Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 3.0 ТДИ губи масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Терано 3.0 ТДИ губи масло

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Темата не е за Пежо.
    Ами той мотора си е стандартен 8 клапанов 1.6 бензин на Фиат, затова го давам като пример, че няма голямо значение производителя! Причината да се включа е, че се коментира маслото с което карам и аз и нямам забележки към него!
    Последно редактирано от Edo; 15-11-16, 09:36.
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Първоначално публикуван от nissan_1978 Преглед на мнение
      Днес смених маслото с Мotul както ме посъветвахте,но се оказа че ми е запушен отдушника на капака на клапаните и създава налягане и духа маслото през щеката.Утре ще го почистя.Този проблем го е имало още преди да сменя турбо (от както смених маслото) Само това масло е било менте.
      Много неприятно , но турбото може от това да си е заминало. Голямото картерно налягане пречи на правилното оттичане на маслото от турбото и съответно оста не се смазва от охладено масло.
      Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
      Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
        Ами той мотора си е стандартен 8 клапанов 1.6 бензин на Фиат, затова го давам като пример, че няма голямо значение производителя! Причината да се включа е, че се коментира маслото с което карам и аз и нямам забележки към него!
        Коментирания в темата двигател е силно чувствителен откъм масло и честота на смяната му.

Да, има всеядни мотори, но определено и в маслата има разлика, и не е никаква партенка. Често даже и в шума на двигателя има разлика. В маслата за скорости и дифове - пак така. Някои скоростни кутии при превключване на скорости се държат много различно с различни масла.

Преди 2 години сипах за проба Total 5W50. Цената му беше под тая на Motul 5W40, и между 2 и 3 пъти по-ниска от на другите масла с тоя вискозитет. Все ми се струва че не е съвсем случайно. Купувам ги от един и същ магазин.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Днес отворих капака на главата почистих хубаво отдушника,смених и въздушния и масленият филтър и след това облужване се надявам всичко да е наред,че ще го нарежа за скрап.
          Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Коментирания в темата двигател е силно чувствителен откъм масло и честота на смяната му.

Да, има всеядни мотори, но определено и в маслата има разлика, и не е никаква партенка. Често даже и в шума на двигателя има разлика. В маслата за скорости и дифове - пак така. Някои скоростни кутии при превключване на скорости се държат много различно с различни масла.

Преди 2 години сипах за проба Total 5W50. Цената му беше под тая на Motul 5W40, и между 2 и 3 пъти по-ниска от на другите масла с тоя вискозитет. Все ми се струва че не е съвсем случайно. Купувам ги от един и същ магазин.
            Сега и аз съм му сипал Motul 10W40 защото по километраж е на 165 000 км. а може и да е на повече.Иначе маслото си го сменявам на 7500 км.

Коментар

Първоначално публикуван от nissan_1978 Преглед на мнение
              ...10W40 защото по километраж е на 165 000 км....
              Какво общо има километража с маслото? Не знам кой какви градски легенди ти налива в главата, ама полусинтетика със сигурност няма да реши повече проблеми от пълната такава, а по-скоро напротив.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Преди една смяна на масло карах с фюлеринова добавка на бардал 6в1 , преди това си направих промивка пак с добавка на бардал(защото карах с някакви измислени естерни истории) и интересното беше ,че маслото остана сравнително бистро до около 5000 км и не го пипна до смяната а принципно си харчи 500-800 мл.
                Маслото с което карах беше мотул 5в40 специфик(закупено от официален вносител). Тогава го смених на 15к км, защото пише ,че добавката е активна толкова време, иначе сменям на 9-10к.
                На следващата смяна пак направих промивка, пак сложих същото масло ,но без фюлериновата добавка , в резултат маслото почерня почти веднага.
                Това ме навежда на мисълта ,че е яката работа тази химия и може би си струва 46-те лева.
                Ако машината е толкова претенциозна на масло , може да се пробва - със сигурност не вреди.
                Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
                  Преди една смяна на масло карах с фюлеринова добавка на бардал 6в1 , преди това си направих промивка пак с добавка на бардал(защото карах с някакви измислени естерни истории) и интересното беше ,че маслото остана сравнително бистро до около 5000 км и не го пипна до смяната а принципно си харчи 500-800 мл.
                  Маслото с което карах беше мотул 5в40 специфик(закупено от официален вносител). Тогава го смених на 15к км, защото пише ,че добавката е активна толкова време, иначе сменям на 9-10к.
                  На следващата смяна пак направих промивка, пак сложих същото масло ,но без фюлериновата добавка , в резултат маслото почерня почти веднага.
                  Това ме навежда на мисълта ,че е яката работа тази химия и може би си струва 46-те лева.
                  Ако машината е толкова претенциозна на масло , може да се пробва - със сигурност не вреди.
                  Ще взема такава добавка Bardahl.И аз мисля,че няма да навреди.Благодаря за съвета.

