Плафона на купето ми не работи задния дет е на багажника си работи но тоз на тавана за купето не, та въпроса ми е някой знае ли от къде и как минава тоз плафон от де може да му е проблема? nissan terrano 2.7 tdi
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Nissan terrano плафон
Свий
X
-
От: Nissan terrano плафон
Проблема е по скоро в самия плафон.В купето и задния са паралелни и няма как да е другаде ,ако задния свети,или крушката е пропаднала защото тя се върти заедно с ключа на плафона или разхлабени пластини на цокъла на суфитна или сулфитна та крушка ,не знам точно как се пише
Коментар
-
И аз се осъмних в крушката и я смених не стана проверих с мултицет не идва ток към кабелите. Незнам от къде минават кабелите за задната и централната мисля да ги съединя друго не ми хрумно, ако знае някой къде са за да не къртя цялата кола.
Коментар
-
Първоначално публикуван от pifco Преглед на мнениеПроблема е по скоро в самия плафон.В купето и задния са паралелни и няма как да е другаде ,ако задния свети,или крушката е пропаднала защото тя се върти заедно с ключа на плафона или разхлабени пластини на цокъла на суфитна или сулфитна та крушка ,не знам точно как се пише"Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Коментар
-
Първоначално публикуван от pifco Преглед на мнениеВ купето и задния са паралелни.
Кабелите тръгват от зад бушоните, високо, минават по предната колонка, стигат до страничната, и от там към плафона.
Свали пластмасата на предната колонка и ще ги видиш, мисля че бяха 2 светло зелени жици, единия с червени точки по него, другия с някакви други. После остава само да ги проследиш до двете им букси.
Понеже често се ползват от алармаджиите за входящ сигнал, предполагам някой някъде се е изсрал по въпроса. Често срещано явление - гледат да приберат кинтите - рядко ще видиш някой да работи с поялник и да прави нещата наистина както трябва.
Плафона си взима маса май директно от тавана, през едно болтче. Виж да няма клаясало там. И внимавай че от нагряването на крушката с времето става чуплив. Моя го сменях по случая. Сега е и с налепени диодни ленти вътре. Харчи 2 вата и свети като минимум 2 пъти по-силно от 10 ватовата крушка, с която е оригинално.Последно редактирано от sparkybg; 09-12-15, 09:43.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Спарки, електронният блок може да дава такива проблеми. Намира се някъде около бушоните.
И мойте плафони са като при теб."Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Коментар
-
Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнениеХи, имах проблеми със бутона на вратата и ако там има проблем все едно не си отворил и няма да свети. Задната врата, като отвориш светили шофьорския плафон?Също и вратата на пасажера свети ли плафона?
Коментар
-
Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнениеСпарки, електронният блок може да дава такива проблеми. Намира се някъде около бушоните.
И мойте плафони са като при теб.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеМоже и да бъркам, ама до колкото помня не са. При мен ако не се лъжа като си отворя шофьрската врата свети само предния. Като отворя багажника светват и предния и задния. Предния гасне плавно, когато затварям шофьорската врата и гасне изведнъж, когато затварям багажника. При задния няма плавно спиране.
Кабелите тръгват от зад бушоните, високо, минават по предната колонка, стигат до страничната, и от там към плафона.
Свали пластмасата на предната колонка и ще ги видиш, мисля че бяха 2 светло зелени жици, единия с червени точки по него, другия с някакви други. После остава само да ги проследиш до двете им букси.
Понеже често се ползват от алармаджиите за входящ сигнал, предполагам някой някъде се е изсрал по въпроса. Често срещано явление - гледат да приберат кинтите - рядко ще видиш някой да работи с поялник и да прави нещата наистина както трябва.
Плафона си взима маса май директно от тавана, през едно болтче. Виж да няма клаясало там. И внимавай че от нагряването на крушката с времето става чуплив. Моя го сменях по случая. Сега е и с налепени диодни ленти вътре. Харчи 2 вата и свети като минимум 2 пъти по-силно от 10 ватовата крушка, с която е оригинално.
Коментар
-
Метални са, ама са хванати за пластмаса.
Трабва да махнеш уплътнението на вратата преди да се бориш с пластмасата. Мисля че няма да има проблем - поне моите се свалят и слагат лесно. Проблемна в студовете е кората под волана, че и щипките и са под наклон.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от emo80 Преглед на мнениеКоято и да е врата да отворя свети онова в багажника плавно и плавно изгасва само кат отворя багажника не свети но това на мойта не си бачкаше от как го купих.
...и все пак - провери си бушоните, ей-така, за всеки случай.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеПод плавно разбирай примерно 2-3 секунди. Ако е по-бързо не е плавно - просто на крушката и трябва време. Плюс това светването със сигурност не е плавно - само гасненето е.
...и все пак - провери си бушоните, ей-така, за всеки случай.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеМетални са, ама са хванати за пластмаса.
Трабва да махнеш уплътнението на вратата преди да се бориш с пластмасата. Мисля че няма да има проблем - поне моите се свалят и слагат лесно. Проблемна в студовете е кората под волана, че и щипките и са под наклон.кат търся тез кабели за плафона и за да не еба майката на цялата кола реших да питам тука за по сигурно.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар