Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PATROL 3.3td Проблем с подгряването на свещите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: PATROL 3.3td Проблем с подгряването на свещите

Да колега при първият студ го осетих при -15 след 3 подгревания неска да мъцне да пали!!!
    След като го подгрех с кабела директно от акумолатора за около 20 секунди запали така все едно преди малко си го огасил!!!
    И за това започнах да търся проблема и стигнах до тази алуминиева простотия която реже тока на половина!!!
    Със сигорност тези с опънатите очи са по умни от мен и щом е сложено значи трябва да го има но с него нещатат не се получават и за това го свалих но знам че щом е сложено там Значи трябва да е там и за това направих темата Знаещите да ми обяснят какво е това защо така реже тока и каква работа върши Прецакало ли се е и така на татък.
    Ако се правех на селски гъзар щях да го махна и изобщо нямаше да качвам тема за да се интересувам какво е, а още по малко трябва да си мислите че съм качил темата за да покажа какъв голям инжинер съм щом махам части от джипа и той заработва по добре!
    Единствено се притиснявам това нещо да неее някаква защита за Свещите и сега без него да се прецакат друго обяснение нямам за тази джажа!!!
    Но утре ще имам повече време и ще нагрея силикона да се опитам да го отворя да видя в крайна сметка какво има в тооо дзвер та всички ще разберем!!!

Коментар

Просто сложи 14V свещи и си върни това, което си махнал. Идеята е в началото на подгрева да се подава 24V с цел бърз и силен подгрев. 12те волта се пускат след това с цел да подпомагат запалването докато двигателят позагрее и работата му се стабилизира. Ако веднага след запалването на студен двигател спреш подгрева, ще пуши и ще работи нестабилно известно време.
      Пепи ти е пуснал сервизното ръководство, където тези неща са описани. Понеже карам автомобил с напълно идентична като функционалност система го знам и от от опит. Проблемът ти ще се реши напълно в момента в който сложиш правилните свещи.
      Минал съм по този път и затова си позволявам да давам съвети. На -23, Тойотата ми пали моментално, без добавки и каквото и да е.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Моя е 3.3 атмосферен ,две от свещите ми бяха 11в. останалите 24в. Смених всички с 24в ,но като запали пуши.Като дам на контакт ,лампата на подгрева ми светва за няколко секунди и изгасва,но като завъртя да паля и върти стартера ,но не пали.Незнам дали е оригинално ,но под волана ми ,има копче ,което ми е ръчния подгрев.Като го задържа ,загрява свеща някъде към 30 секунди чак тогава пали.Стори ми се странно ,че имам лампа на таблото за подгрев ,който гасне като 12в. ,а дефакто трябва да държа това копче и да броя до 30 ,че да подгрея както трябва и да запали.Трябва ли да сменя и аз свещите с 11 в. Може ли Петьо да качи пак сервизното ръководство ,че това не ми го отваря.
        Да опитомиш животното "човек"-е наука на науките и изкуство на изкуствата.
        Уаз 469
        Nissan Patrol Y160

Коментар

отваря си се. просто смени свещите с 14v
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Просто сложи 14V свещи и си върни това, което си махнал. Идеята е в началото на подгрева да се подава 24V с цел бърз и силен подгрев. 12те волта се пускат след това с цел да подпомагат запалването докато двигателят позагрее и работата му се стабилизира.
            Теб да те пратя ли да четеш сервизното?
            На сд33 не работи така.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ако Патрола е до 1985г, свещите са на 23в а след това на 11в, релетата за подгряване са различни. За 260 не зная
              Three witches watch three Swatch watches.
              Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X