Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маслен отделител/филтър картерни газове Терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Маслен отделител/филтър картерни газове Терано

Не се бях замислял, но на теория си абсолютно прав. Не пречи да видя дали и на практика ще е така - процесът ще е напълно обратим и мога да върна всичко в заводски вид.

Гледах нещо много интересно, човечец в тубата беше сложил такъв отделител на косачка с прозрачни маркучи. Там много ясно се виждаше как на празен ход се образува сериозна мъгла в маркучите и при форсиране изчезва. Дебитомерът със сигурност ще се чувства доста по-добре, нататък не зная.

Има и друг момент, а именно, че това, което се отделя от маслените пари не прилича особено на двигателно масло, а е гъсто и много черно.

Коментар

Първоначално публикуван от ivokbg Преглед на мнение
      Има и друг момент, а именно, че това, което се отделя от маслените пари не прилича особено на двигателно масло, а е гъсто и много черно.
      То маслото си е черно. Дизел караш все пак. При мен налепи няма. Карам с 5W40 и 10W40 на Castrol и Motul. Турбото и интеркулера са просто мазни, и толкоз.

Докато двигателя работи, на дебитомера му е все тая дали има или няма такова - потока въздух го пази. Маслени пари при дебитомера има най-много след натоварване/високи обороти, и последващо изгасване на двигателя, ама не знам дали въпросния отделител би помогнал точно тогава.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако "чернотията" дразни , Жигулски "тунинг" му е майката.

Коментар

Първоначално публикуван от Жеков Преглед на мнение
          Ако "чернотията" дразни , Жигулски "тунинг" му е майката.
          Резултата ще е пълно мазало, и в двигателния отсек, и под колата.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Какво ще рече жигулски тунинг? Тръбата в атмосферата ли?

По принцип не ми се иска. Един комшия автомонтьор ми каза същото пък той кара модерни коли...немски при това Само че на мен някакси не ми звучи сериозно. А и тогава има вероятността да засмуче мръсотия. Покрай тези вълнения гледах, че сериозните тунингисти, а и покрай тях пишман рейсърчетата слагат на отдушниците малки филтърчета подобни на K&N. Но при напомпени до краен предел двигатели е по-друго.

Коментар

Това значи, да. Един висящ, пушещ и смърдящ маркуч.

Пак - възстанови си системата до заводски вид и не се занимавай с глупости. Тоя мотор от побългарявания няма нужда, не са пипали френски ръчички по него, по изисквания на еврогейове. Единственото смислено занимание е запушването на EGR-а, ако нещо прави въртели.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X