Обява

Свий
Няма добавени обяви.

NISSAN QASHQAI - мнения, впечатления, информация.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: NISSAN QASHQAI - мнения, впечатления, информация.

Има доста хора, които черпят своето самочувствие от вещите около тях - кучето, което разкарват; ланеца, който дрънкат; пушката, която носят; грозникът джип, който карат. Има и такива, които имат собствено самочувствие и ги боли оная работа за мнението на околните. Последните имат правото да се гледат кефа, а първите трябва да се съобразяват с утвърденото мнение на околните.
    Кашкая е за свободните хора, които ценят различното, не се страхуват да ги оплюят като еретици и ясно могат да заявят отвращението си към булдоците, питбулите, и най-вече към грозните БТР-и. Кашкая е ново поколение offroad, засега единствен по рода си, различен от типичното, поради което заслужаващ гнева на светата инквизиция.
    Ми мене ми е невероятно скучно да седна в една кибритка, макар и за същите пари, от която имам чувството, че всеки момент ще изкочи един с каска и ще почне да заляга.
    Иначе за талибаните - това е съвсем сериозно. Били са изцяло механизирани с червени Land Cruiser - и.

Коментар

Мда, последно поколение "офроуд" - скопен отвсякъде.
      Пиша аз за "употреба" - чета лаладжийски истории за "самочувствие".
      Къде ти.....

Коментар

Първоначално публикуван от geolexbg Преглед на мнение
        Кашкая е за свободните хора, които ценят различното, не се страхуват да ги оплюят като еретици и ясно могат да заявят отвращението си към булдоците, питбулите, и най-вече към грозните БТР-и.
        Ми мене ми е невероятно скучно да седна в една кибритка, макар и за същите пари, от която имам чувството, че всеки момент ще изкочи един с каска и ще почне да заляга.
        Иначе за талибаните - това е съвсем сериозно. Били са изцяло механизирани с червени Land Cruiser - и.
        Ааа, това беше яко.
        Пич, оправи ми настроението.
        Като знам че си карам един зелен съндък от амуниции пълен с инструменти, военен бинокъл, кирка и лопата, 5 -6 ножчета и ножове и още един куп оборудване предназначено не толкова за мирно време, почвам сам да се смея.
        Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
          един куп оборудване предназначено не толкова за мирно време
          Поздрави!
          ммм ... подхрани любопитството в мен ... какво ли има в тоз сандък

Коментар

Първоначално публикуван от Scud_ti Преглед на мнение
            ммм ... подхрани любопитството в мен ... какво ли има в тоз сандък
            Военна тайна!

Коментар

Това за самочувствието беше по повод на липсата на дух, "първичните белези на принадлежност" и т.н., но явно смисълът ти е убегнал. Що се отнася за "употребата", тя, естествено е коренно различна.
              Кашкая се упротребява предимно от хора, които работят в град, по принуда изкарват около пет дни в града и имат формирана градска естетика.
              БТР-ите са за горяни - те си живеят в калта, пресеченият терен им е като бул.Витоша, лягат си рано - нейде със Сънчо, поради що са им ксенони, не са ходили в Лувъра, щото кво е тва естетика и красота и що ни е стъклен покрив, и цивилизацията си минава покрай тях - за кво ни е CVT и интелигентен ключ, като още от дядо си знаем, че трябва нещо да се ръга постоянно и вече така сме свикнали с ръгането, че формираме тикове на ръцете и краката (несъзнателно си ръгаме).
              Е, такава е разликата в "употребата".
              Последно редактирано от geolexbg; 15-07-08, 16:19.

Коментар

Мда, нещата се изясниха.
                Става дума за "имиджова" лека колица с повишена (не с висока) проходимост - не за джипка или дори СУВ-ка.

За Лувъра и града си има лимузини и съответно - компактни класове.

