Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за съвет относно протекла помпа на 2.7 тди 98 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Молба за съвет относно протекла помпа на 2.7 тди 98 г.

Да не звучи като предразсъдък, но като гледам работилницата най-вероятно такъв стенд, който да управлява помпата няма.

Иначе специално питах за стружки, но каза, че не е имало. Беше ме предупредил, че може да се налага да смени някакви втулки, но и те били добре.

Т.е. сега търся човек, който може да ми чете тераното и въртим главата на помпата докато нагласим цикловата порция? Баси драмата с тая уж проста помпа. Представям си ако беше някаква засукана

Коментар

Първоначално публикуван от ivokbg Преглед на мнение
      Да не звучи като предразсъдък, но като гледам работилницата най-вероятно такъв стенд, който да управлява помпата няма.

Иначе специално питах за стружки, но каза, че не е имало.
      Ако не ти изглежда да има и поялник в работилницата, най-вероятно не е гледал където трябва за стружки
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Е, не, просто си е олдскул дизелджийска работилница. Има си машини и инструменти, просто нищо не ми изглежда като компютъризиран стенд за помпи.

Иначе забелязах още нещо, на празен ход в покой оборотите се вдигат с около 50 за една секунда и после се връщат. След 10 секунди пак така.

И колата е станала по-пъргава особено в ниски обороти, но на фона на другите два проблема това не ме радва особено.

Коментар

Еми за да разглоби помпата там, дето се събират въпросните стружки, водещи до тия симптоми, май без поялник не става. Има едни 5-6 съединения между "капака" и долната част, които дори да разсъединиш без поялник (в зависимост от изпълнението на помпата, при някои май може), после ще трябва да запоиш.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не казвам дали има или нвма поялник и какво е отварял. Каза, че всички абсолютно всички уплътнения е сменил и всичко е почистил.

Странното е, че преди нямах дори зачатъци на нито един от тези симптоми, а сега претрисането е доста осезаемо. Няма как изведнъж да се появили стружки и други обструкции.

Тоест за мен е логично да е въпрос на някаква настройка. Проблемът е, че вече не знам при кого да отида. Този уж беше спец Най-накрая ще се принудя и в Бош сервиз да отида...

Коментар

101% елблока не е центрован , не пречи и така да се кара ако не те дразни , ще пропушва малко повече , ще е малко по нервен при ускорение и ще харчи леко повече ( теоретично) . За по-точно трябва да се закачи на компютър и да се гони гориво между 8 и 10 мм3 на празен ход при загрял мотор . При леко разхлабени болтове на елблока се почуква леко отзад откъм банджо болта на обратната нафта , затягат се болтчетата и се гледат показанията .. и пак .. и пак докато станат 8-10 мм3 . Ако се подмине , се почуква от другата страна с нещо "подходящо". Стойностите са експериментални , не съм ги виждал някъде написани .
              За играта на оборотите - ако елблока е извън крайното положение е възможно ЕКУ да не може да ги стабилизира , но в този случай трябва да има генерирана грешка.

Коментар

При мен е 8 и нещо, ако помня добре. Претрисане я се случи веднъж в месеца, я не. Откак го купих си е така.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако наистина е от това ще правя курбан за берекет

Жеков, истината е, че адски ме дразни. Не защото създава кой знае какъв дискомфорт, а защото преди ремонта го нямаше. Това е най-лошото за мен, когато прожлемът е предизвикан.

Да препоръчате някой около София, който може да го направи? Също приемам и самореклама от съфорумци, на които им се занимава, разбира се си плащам! С ОБД съм.

Аз преди време си взех един ЕЛМ, обаче така и не можах да го подкарам.
                  Последно редактирано от ivokbg; 06-04-17, 06:49.

Коментар

Първоначално публикуван от ivokbg Преглед на мнение
                    С ОБД съм. Аз преди време си взех един ЕЛМ, обаче така и не можах да го подкарам.
                    Здравей, аз също съм с ОБД 2 (16 пина). Имам ЕЛМ но той показва обороти, температура на охладителна течност, др. и трие грешки, няма да ти помогне за корекция на циклова порция. Моята помпа е Бош и си мисля, че сервиз, който разполага със софтуер на Бош би могъл да чете циклова порция, но не съм го тествал.

Успех!

Коментар

Еми то точно покрай тия показания се мъдри и "целева циклова порция", което се гледа в случая. При мен просто си избираш колко от всичките неща да ти показва, а те са примерно 20-ина параметъра. При вас (16 пинова букса) е въпрос на софтуер, предполагам.

Коментар

Еми другата седмица ще го водя за рекламация. Човека малко се обиди като го попитах дали има комп да го вържем, бях останал с впечатление, че няма. Подценил съм го и вероятно съм внушил погрешни работи у четящите, за което се извинявам.

Иначе се държи много коректно човека, макар че в последните дни говоря с него повече, отколкото с жена си Т.е. доста му досаждам. Лошото (за мен) е, че има много работа и всичко става от днес за другата седмица.

Като има развитие ще пиша.

Коментар

Вчера оставих Тераното, човекът го беше направил в рамките на няколко часа и днес си го взех. Вече не претриса, не съм забелязал и да скачат оборотите. Сега остава и да не протече поне 4-5 години Макар двойното ходене в крайна сметка съм доволен.

Според него са му малко ниски оборотите на празен ход, както впрочем е и според мен, но нищо не можел да направи.

Коментар

Колко е "малко ниски"?

Оборотите си ги регулира компютъра, тъй че няма как да избягат от номинала 725 +/-25.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Колко е "малко ниски"?

Оборотите си ги регулира компютъра, тъй че няма как да избягат от номинала 725 +/-25.
                              На някои коли с такава система има опция да се променят, т.е. да се зададат други.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

То не е опция - при всички коли без жило на газта се случва практически едно и също - компютъра регулира оборотите според това, което му е налято вътре и условията, при които се намира. При тераното не знам да имаш опция да ги промениш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X