Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с двигателя

Здравейте колеги,тераното си "замина".Както си вървеше и иведнъж се получиха страшни вибрации,искара бял плътен пушек и искара пръчката за маслото.Въпроса ми е дали си струва да го правя и какви пари ще е горе долу ремонта.двигателя е 2.7 100 к.с. И не е омешал водата.

От: Проблем с двигателя

Духнал е гарнитура. Лошото е, че точно тоя мотор не търпи никаква кривина на блока и само шлайф на глава с нова гарнитура носи риск за неуспешен ремомт.

Коментар

С две думи,няма смисъл

Коментар

Що да няма смисъл? Всеки подобен ремонт без шлайфане челото на блока крие рискове, тук са по големи.

Коментар

Първоначално публикуван от Bingo-boy Преглед на мнение
          С две думи,няма смисъл
          Ако няма проблеми по шаси-купе има смисъл да се направи правилен ремонт.
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Точно за това се чудя,защото шасито е перфектно(без ръжда никъде),като и купето и ходовата част,както и диференциали,рездатки,скорости и тн ...Чудя се дали да не си търся двигател(с интерколера).За блока..... ,незнам дали ще трябва шлайфане,защото не меша масло и антифриз,пали ....Лошото е че трака и незнам дали вала не е заминал със все семерингите и буталата

Коментар

Точно за това се чудя,защото шасито е перфектно(без ръжда никъде),като и купето и ходовата част,както и диференциали,рездатки,скорости и тн ...Чудя се дали да не си търся двигател(с интерколера).За блока..... ,незнам дали ще трябва шлайфане,защото не меша масло и антифриз,пали ....Лошото е че трака и незнам дали вала не е заминал със все семерингите и буталата
              Ако двигателя е от работещо терано, и цената е около 500/800 лв. Аз бих го взел вместо ремонта. Предпочитам мъки в кат от колкото да хвря пари за неизвестен резултат .
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Авторът на темата си е имал Терано с работещ мотор...
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Мъките с КАТ са дреболия.Лошото е,че незнам дали ще мога да намеря за такива пари и незнам дали 2.7 ТДИ ще стане.

Коментар

Правилния вариант е ремонт на двигатела,лесния,но с неизвестен резултат е подмяната.
                    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Мъките с КАТ са дреболия.Лошото е,че незнам дали ще мога да намеря за такива пари и незнам дали 2.7 ТДИ ще стане.
                      Първо, тоя е с компютър. Второ, по номер на мотор, може да го пишат 125к.с.
                      Иначе като железа е трябва да стане, може да му прехвърлиш ГНП от твоя.
                      А най-добре е, преди да се реши какво да се прави, да се отвори твоя мотор и да се види какво точно му е.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Здравейте колеги,тераното си "замина".Както си вървеше и иведнъж се получиха страшни вибрации,искара бял плътен пушек и искара пръчката за маслото.Въпроса ми е дали си струва да го правя и какви пари ще е горе долу ремонта.двигателя е 2.7 100 к.с. И не е омешал водата.
                        Не знам от къде сте,но първо- грамотна диагностика. Има вероятност да е "пострадало"едно от буталата.Тово обяснява описаните "симптоми".

Коментар

Пред огромна дилема съм.При отваряне на двигатела на 90% съм сигурен,че всичко ще трябва да се сменя(сума + работа около 1500 лв),НО ако взема 2.7 ТДИ ще трябва да взимам компютър(който сигурно е 300 лв) и най-лошото е че моя е с десен волан и незнам заради сервото и тн. дали ще стане.М....му,ако не беше в отлично състояние(изключвам двигателя) щях да го продам

Коментар

Колега почти същотото беше и при мен без пушека на мойта нямаше пушек. Диагнозата на майстор беше биелни лагери. Сега си продавам на части, но мойта беше изгнила не си заслужаваше ремонта.
                            Ако не си загрявал колата нямам как да е гарнитура, а и масления канал си е доста далеч в гарнитурата, за да ти надуе чак до изхвърляне на щеката.
                            Читав мотор с гаранция за състояние минимум 800 - 1000 лв. търсил съм. Ако ще ремонтираш първо разглобявай намери повредата и така търси.

Коментар

Ще го дам за 2000 лв(толкова ми дават след оглед) и това е,лошото е че масово всичко което гледам на пазара е гнилоч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X