]Как се сети?
        Заради това ли:

Или това:
        Оборотите играят ли ти ?

Изпратено от моят SM-J120FN с помощта на Tapatalk

Коментар

Когато започна в началото преди няколко седмици-играеха:от 900 оборота леко падаха до 500 и после се качва стрелката отново на 900. Вече стрелката пада като камък надолу, ако не понатискам газта. Но ако е температурен датчик би трябвало като закачихме на компютъра да го засече, а диагностиката не даваше проблем. Освен това би трябвало на таблото може би да свети и CHECK мотор?!?

Коментар

Първоначално публикуван от ivakakorn Преглед на мнение
            Когато започна в началото преди няколко седмици-играеха:от 900 оборота леко падаха до 500 и после се качва стрелката отново на 900. Вече стрелката пада като камък надолу, ако не понатискам газта. Но ако е температурен датчик би трябвало като закачихме на компютъра да го засече, а диагностиката не даваше проблем. Освен това би трябвало на таблото може би да свети и CHECK мотор?!?
            Ако не е изгорял как ще го хване диагностиката

Изпратено от моят SM-J120FN с помощта на Tapatalk

Коментар

Имах подобен проблем преди време,и се оказа от клапана на ЕГР-а.Също така провери всички вакумни маркучета дали са здрави.
              Успех!

Коментар

С такъв проблем съм на етап почистване на стъпковото моторче. Не мога да намеря гарнитури за да ги сменя при монтажа. Някой може ли да помогне?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X