Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 3.0 ТДИ губи масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Терано 3.0 ТДИ губи масло

Здравейте.Проблемът е следният днес си карам с джипа и ми светна лампата за маслото.Спрях,изгасих го,проверих маслото със щеката и беше на минимума.Преди по-малко от седмица смених турбината с лопатките и лагера на турбото защото губеше масло-избиваше през интеркулъра и самото турбо беше много омаслено.Но интересното сега е къде е това масло-нито го гори,нито избива през кулъра или някъде другаде (след ремонта измих целият мотор нямаше точка масло) и сега няма никъде.Също така след ремонта съм му долял масло (400мл.) и след 4 дена ми светва лампата и джипа няма масло.Иначе джипа върви като пушка ,не пуши.Джипа е Terrano 3.0 Di 2002 година.
    Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

От: Терано 3.0 ТДИ губи масло

Първоначално публикуван от nissan_1978 Преглед на мнение
    .Но интересното сега е къде е това масло-нито го гори,
    Няма друг вариант освен през ауспуха.

Коментар

Колега извади маркуча на отдушника който влиза преди турбото ,подай газ и виж какво излиза от него ако хвърля масло със пари е зле тогава трябва да потърсиш проблема по-надолу в двигателя.

Коментар

А възможно ли е да прави тази мизерия заради качеството маслото.Когато го сменяваха са му сипали 5 литра Total 10W40 за дизел и са му доляли около 2 литра същото Total 10w40 но за бензин.Сега като се замисля тези проблеми ги има от както смених маслото

Коментар

.... (след ремонта измих целият мотор нямаше точка масло) и сега няма никъде..
          А отдоло дали е така чист ? Около датчика за маслото , охладителя ( ако има такъв ? ) филтъра и тръбичките за/от турбото ?

Коментар

Това ,че едното е за дизел а другото за беннзин не е толкова фатално колкото марката масло. Тотал е едно от най ментосаните масла. Сложи друго и вероятно ще спре да липсва.

Коментар

Колега, караш проблемен двигател, чувствителен към масло, с евтина полусинтетика на евтина марка, от която на пазара е пълно с ментета. Смени го с читава пълна синтетика и го смянай на 7500км, и изобщо не си помисляй от тук нататък да пестиш от масло. Дано не е късно.

Аз дори всеядния си архаичен дизел карам само с пълна синтетика Motul или Castrol. Маслото е последното нещо, от което бих пестил.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за съветите.И аз си мислех че съм попаднал на лошо масло.Още утре ще го сменя с Castrol пълна синтетика.Аз си мислех че проблема може да е и от някой отдушник,но още утре ще сменя маслото.Дали и да не взема някоя добавка примерно Bardahl B2?

Коментар

Първоначално публикуван от Жеков Преглед на мнение
                  А отдоло дали е така чист ? Около датчика за маслото , охладителя ( ако има такъв ? ) филтъра и тръбичките за/от турбото ?
                  Няма масло по турбото,интеркулъра и по филтъра.Отдолу също.Сега го гледах.

Коментар

Никакви добавки не ти трябват, ИМХО.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Маслата на Yacco също не са за подценяване. Карам 15 годишен бензинов мотор с пълна синтетика без никакви забележки. Тук в форума имаме представител
                      „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Не знам на какво масло си попаднал, ама за 4 дена да ти дръпне толкова масло, че да светне лампата, нещо не е наред.
                        0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

А възможно ли е да прави тази мизерия заради качеството маслото.Когато го сменяваха са му сипали 5 литра Total 10W40
                          Мисля, че теорията за огромните разлики между маслата си е чиста партенка! За Пежо препоръчваното от производителя масло е точно Тотал и вече над 10 години карам с такова 10W40 взето от първия попаднал магазин за баничарката - компресията продължава да е 12,5 на четирите цилиндъра на студено, разпределителният вал си е лъскав без деруги и нивото между смените почти не мърда. Продължавам да чакам да ми съсипе мотора и след над 200000 км които съм му навъртял!
                          Honda XL600LM, 1987
                          Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                          Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                            ...За Пежо...
                            Темата не е за Пежо. И на моето терано двигателя е всеяден, ама въпросния дето обсъждаме не е. Колкото до партенката - всеки с мнението си. Аз съм отварял двигател, каран с кво да е и такъв каран само с пълна синтетика. Ми разликата е очеизвадна.

Коментар

Днес смених маслото с Мotul както ме посъветвахте,но се оказа че ми е запушен отдушника на капака на клапаните и създава налягане и духа маслото през щеката.Утре ще го почистя.Този проблем го е имало още преди да сменя турбо (от както смених маслото) Само това масло е било менте.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X