Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Четки за динамо на Терано 600 лв!?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Четки за динамо на Терано 600 лв!?!

На стартовата линия съм, само чакам да стане 9 - 10 и се изтрелвам към майстора, че така без кола все едно ми са вързани ръцете.
    Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Баси... Ако ми треснат такава цена, направо сменям целия генератор... И не е като да не съм го правил

Клега, обърнете внимание на контактните пръстени, че понякога като свършат четктите, свършва и единият пръстен. Точно на Терано не съм заглеждал внимателно, дано няма подобен проблем.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Звъниш в фирма францизкуп и казваш какво ти трябва Успех

Коментар

Колега, а пробва ли да потърсиш по моргите? Ако намериш, разбираш се да ти го бележат, монтираш го, палиш мериш напрежението и ако всичко е наред остава само да караш, ако не работи го връщаш. Вярно е, че не знаеш колко щете изкара и "новия", но ако цената те устройва какво ти пречи да пробваш?!?!

Коментар

Да докладвам какво стана днес.
            Сутринта отивам в специализиран сервиз за стартери, динама и турбини, давам частта на човека и викам могат ли да се сменят само четките. Отговорът беше, че няма как да стане защото било капсуловано и разни други мрънкания. После се сетих за един познат телевизионен техник и отидох при него. Погледна го и вика "ще стане, що да не стане, първо ще пробвам да ги извадя от горе, пък ако не стане ще разпробиваме". Пробва да ги изкара отгоре и взе, че стана. Прибягах до магазина и взех едни за три лева, който са същия размер. Запои новите за кабелчетата на старите и го занесох на майстора за монтаж. Монтира го на динамото, след това и на колата. Врътнах стартера и взе, че запали. Замерих напрежението при работещ двигател и показа 14 и нещо, което смятам, че е добре. Надявам се за напред да нямам проблеми.
            Искам да благодаря на всички включили се и помогнали в темата
            Nissan Terrano 2 2.4i

Коментар

Аз лично не бих си и помислил да направя нещо различно.

Честито!

Като се има предвид, колко си напред сега с кинтите, съвсем спокойно и с чисто сърце трябва да се самопочерпиш - заслужава си.

Коментар

В една пряка на ул. Козлодуй между Раковска и тунела при Сточна гара има фирма за алтернатори и стартери, и всичко свързано с тях. Моята оригинална плочка бе Бош. Тази, която си купих от тях бе някаква незнайна, която работи вече 2 години и блъска 14.3 волта. Струваше 12, 13лв.
                ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

То плочки и четки всякакви има и с малко знания и сръчни ръце проблема ще се реши.Въпросът е защо баш тоя регулатор струва майка си и баща си?

Коментар

Зaщото в целия свят ще се нaмерят 5-10000 бaлъкa дето ще го плaтят нa 600лв.
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                      Може би, за да си по-точен - "в целия свят, дето не вирее българския инженерен гений"

това е от снимките на iassen
                      Последно редактирано от Veni1; 16-01-16, 14:54. Причина: илюстрация

Коментар

Честито, попаднал си на човека.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                          Абсолютно! Цял истински Бош алтернатор ще струва много по-малко от 600лв...
                          ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Вярно е скъп този "продукт на Бош".Гледах го тук при доставчика.380 евро - клиентска цена.Прави ни до 40% отстъпка.Нооо , четките му стоят по същия начин , както и в другите реле-регулатори на Бош.И се оказва , че знанията и уменията ви , или на вашите приятели могат да компенсират ценовото недоразумение.
                            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Здравейте колеги и аз да дам моите пет стинки за цената на реле регулатора.Та значи преди около четири месеца ми светна лампата на зареждането точно преди да угася джипа в гаража викам си егати късмета и както се оказа в последствие наистина егати късмета.Свалям релето отивам в магазина за стартери и динама и от там ми обевиха цена 321 лева за една марка и 601 лева за друга и двете доста извести но няма да им споменавам имената и плюс това ги нямало в България.Срок за евентуална доставка около 30 дни.В случая решението беше да сменя само самите четки защото едната беше свършила напълно.Взех четки по размер от тези с бронзовия цвят и ги запоих на мястото на старите.Монтирах тествах и всичко беше ок до вчера след прибиране гася след десетина минути тръгвам да паля и нъцки.След подаване на ток от другата кола запалих и измерих зареждането беше 13.8 след малко вдигна на14.1 но при включване на консуматор падаше на 12.8 изключа ли постепенно пак се вдига до 14.и нещо.Днес свалих регулатора да проверя състоянието на четките не бях мръднали .Заредих акумулатора след това карах над 50км. без да включвам никакви консуматори.Повторих измерванията резултата същия.Да отбележа че когато натоваря генератора и зареждането падне до към 12.и нещо лампата за зареждане не светва.Явно този ''евтин ''детайл част от генератора не е предвиден ресурс за вдъхване на втори живот и то с четки за 8 лева.

Коментар

Много ми е интересно, в един модул, в който има един полупроводников компонент, и два механично-износващи се - четките, сиреч, какво още трябва да е интегрирано в тоя модул, че да изкара един ресурс, и после да се наложи да се смени целия?

Полупроводниковия компонент -какъвто и да е той, не може да има заложен ресурс, а четките - ами четките се износват просто, и се сменят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X