Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan terrano плафон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan terrano плафон

Плафона на купето ми не работи задния дет е на багажника си работи но тоз на тавана за купето не, та въпроса ми е някой знае ли от къде и как минава тоз плафон от де може да му е проблема? nissan terrano 2.7 tdi

От: Nissan terrano плафон

Здравейте, а в какво положение е ключето на плафона?

Коментар

Проблема е по скоро в самия плафон.В купето и задния са паралелни и няма как да е другаде ,ако задния свети,или крушката е пропаднала защото тя се върти заедно с ключа на плафона или разхлабени пластини на цокъла на суфитна или сулфитна та крушка ,не знам точно как се пише

Коментар

И аз се осъмних в крушката и я смених не стана проверих с мултицет не идва ток към кабелите. Незнам от къде минават кабелите за задната и централната мисля да ги съединя друго не ми хрумно, ако знае някой къде са за да не къртя цялата кола.

Коментар

Първоначално публикуван от pifco Преглед на мнение
          Проблема е по скоро в самия плафон.В купето и задния са паралелни и няма как да е другаде ,ако задния свети,или крушката е пропаднала защото тя се върти заедно с ключа на плафона или разхлабени пластини на цокъла на суфитна или сулфитна та крушка ,не знам точно как се пише
          Не точно така, има електронен модул, който управлява плафона.
          "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от pifco Преглед на мнение
            В купето и задния са паралелни.
            Може и да бъркам, ама до колкото помня не са. При мен ако не се лъжа като си отворя шофьрската врата свети само предния. Като отворя багажника светват и предния и задния. Предния гасне плавно, когато затварям шофьорската врата и гасне изведнъж, когато затварям багажника. При задния няма плавно спиране.

Кабелите тръгват от зад бушоните, високо, минават по предната колонка, стигат до страничната, и от там към плафона.

Свали пластмасата на предната колонка и ще ги видиш, мисля че бяха 2 светло зелени жици, единия с червени точки по него, другия с някакви други. После остава само да ги проследиш до двете им букси.

Понеже често се ползват от алармаджиите за входящ сигнал, предполагам някой някъде се е изсрал по въпроса. Често срещано явление - гледат да приберат кинтите - рядко ще видиш някой да работи с поялник и да прави нещата наистина както трябва.

Плафона си взима маса май директно от тавана, през едно болтче. Виж да няма клаясало там. И внимавай че от нагряването на крушката с времето става чуплив. Моя го сменях по случая. Сега е и с налепени диодни ленти вътре. Харчи 2 вата и свети като минимум 2 пъти по-силно от 10 ватовата крушка, с която е оригинално.
            Последно редактирано от sparkybg; 09-12-15, 09:43.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, електронният блок може да дава такива проблеми. Намира се някъде около бушоните.
              И мойте плафони са като при теб.
              "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Хи, имах проблеми със бутона на вратата и ако там има проблем все едно не си отворил и няма да свети. Задната врата, като отвориш светили шофьорския плафон?Също и вратата на пасажера свети ли плафона?

Коментар

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
                  Хи, имах проблеми със бутона на вратата и ако там има проблем все едно не си отворил и няма да свети. Задната врата, като отвориш светили шофьорския плафон?Също и вратата на пасажера свети ли плафона?
                  Която и да е врата да отворя свети онова в багажника плавно и плавно изгасва само кат отворя багажника не свети но това на мойта не си бачкаше от как го купих.

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                    Спарки, електронният блок може да дава такива проблеми. Намира се някъде около бушоните.
                    И мойте плафони са като при теб.
                    Какво прставлява тоз блок? Около бушоните имам една кутия на която май пишеше siemens тва ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Може и да бъркам, ама до колкото помня не са. При мен ако не се лъжа като си отворя шофьрската врата свети само предния. Като отворя багажника светват и предния и задния. Предния гасне плавно, когато затварям шофьорската врата и гасне изведнъж, когато затварям багажника. При задния няма плавно спиране.

Кабелите тръгват от зад бушоните, високо, минават по предната колонка, стигат до страничната, и от там към плафона.

Свали пластмасата на предната колонка и ще ги видиш, мисля че бяха 2 светло зелени жици, единия с червени точки по него, другия с някакви други. После остава само да ги проследиш до двете им букси.

Понеже често се ползват от алармаджиите за входящ сигнал, предполагам някой някъде се е изсрал по въпроса. Често срещано явление - гледат да приберат кинтите - рядко ще видиш някой да работи с поялник и да прави нещата наистина както трябва.

Плафона си взима маса май директно от тавана, през едно болтче. Виж да няма клаясало там. И внимавай че от нагряването на крушката с времето става чуплив. Моя го сменях по случая. Сега е и с налепени диодни ленти вътре. Харчи 2 вата и свети като минимум 2 пъти по-силно от 10 ватовата крушка, с която е оригинално.
                      Сега отивам да видя за масата каде е и след малко ще пиша. А пласмасата на таз греда със какви щипки е? сега в тез студове да не вземат и те да се чупят, ако са пласмасови и крехки.

Коментар

Метални са, ама са хванати за пластмаса.

Трабва да махнеш уплътнението на вратата преди да се бориш с пластмасата. Мисля че няма да има проблем - поне моите се свалят и слагат лесно. Проблемна в студовете е кората под волана, че и щипките и са под наклон.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от emo80 Преглед на мнение
                          Която и да е врата да отворя свети онова в багажника плавно и плавно изгасва само кат отворя багажника не свети но това на мойта не си бачкаше от как го купих.
                          Под плавно разбирай примерно 2-3 секунди. Ако е по-бързо не е плавно - просто на крушката и трябва време. Плюс това светването със сигурност не е плавно - само гасненето е.

...и все пак - провери си бушоните, ей-така, за всеки случай.

Коментар

Под плавно разбирай примерно 2-3 секунди. Ако е по-бързо не е плавно - просто на крушката и трябва време. Плюс това светването със сигурност не е плавно - само гасненето е.

...и все пак - провери си бушоните, ей-така, за всеки случай.
                            Да за 2-3 секунди гасне. Сега проверих плафона масата е добре ток няма мерих с мултицет но едно ми направи впечатление кт опра единия кабел на мултицета към лявата страна на масата и другия кабел на мултицета към дясната светва светва плафона на багажника. Нормално ли е? Бишоните ги проверих има ток на бишоти и не е изгорял, а и друго да питам тоз управляващ блок на плафона след бушона ли е или преди бушона?

Коментар

Метални са, ама са хванати за пластмаса.

Трабва да махнеш уплътнението на вратата преди да се бориш с пластмасата. Мисля че няма да има проблем - поне моите се свалят и слагат лесно. Проблемна в студовете е кората под волана, че и щипките и са под наклон.
                              На кората под волана вече му ебах майката, само на едната щипка де кат търся тез кабели за плафона и за да не еба майката на цялата кола реших да питам тука за по сигурно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X