Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ABS сензори за Терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ABS сензори за Терано

Сега се сетих да дам обратна връзка какво се случи с моите АБС сензори...

Ами както каза и Спарки (не че съм се съмнявал в думите му), сензорът си е ок, кабелът се ебава. Защо са такива проблеми тия кабели за мен е загатка. Прави ми впечатление, че изолацията му е доста твърда, вероятно това е една от причините - при голяма извивка се прекъсва някакси. Със сондите закачени на изводите на куплунга го чекнах, въртях, суках, не успях да открия къде е прекъсването.
    Бях решил, че 300лв за нов датчик няма да дам и викам "режа го в основата пък ако работи - работи". И верно - работеше си. Малко по-различно съпротивление от написаното в книгата, ама както се разбра в последствие това не е проблем.

Снадих го с...микрофонен кабел. Занимавах се с музика и просто такъв имах. Мислех, че това, че по заглавие е с нисък импеданс може да е драма, но се оказа, че и това не е проблем. За сметка на това е много здрав и гъвкав, какво виждат по концерти и репетиции тия кабели не е истина. Използвах "армировката" от оригиналния кабел и беше малко играчка докато нацеля крепежите къде и как да стоят, но всичко е наред. Още с даването на контакт лампата изгасна, а оттогава съм минал 500-600км, включително и по разчни чукари (т.е. окачването се е чекнало по всички възможни начини) и още си работи.

Та който има драма с АБС-а и му се занимава - реже, снажда и е в играта

Коментар

Малко да задвижим тази тема предвид на факта, че и при мен този проблем се появи и е на дневен ред.....ivokbg може ли да споделиш как се държи снадения кабел. Мисълтами е дали да играя филма или да се бръкна с пари за този датчик, е при мен са два преден десен и заден десен. Ще бъд и много полезно ако има снимки на снаждането, и въобще на цялото действие ( разбира се ако може),че аз лично не съм много на ТИ с тези неща..... Ако ми и кажете как да се справя със зумера който се появява когато махнеш бушона на АБС ще ви бъда благодарен , че лично на мен не ми пречи дали имам и не АБС на спирачките.

В Бургас трудно намерих хора, майстори, да ми прочетат проблема , че съм с японска букса , а камоли да намеря някой който да му се занимава да си играе да снажда и преправя кабелите на тези датчици. А
      ко не мога да разбера как да оправя проблема, как да се справя със зума,...дали със снаждане, което ми се струва доста сложно, когато махнеш бушона ( пробвах с двата и в купето и в двигателния отсек) направо се чудя кой път да хващам и явно ще се дават пари за тези датчици.....втора ръка няма да е защото спарки писа, че не е решение на проблема а отлагане.
      Последно редактирано от p_dzatara; 07-09-18, 06:19. Причина: сетих се нещо

Коментар

Аз лично реших проблема с АБС-а кардинално.
        Понеже не държа да имам АБС, даже предпочитам да нямам, просто разкачих и четирите датчика от буксите им. Предните два са в двигателния отсек, задните два ги разкачих от буксите, които са привързани към рама-та някъде по средата между предния и заден мост.
        Лампата свети, АБС няма, зуумера мълчи.
        Георги Тонев

Коментар

Здравей p_dzatara, аз също имах проблем с датчик на АБС скоро, беше се прекъснала една от жиците. Изрязаха, запоих и всичко работи, по спомен съпротивлението на трите беше 1.98 а на този, който запоих 1.96 . Нов на Бош е 150 лв. та ако трябва да сменяш два са си 300 лв. ( без отстъпки), има и на Mobletron на по-ниска цена но трябва търсене. Ако проблема ти е по жиците а не в самия датчик ги ремонтират, по-евтино ще ти излезне!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20180907_143207.jpg
Прегледи:1
Размер:361.7 КБ
ID:5797625

Успех!

Коментар

Номер на Bosch

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20180907_144534.jpg
Прегледи:1
Размер:372.3 КБ
ID:5797626
            Последно редактирано от r3fon; 07-09-18, 13:54.

Коментар

Ясно, благодаря на всички отзовали се...скоро ми предстои смяна на шасито и явно тогава ще се види какво ще бъде.....но по- вероятно изрязване на всичките глезотии и без АБС....че нещо не може да се намери майстор да ги прави ....в Бургас едва намерих човек с букса да го закачи, а камо ли да ги прави тези глезотийки.....аз не съм по тази част.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X