Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СТРОШИХА СТЪКЛОТО ЗА ДА ОТКРАДНАТ ВИНЕТКАТА !!!!!!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: СТРОШИХА СТЪКЛОТО ЗА ДА ОТКРАДНАТ ВИНЕТКАТА !!!!!!!!

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    Евала на румънците в това отношение - плащаш си, дават ти една касова бележка и си караш - нека ти я открадне някой...
    Интересното е, че в доста държави още ползват стикери - Австрия, Словения, Словакия, Чехия...
    Сигурен съм че в изброените държави не ти чупят стъклото за да ти откраднат винетката,или ако се случи,то да знаеш че наблизо има Българи!!!

Коментар

[QUOTE=Радо Метала;3107427]чл.100 ал.2 ......Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса .... в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство по начин, възпрепятстващ повторното му ползване при движение по републиканските пътища...
      Чл. 185. За нарушение на този закон .........., за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.
      Но не е там проблема."

Коментар

Първоначално публикуван от Радо Метала Преглед на мнение
        чл.100 ал.2 ......Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса .... в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство по начин, възпрепятстващ повторното му ползване при движение по републиканските пътища...
        Чл. 185. За нарушение на този закон .........., за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.
        Но не е там проблема.Явно за някои 100 лв. са си много пари.
        Ако взимаш 300лв.пенсия,разбира се че 100лв.са много пари,но всеки си гледа от неговата камбанария!А и по принцип 100лв.са си пари и не само за мен!

Коментар

............
          Първоначално публикуван от буклас Преглед на мнение
          Ако взимаш 300лв.пенсия,разбира се че 100лв.са много пари,но всеки си гледа от неговата камбанария!А и по принцип 100лв.са си пари и не само за мен!
          Те пък все пенсионери/ки/ ги крадат винетките, че и катализаторите, щото бабите са се смалили от възрастта и по-лесно влизат под МПС-то.
          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
            Евала на румънците в това отношение - плащаш си, дават ти една касова бележка и си караш - нека ти я открадне някой...
            Интересното е, че в доста държави още ползват стикери - Австрия, Словения, Словакия, Чехия...
            Словакия от миналата година е с електронни винетки.
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

България след изборите е..... С 1500 лъва средна заплата и.......................
              Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

И с какво винетката е по различна от ГО.

Коментар

ГО е с доста повече документация защото носи сериозна финансова отговорност за продължително време, докато винетката е доказателство само за платена такса...
                  Колега КАТ го спираха след гонитба, защото на таблета им излизало, че автомобила няма ГО... Затова и чакам с нетърпение електронните винетки - крайно време е да спрем да се занимаваме с глупости..
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    ...крайно време е да спрем да се занимаваме с глупости..
                    Крайно време е да престанем да изкривяваме технологии отминалия век...

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                      ГО е с доста повече документация защото носи сериозна финансова отговорност за продължително време, докато винетката е доказателство само за платена такса...
                      Ами?

Единствената разлика е че ГО се плаща при 20-ина различни застрахователи, а винетка - към един (само не знам застраховател ли е или все още охранител).

Впрочем ГО така или иначе вече важи само електронното. Това че носиш някакви хартии е похвално ама проблемите възникват ако имаш проблем не в хартиите, а в базата данни на ГФ.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Ами?

Единствената разлика е че ГО се плаща при 20-ина различни застрахователи, а винетка - към един (само не знам застраховател ли е или все още охранител).

Впрочем ГО така или иначе вече важи само електронното. Това че носиш някакви хартии е похвално ама проблемите възникват ако имаш проблем не в хартиите, а в базата данни на ГФ.
                        Така ли? А, защо тогава ни карат все още да лепим, стикери за ГО? Ако не си го залепя и ме спре КАТ ще ми треснат ли глоба? Или може би аз не съм прочел нещо в закона, ако е така моля за извинение!
                        Георги Танев (0+)
                        Land Rover Discovery 1 300 TDi
                        Land Rover Club Bulgaria
                        0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
                          Така ли? А, защо тогава ни карат все още да лепим, стикери за ГО? Ако не си го залепя и ме спре КАТ ще ми треснат ли глоба? Или може би аз не съм прочел нещо в закона, ако е така моля за извинение!
                          Какво пише в закона е едно, как се тълкува е друго, а как се редят наказания е трето.

Понеже има такова изискване в закона може да те глобят, ама понеже от това че не си залепил нищо не произлиза освен досадата на Органа, могат да те глобят максимум 10лв за неносене на документи, а не всичките 500 за нямане на застраховка.

Коментар

Не го знаех. Мерси!
                            Георги Танев (0+)
                            Land Rover Discovery 1 300 TDi
                            Land Rover Club Bulgaria
                            0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Ако винетката мине да се заплаща към 20 различни и конкурентни една към друга агенции, фирми, прочие рекетьори, тогава цената и ще стане много-много по голяма, за да може да има за всички. Естествено пътищата ще се приватизират или дадат на концесия, на чуждестранни фирми, които ще инвестират ''много'' милиони евро за отпечатване на "златни" стикери, преследване и криминализиране на нередовните платци. Който няма винетка, ще му се спира от движение и бракува автомобила, а също и затвор от 3 до 5 години и обществено полезен труд изразяващ се в изпушване на дупки със студена асфалтова смес и ринене на сняг. А за богатите и заможни аристократи, след като си заплатят всичко, ще им остава даже и по някой лев за бензин.
                              Малко е несериозен коментара ми, но се замислих как ли би звучало, ако се каже на някой обикновен гражданин притежател на МПС в годините преди 1989 година, за таксите, документациите и сумите, които се заплащат и присъстват по стъкла и жапки с днешна дата.

П.П. Сетих се как преди се прибираха чистачките, като се паркира някъде. Или се слагаха капачки от оцет, резнати на лентички, да не се заиграва всеки път, а и да не се дращи стъклото ако забравим. Та и с винетките така ще трябва да си ги прибираме, като не се излиза извън града.
                              Последно редактирано от vasil_karov; 12-02-17, 22:05.
                              Не важно кто напротив, важно кто рядом.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Ами?

Ами - не ами - така си е... Не може да сравняваш такса за преминаване (няколко стотинки на ден), каквато е винетката, със застрахователна полица, на базата на която при авария някой ще трябва да изкара хиляди левове, като през това време би търсил вратички за да не ги плати...
                                Доколко важи само електронното - ами в нашия случай след представяне на хартиените документи оправиха електронната информация...
                                Но да - доста по-лесно е да се провери в ГФ, и ако там нещата не са читави, да се прегледат хартиените документи.. Щото нали - хора ги въвеждат тези информации...
                                Между другото в Норвегия като преминеш през камера, светва светофар - дали електрониката те е 'познала'... Или ти е направена снимка, която ще бъде прегледана от човек - т.е. и там не вярват много в електрониката (въпреки, че електрониката наистина намалява натоварването на хората с едни 95% ).

П.С. ами и преди 1989 се лепяха стикери с пробити дупки за дати (май бяха кръгли) .. Ама съм забравил за какво бяха - май за техническия преглед...
                                Последно редактирано от slowtraveler; 12-02-17, 22:45.
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X