Коментар

Колеги, и друг път сме го дискутирали, но,
                    през 2016 да слагаш нещо различно от синтетика е глупост, поради много причини.
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

А защо в САЩ примерно това не е така? По клипове в тубата гледам доста хора си карат колите с това, на което му викат regular oil. Т.е. аз го разбирам като минерално масло или макс полусинтетика. И не говоря за разни реднеци дето едва четат, говоря за хора, които се занимават с монтьорлък и поддържат сериозен канал с repair videos. А не е като там да няма коли на по 200-300 хиляди мили и на по 30 години.

Интересна теза беше, че вискозитетът на маслото е различно нещо от неговия flow rate, от което пък зависи колко тече от гарнитурите и колко го гори един стар и поизносен двигател. Според него двигател, който няма течове и се кара със стандартно масло при преминаване на пълна синтетика вероятно ще текне, както е възможен и обратния сценарий.

Някой ако разбира от химия и физика да коментира дали е така.

Не агитирам никого за нищо, така че не ми скачайте. Просто излагам теза, която ми се струва интересна, та да стане дискусия.

Коментар

Първоначално публикуван от ivokbg Преглед на мнение
                        А защо в САЩ примерно това не е така?
                        Защото тамошните двигатели, в които го сипват, нямат нищо общо с въпросния и доста други европейски, и защото кола на над 7-8 години им струва примерно половин заплата, че и по-малко.

Досега нито един притежаван от мен автомобил не се е мръщил на синтетика, нито я е харчил или е имал течове. А имам и бензинов малолитражка от магазина, и дребна бензинова джипка на 25 (двадесет и пет) години, и пълнолетен дизел, мислен към края на 70-те. Аз и ладата едно време си карах с полусинтетика.Нито течеше, нито харчеше, нито се чудеше дали да запали след миене на двигател.

Коментар

Първоначално публикуван от ivokbg Преглед на мнение
                          А защо в САЩ примерно това не е така? По клипове в тубата гледам доста хора си карат колите с това, на което му викат regular oil. Т.е. аз го разбирам като минерално масло или макс полусинтетика.
                          В щатите колите се карат по магистрала 100-200 мили на ден и затова сервизните интервали за едни и същи мотори са различни от европейските.

Маслата препоръчани от производителите са други.

Общо взето карат с нискокачествени масла и ги сменят на малки интервали.

Тук си караме колите по 3-7 км дневно затова се кара със синтетика 5в40 или 5в50.
                          Land Rover Discovery II, V8 4.0
                          VW Golf VI variant
                          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Аз досега не съм попадал на читаво масло 5в50 или колата ми не го харесва. Карал съм с мотул 5в50 спорт естер - за 4000 км литър и половина изгори. Карал съм с Якко само дето не е естерно и пак там някъде ми беше разхода. Върнах се на 5в40 и колата спря да го гори... Обяснение нямам никакво, но вече предпочитам да карам с 5в40 и добавка или само с 5в40 но на малък интервал.
                            Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Това че колата ти го е харчила не значи че не е било читаво и не значи че на мотора му е било зле. Аз го сипах за проба дали има такова животно като всесезонно масло. Еми няма. На студено се държи като 10/40, не като 5/40. Вярно, мотора беше малко по тих, ама той и с 15W50 е по-тих.

Не съм забелязал извънреден харч.

Коментар

Не му беше по- добре на мотора, по-шумен беше - познавам си колата. А и маслото видимо беше по-тънко като го наливах от 5в40.
                                Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X