Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СТРОШИХА СТЪКЛОТО ЗА ДА ОТКРАДНАТ ВИНЕТКАТА !!!!!!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: СТРОШИХА СТЪКЛОТО ЗА ДА ОТКРАДНАТ ВИНЕТКАТА !!!!!!!!

Колеги те са имали цяла вечер на разположение, бях паркирал встрани от пътя под улична лампа за ,,улеснение,, все пак да им е лесно няма да си вадят очите! Ще го приживея някак но когото съм проклел хаир не е видял, имам наблюдения назад във времето!!!

Коментар

Първоначално публикуван от dmitev Преглед на мнение
      Здравейте колеги, пазете си винетките!!!! Тази сутрин съседа ме събуди с неприятна изненада, счупено стъкло на дясна врата! Ходих до РПУ-то,писаха гледаха та ще видим какво от тук нататък,незнам АПИ дали ще ми преиздаде нова пазя отрязъка и касовия бон с номера на джипа.Търся стъкло за предна дясна врата на Нисан Терано2 къса база 2000г.
      За издаването на нова винетка не е проблем,но си е разиграване.В пътното управление трябва да приложиш документ от МВР за кражбата,квитанцията за платената винетка и втората част от стикера.Вече второ година се повтаря проблема с винетките.За миналия февруари/2016г./имало около 150 кражби на винетки/.Вероятно и тази година няма да са малко.Остава търчането за нова винетка и търсене и поставяне на стъкло,което си е разход,който никой не ти възстановява.Но "умните" депутати не им пука за това.Както казват мнозина-ел.винетки са решението или само касова бележка за определен вид винетка.Дай боже да дочакаме това чудо!И не здравото залепване е някакво решение,но формално можем да си докараме глоба до 20 лв.
      Нека силата да бъде с нас!
      Suzuki Grand Vitara
      +34 642 91 4154

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
        Щом го казвам, значи го мисля, пък ти прави каквото си знаеш.
        Па нема такова положние , да ти наложат санкция за незалепване.Имаш си винетка , контролен отрязък , фактура с написани РН.Къде пише за санкция за незалепване Иска да я види някой и му я показваш.Тя да нема , като унгарските свойства да се чете от камерите?
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Мисля,че не е редно да се споделя подобен опит по форуми.Така само произвеждаме крадци.Нямам проблем да сваля винетка за под минута.Нито пък да си я направя преместваема.Но ако "държавата" продължава по този начин,нищо чудно да посъкратя част от морала си.

Коментар

Евала на румънците в това отношение - плащаш си, дават ти една касова бележка и си караш - нека ти я открадне някой...
            Интересното е, че в доста държави още ползват стикери - Австрия, Словения, Словакия, Чехия...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
              Па нема такова положние , да ти наложат санкция за незалепване.Имаш си винетка , контролен отрязък , фактура с написани РН.Къде пише за санкция за незалепване Иска да я види някой и му я показваш.Тя да нема , като унгарските свойства да се чете от камерите?
              Пише го.

Sent from my IPhone 10
              Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

То в България има всякакви ,,виртоози,, стъкло има но за дълга база.Продъжавам да търся, но днес все пак е неделя!
                Дългата и късата - мисля че стъклото е еднакво, като взех уплътнение от дълга база , пасна точно на двуврато терано .

Коментар

Не не беше ,,преместваема,, полицая спомена че с подобно на сешоар устройство ги отлепяли, не съм изолиран случай за Варна!
                  Да не я е свалил някой полицай защото те най-мразят да си купуват такива неща

Sent from my IPhone 10
                  Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от kosta-s Преглед на мнение
                    Мисля,че не е редно да се споделя подобен опит по форуми.Така само произвеждаме крадци.Нямам проблем да сваля винетка за под минута.Нито пък да си я направя преместваема.Но ако "държавата" продължава по този начин,нищо чудно да посъкратя част от морала си.
                    и не вземай пример от арабите ма можеш да ограничиш достъп на крадеца ,превантивно...
                    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                      и не вземай пример от арабите ма можеш да ограничиш достъп на крадеца ,превантивно...
                      Не че не съм се сблъсквал с крадци,но държавата е фаворит.

Коментар

чл.100 ал.2 ......Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса .... в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство по начин, възпрепятстващ повторното му ползване при движение по републиканските пътища...
                        Чл. 185. За нарушение на този закон .........., за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.
                        Но не е там проблема.Явно за някои 100 лв. са си много пари.
                        Нека силата да бъде с нас!
                        Suzuki Grand Vitara
                        +34 642 91 4154

Коментар

Първоначално публикуван от Радо Метала Преглед на мнение
                          ...Явно за някои 100 лв. са си много пари...
                          Масово това е седмична заплата.Не че оправдавам някого,но всеки има различно виждане за живота.

Коментар

Неприятно е самото деяние и последствията , време подмяна стъкло и т.н. Не е нито сложно , нито бавно да се свали залепена винетка и то за 5 - 10 секунди . По скоро учудваща е самата кражба , винетка която най вероятно ще се продаде под себестойност . Това на фона на щетите които нанася , и риска който поема си е безумие .

Коментар

Първоначално публикуван от Радо Метала Преглед на мнение
                              чл.100 ал.2 ......по начин, възпрепятстващ повторното му ползване при движение по републиканските пътища
                              Радо, ти си юрист, освен това си достатъчно интелигентен, за да видиш, че въпросния член е достатъчно нескопосан и може да се спори. Аз лично съм спорил с полицаи за начина за лепене на винетка. Моята винаги е преместваема и докато може, ще е така.
                              На сърбела майката му е чесането.
                              Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Разбира се, че 100 лв. са много пари на фона на ''услугата'', която си ''купуваме'' с тази винетка. Няма проблем, съгласен съм, всичко се плаща нищо не идва даром.
                                100 лв са много, когато имаме 2-3 коли, защо да се набутваме с 3 винетки, като може с една. За коли има пари, за винетки не... лафа за брадата, гребенчето и т.н.
                                За мобилността, за няма две секунди се разлепя старата, лепваш новата и няма се занимаваш да стържеш и миеш лепила. Е нищо, че се губи време и сръчност да изрязваш и оформяш, било протектори за екран, целуфани и куп хитрини. Май по някоя телевизия бяха обяснявали по-подробно. Важното е да се прецаква системата, както тя ни прецаква. Резултатът е винаги един и същ - прецакани сме си все НИЕ.
                                Не е успокоително, но все пак колегата се е разминал с винетка само, при условие, че цели коли се крадат, я за АБС, я за дебитомер, или нещо друго екзотично според марка и модел. Имали са възможността, добре че, не са били алчни.
                                Не важно кто напротив, важно кто рядом.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X