Обява

Свий
Няма добавени обяви.

NISSAN QASHQAI - мнения, впечатления, информация.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: NISSAN QASHQAI - мнения, впечатления, информация.

Първоначално публикуван от geolexbg Преглед на мнение
    Кашкая е ново поколение offroad, засега единствен по рода си, различен от типичното, поради което заслужаващ гнева на светата инквизиция.
    Оооох-потекоха ми сълзи да се смея....Абе пич-ти сериозно ли го говориш това или тренираш за някое шоу?Преди месец един симпатяга явно си е мислел същото като теб в резултат на,което по обедно време се беше хакнал с въпросният "джип" кашкай в един коловоз в люлин планина (пътят от суходол отиващ до параклисчето).Явно след като са се полюбували с мадамата на изгледа от остъкления покрив са решили да се прибират обратно в цивилизацията,обаче цък...кашкая е кАзал аз съм до тук...Междувременно покрай въпросният всъдеход минаваха всевъзможни талибански машини като москвич осмак,жигула на около 35 години без въобще да подозират по какъв коварен терен(трева и кал около два пръста) се движат на,който е закъсал дори такъв offroad звяр като кашкая...В крайна сметка нисан-нисана око не вади и въжето свърши това,което трансмисията не успя.Предната "броня" разбира се даде фира,щото кашкая му е под достойнството да го дърпат,ама нейсе...Та дай го малко по-леко с опитите извън първокласните пътища,че може да изпаднеш в неловка ситуация да те дърпат разни бтр-и.... А по въпроса за културата -дай да не си мерим ... дипломите,че да не стане още по-смешна ситуацията...Нападки по твой адрес няма-споделям единствено мнението си за въпросният автомобил.Не разбирам и за какво се палиш-както мен ме задминават разни резачки по магистралата без да се депресирам,така и ти не се пали,че ти казваме,че си си купил нова лека кола,която обаче не е джип дори и на рекламите.
    Поздрави.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 15-07-08, 20:30. Причина: Корекция на цитат
    08седемшест5едно513четири

Коментар

"За мен тази кола просто си го няма духа...Сбюротък няк'ъв с не особено ясно предназначение...От всичко по малко и в крайна сметка нищо...единствената аналогия за мен е с напомпаните яки момченца,които гледат лошо,направили са си по един белег с поялник на веждата,обаче носят розови ризки и като им се озъбиш се наси..ат-т.е. има вторични белези за принадлежност,без обаче да има реално покритие на статуквото.Но това са си само мои теоретични разсъждения,понеже не съм карал такова возило...само съм дърпал.Да не вземе сега някой да се обиди...."

До бат Марто и V93!
      Извинявайте, стила не го зададох аз. Съжалявам, че нещо сте се засегнали. Просто отговорих на горното, което не ми се стори много колегиално, та и аз минах в друг коловоз. Иначе не ми е в характера.

До jamiemirror!
      Още Гьобелс е казал, че една лъжа, като се повтори десет пъти, става истина. Явно мантрата ти за Мегана, която не се споделя от никой друг във форума, цели нещо от този род, но мантрата си е мантра, а кервана (т.е.Кашкая) си върви...
      Предложенията ти за Сузуки Витара и Патфайндър, направени на човек, избрал Кашкай, показват дълбоко непознаване на пролема. Един кашкаец се отнася с пълно отвращение към Сузуки Витара, която с гумата си отзад напомня на возило от 1941 год. (което се отнася и до РАВ4), а кубчето Патфайндър предизвиква естетически конвулсии. Разбери, че приоритета на кашкаеца не е да гази в калта, а да го прави само, когато му се наложи.

До Andro Padjero!
      Единственият човек, който разбира, че писането във форума е за забавление, особено когато се отнася за "вкус и цвет". Поздравления! Чесането на езиците няма да промени нито моето мнение, нито мнението на който и да било, направил вече своя избор. Просто ще ни бъде интересно да опознаем различния...а също и да се посмеем на добрите попадения при излагането на аргументи.

До valio stoilov!
      Всеки мъж в сравнително христова възраст трябва да знае, че една птичка пролет не прави. Това, че си теглил веднъж Кашкай, не означава да правиш генерални заключения, а ако го правиш - то си е за тебе, но държа да ти кажа, че олекваш.
      Всеки може да разкаже за ситуации, в които е теглил или е виждал, че теглят почти всички видове коли, но от това не значи, че всички те са маскари...
      А, че си се смял - това е добре! То затова си пишем по форумите, а не да си търпим сериозните физиономии...

