Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан терано проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нисан терано проблем

Майстора опита да я прочете но неможа,апреди около месец нямаше проблеми,прочете я от раз.

Коментар

Първоначално публикуван от Agresor41 Преглед на мнение
      Майстора опита да я прочете но неможа,апреди около месец нямаше проблеми,прочете я от раз.
      По тоя въпрос вече нищо не мога да кажа. Мога да кажа само че мултицет не става за целта.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако е редовна след разкачане на буксата на работещ мотор трябва ли да има промяна в работата му?

Коментар

В работата на празен ход и "твърдостта" може и да няма, но в разхода и вървежа би-трябвало. Не съм човъркал Zexel чак толкова, че да кажа повече, но без умна дюза не знае къде точно пръска и го кара по някаква вътрешна карта, съответно или върви по-малко, или харчи и пуши повече в някои режими. По принцип тоя мотор пуши единствено като го сръчкаш наистина здраво, и то само в преходните режими.

Например по магистрала дори педала да е до метала, отзад не се вижда никакъв пушек, обаче ако трябва да му раздам всичката газ за да тръгна рязко, например за да се вмъкна преди някой на някое кръстовище - вижда се пушилка отзад, но не чак фрапираща. Ама говоря за наистина хулиганско сръчкване с цвилене на гуми (31-ци) и прочие хубавини. В други режими почти нищо не може да се види отзад.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре де Спарки, моят защо припушва докато е студен (Бош е)? Не е много, но се вижда в огледалото. В момента в който вдигне стрелката на температурата - всичко изчезва. По принцип някоя подгревна свещ май не ми работи. При -10 пали от четвърт, но някой от цилиндрите се включва след 1-2 оборота. Над -2 градуса палят всички. Един приятел кара зад мен към 200 км - по баири и накрая по магистралата. Каза че е припушвала само в началото 2-3 км, т.е. докато позагрее. Може ли да е от подгревна свещ? И още - като сменям подгревни свещи - само изгорялата или всички да сменям? Каква марка да избера?
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Може да е от всичко, от калпава нафта, през дюзи, подгревни свещи, помпа не съвсем във форма и т.н.

Аз съм с оригинални свещи, ама цената никак няма да те зарадва. Много отдавна търсих последно свещи и съм забравил какви точно марки има за тоя мотор. Това с по-късното запалване на единия цилиндър - изчаквай 3-4-5 секунди след изгасване на лампата и тогава пали. Задържай и с половин идея повече ключа при палене. Такива въртели правят и с чисто нови свещи и дюзи ако палиш веднага след гаснене на лампата.

ПП: И за студен нищо не съм коментирал. Не съм водил чак такива наблюдения. Те и дюзите ми са на 60-70000км, и с двутактово масло са карани почти откак са сменени, та е съвсем възможно да има някаква разлика при мен. Тя и джипката ми е на 170000 реални, и компресията е като от завода (или поне преди 50-ина хиляди беше).

ПП: Читавите марки свещи са тия за оригинално вграждане, а те са общо взето BERU, NGK, DENSO, BOSCH. Оригинално май са NGK, но ще те излъжа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X