ПП: Между БТР-а и тая каляска има една широоока и неравна зона - където машината трябва и да се справя с разнообразна работа, и да доставя удоволствие пак там, и да не е негодна за терените обитавани от питомни колици като Каш.. опс, Мегана. Та там обитават тия камиончета които ти е трудничко да определиш... пак да кажа - правиш глупост като бъркаш целесъобразност с гъзария
                Бих определил по-скоро гъзарията да дадеш 40 до над 60 бона за един Меган при условие че за тия пари можеш да вземеш като минимум пак новичко Сузуки Витара (или Патфайндър - ако ще си е пак Нисан) които ще вършат много по-добра работа!

Коментар

Това за самочувствието беше по повод на липсата на дух, "първичните белези на принадлежност" и т.н., но явно смисълът ти е убегнал. Що се отнася за "употребата", тя, естествено е коренно различна.
                  Кашкая се упротребява предимно от хора, които работят в град, по принуда изкарват около пет дни в града и имат формирана градска естетика.
                  БТР-ите са за горяни - те си живеят в калта, пресеченият терен им е като бул.Витоша, лягат си рано - нейде със Сънчо, поради що са им ксенони, не са ходили в Лувъра, щото кво е тва естетика и красота и що ни е стъклен покрив, и цивилизацията си минава покрай тях - за кво ни е CVT и интелигентен ключ, като още от дядо си знаем, че трябва нещо да се ръга постоянно и вече така сме свикнали с ръгането, че формираме тикове на ръцете и краката (несъзнателно си ръгаме).
                  Kолега,първо да Ви е честита колата.Но бъдете така добър да смените стила си на писане.Явно Кашкая е Вашата любов,което пък не Ви дава основание да наричате хора,каращи ,,БТР''(между които съм и аз)с обидни квалификации.Вие претендирате,че тази количка става за Оff Road,отстоявате си позицията.Ваше мнение.Аз не претендирам,че моя БТР става за друго,освен за експедиции и леки разходки...
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ммммм, претенциозно и нафукано. Баш като за кашкаец ...

Що ли ще префинената ти душица на място, където е пълно с горяни, талибани и т.п. примитивни, нецивилизовани диваци а?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз не се чуствам обиден, даже напротив, става ми все по забавно.
                      Съгласен съм почти с всичко, с изключение на часта за Лувъра, естетиката и красотата.
                      Да пофилософстваме, съвместими ли са свободата която ни дават тежките, "бронирани" и приличащи на доста агресивни породи джипки (както сполучливо ги определи колегата), и цивилизования начин на живот, любовта към културата, красотата и естетиката.
                      Аз мисля че може да се направи такава комбинация.

Коментар

Кашкая е за свободните хора, които ценят различното, не се страхуват да ги оплюят като еретици и ясно могат да заявят отвращението си към булдоците, питбулите, и най-вече към грозните БТР-и. Кашкая е ново поколение offroad, засега единствен по рода си, различен от типичното, поради което заслужаващ гнева на светата инквизиция.
                        Кое в Кашкая те кара да се чувстваш по свободен от колкото в Ауди куатро или Субару AWD например.
                        Всъщност от какво е продиктуван избора. В смисъл че за да има избор, трябва да има избор.
                        Какво друго си карал и какво не ти хареса.
                        Знам че избора е субективен, но в случая и това е важно.
                        Аз Кашкаи не съм карал и ми е чудно с какво е по-добър от Японските си конкуренти Лексус-RX и Инфинити-FX.
                        До Европейските тупалки, честно ми е трудно да си го представя.

Коментар

Аз Кашкаи не съм карал и ми е чудно с какво е по-добър от Японските си конкуренти Лексус-RX и Инфинити-FX.
                          Американск... по дух поне - и по пазар.
                          Но не са в един клас, Кашкая отива леко под РАВ4 според мен. РАВ4-Х-трейл са едно ниво, Кашкая идва още по-цивилен....

Коментар

Ама те класовете не са по цивилност а по размери.
                            В Америка да не е в класът на ванчетата.

Коментар

Че Кашкайчето на размер ли е на Лексуса и Инфинити ?
                              ПП: Имах предвид че са типични американски СУВ-ки, луксознички с големички бензинови моторчета.... харесвам!

Коментар

Моя грешка. На живо ми се видя големичко.
                                Compact crossover SUV е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X