До kinex!
      Е това е човека, който използува форума точно по предназначение - да опознае различното. Отговарям - изборът на Кашкая за мен бе предопределен от единствия по рода си баланс между естетика, комфорт, цена и възможности 4х4 (по реда на подреждането им). Лексус и Инфинити са в по-висока ценова категория, поради което, макар да притежават всички други качества, които откриваме в Кашкая, реших, че мога да мина и без по-високата им цена.

До ВСИЧКИ!
      Абе момчета, то форума живна, откак се включих. Беше съвсем клюмнал в началото - като оная работа на човек с БТР (майтап бе! - да не вземе някой да се засегне). Желая весело изкарване на всички във форума!!!!!!!!!!!!!!!! ... и нека има повече чувство за хумор!
      Последно редактирано от geolexbg; 16-07-08, 09:33.

Коментар

Сиромаха, до Гьобелс опря....

Мантрата ми за Мегана я пее Рено - дал съм инфо за платформите на които са изградени Х-трейл и Кашкай. Да си гледал.

ПП: Знам защо не те кефят "кубчестите" и т.н. - не си схванал (и няма да схванеш) принципа - "Form follows function". Естетиката е последния критерий в сферата където се буташ, функционалността - първия. Айде - до теглене....

Коментар

Абе и аз мисля че стила беше по скоро забавен, отколкото сериозен.
          Колата която си избрал нито е "мутренска", нито има някакво показно излъчване, просто един автомобил за зимата, за ски, и за някой не толкова изкопан черен път до някоя полянка.
          Понеже усещам свободолюбивия ти дух, мисля че правилно си подходил закупувайки Кашкая, ще го покараш малко, след това ще го прехвърлиш на някоя нежна половинка, и те виждам в някой КУБ с големи гуми, порядъчно брониран, зелен мат, а ти вътре в маскировъчни панталони се кефиш из някоя яко пресечена местност, далече от цивилизацията.
          А с Кашкайчето както казах ще си ходите на ски.
          Съжалявам че разкрих плана ти.

Коментар

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
            ... Естетиката е последния критерий в сферата където се буташ, функционалността - първия...
            Това често се установява по трудния начин ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Естетиката е последния критерий в сферата където се буташ, функционалността - първия. Айде - до теглене....
              Ей не разбра тоз човек в коя сфера се бутам - аз обяснявам, че не се бутам в калта, той - до теглене; аз обяснявам, че за мен естетиката и комфорта са от по-голямо значение, отколкото пресечения терен, той - функционалност. Каква функционалност? Да си мъкна караваната? Ами че аз си нощувам в хотели. Да си дърпам лодката? Ами аз си я наемам, когато реша, и не мисля за поддръжката й. Да си влача ремаркето? Аз не съм зеленчуков производител. Твоята функционалност не е моята функционалност. В твоята функционалност аз не се бутам, а що се отнася до тегленето - тегли!, а за мен остава да се кефя отстрани...

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                Понеже усещам свободолюбивия ти дух, мисля че правилно си подходил закупувайки Кашкая, ще го покараш малко, след това ще го прехвърлиш на някоя нежна половинка, и те виждам в някой КУБ с големи гуми, порядъчно брониран, зелен мат, а ти вътре в маскировъчни панталони се кефиш из някоя яко пресечена местност, далече от цивилизацията.
                Ха-ха, възможно е! То човек се променя, докато е жив...но най-вероятно това ще се случи след голяма любовна драма с въпросната половинка.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                  Kолега,първо да Ви е честита колата.Но бъдете така добър да смените стила си на писане.
                  Много си му е добър стилът. Естетиката на Кашкая явно е законотворческа, щом новият Форд Куга най-безочливо я копира.

Коментар

Ей не разбра тоз човек в коя сфера се бутам - аз обяснявам, че не се бутам в калта, той - до теглене; аз обяснявам, че за мен естетиката и комфорта са от по-голямо значение, отколкото пресечения терен, той - функционалност. Каква функционалност? Да си мъкна караваната? Ами че аз си нощувам в хотели. Да си дърпам лодката? Ами аз си я наемам, когато реша, и не мисля за поддръжката й. Да си влача ремаркето? Аз не съм зеленчуков производител. Твоята функционалност не е моята функционалност. В твоята функционалност аз не се бутам, а що се отнася до тегленето - тегли!, а за мен остава да се кефя отстрани...

То в тоя стил защо ти е кола - ходи си викни такси ....
                    Ти не беше ли оня с теста Кашкай / Х-трейл - или аз се бъркам ?

Коментар

Аа,бъркаш
                      А и това ми хареса
                      Мнение на geolexbg
                      Кашкая е за свободните хора, които ценят различното, не се страхуват да ги оплюят като еретици и ясно могат да заявят отвращението си към булдоците, питбулите, и най-вече към грозните БТР-и. Кашкая е ново поколение offroad, засега единствен по рода си, различен от типичното, поради което заслужаващ гнева на светата инквизиция.
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ейййй-егати баровеца....машаалах...ашколсун...Правиш се на много зрял и свободомислещ обаче само се правиш-за какво иначе ти е да доказваш на всички какъв свръх-автомобил си си взел(а може би всъщност не се опитваш да убедиш другите а самият себе си,че избора ти е правилен,понеже ако се вгледаш по-внимателно може и да се окаже,че от торбата със сливите си извадил краставицата...).Идеята обаче не е в заяждане или доказване на това кой е по-по-най...Купил си нов автомобил,който ти лежи на сърцето-ами честит да ти е и много безаварийни километри и щастие с любимите хора в него ти пожелавам...Недей обаче да палиш войни от това,че на някои хора (аз например) не им допада това возило и ти го казват откровено...Много хора от форума с,които всяка седмица се събираме да покараме са ми казвали,че моят джип е щайга и по-добре би било да го запаля....Е,и??? Нито съм си изхвърлил камиончето,нито съм спрял да се виждам с хората.ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА СОБСТВЕНО МНЕНИЕ,особено пък ,когато това мнение се отнася до куп желязо,а не до конкретната личност,Така,че успокой топката,карай си кашкая и бъди по-толерантен към различните мнения-в крайна сметка обсъждаме не теб,а возило,което по стечение на обстоятелствата притежаваш.
                        Поздрави.
                        08седемшест5едно513четири

Коментар

Ха-ха, възможно е! То човек се променя, докато е жив...но най-вероятно това ще се случи след голяма любовна драма с въпросната половинка.
                          В тази връзка не бях се замислил: Разочарование в любовта, търсене на утеха сред природата, и там живеят загадъчни и красиви създания, самодивите. Съвременните са задължително с джипове, и тогава ти ще бъдеш на мястото на навигатора, ще закачаш и събираш лебедката.
                          Сигурно още не са се комерсиализирали, като Софийските каки.
                          Ще взема и аз да ходя повече в Балкана.

Коментар

Колата ми трябва, за да ходя до лазурния бряг и в близката горичка до него, а не да бачкам с нея, като тебе...
                            А за теста на руснаците - да, аз ти отворих очите, та после и ти взе да приравняваш Кашкай и Х-трейл в по-късните си писания, а в началото пишеше, че "не ти се вижда" да са еднакви.

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                              Ейййй-егати Правиш се на много зрял и свободомислещ обаче само се правиш-за какво иначе ти е да доказваш на всички какъв свръх-автомобил си си взел
                              Не се доказвам, а съвсем добронамерено взех да давам информация във форума за тези, които се интересуват (вж. първите ми публикации). Изведнъж се появиха люде, които се нахвърлиха върху избора ми, без никога да са се качвали в Кашкай и без да съм ги предизвиквал с каквото и да било. А що се отнася до Кашкая, който си теглил - сигурен съм, че е била някоя от ниските модификации на Кашкая, при която изобщо няма 4х4 и блокировка на междинния диференциал. Иначе не ми се вързва с показания тест от руснаците.
                              Що се отнася до добрите ти думи - да те се връщат многократно!

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                                ...търсене на утеха сред природата, и там живеят загадъчни и красиви създания, самодивите. Сигурно още не са се комерсиализирали, като Софийските каки.
                                Брей, майка му стара, тук вече взех да се съблазнявам за БТР. Софийските каки до тук са ми изяли кажи речи един Кашкай и ...виж там, ако можеш да ме запознаеш с някое балканджийско създание...със сигурност ще променя приоритетите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X