Обява

Свий
Няма добавени обяви.

терано 2.7 ТДИ проблем с ниските обороти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: терано 2.7 ТДИ проблем с ниските обороти

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
    Между 3,6 и 4,8
    Между 3.6 и 4.8 какво? И ако е mm3 и не те послуша, обясни като как моето работи перфектно с 8.8?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Между 3.6 и 4.8 какво ....
      Едно число е, както казах, абстрактно и няма нищо общо с действителното впръсквано гориво. Даже логиката му е обратно пропорционална, тоест при увеличаване на това число, количеството намалява и обратно!?
      Приема се за базова настройка на електромагнитния механизъм за управление на нагнетяването. От там компа се грижи на база картите във всички режими.
      Важно е да се отбележи, че тая настройка се прави при работна температура на ДВГ (и гориво включително), и изключени всички консуматори!
      Стъпките (преместването) са много малки (десета от мм.), защото може при голяма стъпка да се вдигнат оборотите неконтролируемо до максимума!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Диагностиката ги връща като кубични милиметри.
        Казвам с какви стойности работят тези мотори с тези помпи в повече от 90 % от случаите. Не знам как точно се отразява по голямата циклона порция на "перфектната "работа на мотора.

Коментар

Казвам с какви стойности работят тези мотори с тези помпи в повече от 90 % от случаите. Не знам как точно се отразява по голямата циклона порция на "перфектната "работа на мотора.
          Под тези мотори точно конкретния ли имаш предвид? И пак, каква е мерната единица на "Между 3,6 и 4,8"?

Защото ако в кубични милиметри, според простата сметка 4.8*2*725*60=417.6 милимитра за час работа на мотора на празен ход, което e твърде оптимистично даже и за модерен малолитражен дизел. Из интернет не е като да няма данни, пък и от собствен опит с друг дизелов мотор 2.4, разхода е нещо като литър на час, +/- 200 милилитра.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За разхода си абсолютно прав-и моето добавка за директна употреба от 500 грама я гълта за 25-30 минути.Не знам Спарки дали точно отговаря показанията на графиката на диагностиката с реални стойности.

Коментар

Аз съм по скоро за формулата0,036х725х60=1 566 Да не се изложа нещо......

Коментар

Да не се изложа нещо......
                Като кифладжия:
                - Във всеки цилиндър на четиритактов двигател се впръсква по веднъж на 2 оборота, тоест за 4 цилиндров 4 тактов двигател за един оборот имаме 2 впръсквания.
                - 3.6 кубични милиметра са 0.0000036 литра или 0.0036 милилитра.
                - 725 (обороти в минута) * 2 (впръсквания за оборот) * 60 (минути) * 0.0036 милилитра = 313.2 милилитра в час. Категорично твърде далеч от истината, поне 2 пъти, а вероятно дори към 3.

Целта на тоя "реглаж" е компютъра да работи поне с приблизително близки до реалността стойности. Това което връща компютъра не е измерено, а изчислено спрямо зададената от компютъра позиция на контролната муфа на впръскването. Като местиш капака оборотите на празен ход и реалната порция не се променят - променяш положението на управляващия механизъм и датчика спрямо положението на муфата така щото да може компютъра като поиска да впръска примерно 10 кубични милиметра, те да са наистина 10 кубични милиметра или близко до това, а не примено 6 или 15. Това веднъж осигурява правилна работа на софтуера спрямо зададените му таблици в паметта, и втори път осигурява винаги работа в норма на въпросния управляващ механизъм в целия му диапазон по спецификация. Ако стойността е много далеч от реалната, компютъра може в двата края на диапазона да отчете че нещо с механизма не е в ред, макар и нищо да му няма.

Тоя реглаж има отношение и към вездесъщото "клатене" на мотора при отпускане на педала на газта, което правят някои (всъщност почти всички, просто едни го правят при почти всяко отпускане на педала, а други по 2 пъти в годината), макар и не винаги да е изначалната причина за него. Както сме дискутирали в бая теми вече, клатенето е по-скоро в следствие на натрупване на мръсотии и стружки на определени места, които пречат на механизма и датчика да работят както трябва на определени места от диапазона си.
                Последно редактирано от sparkybg; 12-03-16, 13:37.

Коментар

Тая трябва да е направо перпетуммобиле

Коментар

Тази ще "харчи" при движение поне 10% повече от друга с показания на празен ход примерно 8 и не става за перпетум .. . Съответно ще е и по-вървяща и пушеща . Съответно и ще претриса при отнемане на газта . Безплатен масов "тунинг" (заедно със затапване на ЕГР) при ВАГ-овете. Вървежа идва от лъжене на ЕКУ , че е пуснало по-малко гориво при натискане на газта.

Коментар

Без да навлизам в теория - с ниските стойности върви повече, но пуши повече и разхода е малко нагоре. Пали по-лесно. С високите стойности е обратното - затова има някакъв интервал от до за конкретен мотор. Като той не е съвсем тесен - примерно при 1,9(90 коня) на VAG, стойностите са от 3 до 9(доколкото помня де). Аз гледам да карам по-близо до долната граница.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Най-интересното в случая е че по сервизите като е закачиха на компа и веднага казаха електрониката ти е заминала ремонта ти е поне 200лв а за настройката ще е намаля на кам 5. 6. И ще видя как се държи в движение някой има ли линк от къде да си изтегля кракната версия на nisandatascan

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                          Аз гледам да карам по-близо до долната граница.
                          И аз така знам,без да се замислям за сложни сметки

Коментар

А аз пък гледам да карам максимално близо до средата. Сам дето не знаем границите.

Като мръднете количеството, мърда и предвереинето. Демек, компира си мисли че пуска по-малко, и понеже си мисли че пуска по-малко го пуска по-късно. Двигателя започва да работи по-тихо, ама започва да пуши повече. В преходните режими е малко по-пъргав, ама в стационарните е малко по-неефективен.

Вместо да се бърника тая настройка ми се чини че е по-лесно да се излъже че влиза повече въздух, още повече че може и да се направи с копче с режими в кабината. Читав пауърбокс, демек. С малко повече от 2 резистора вътре.

Коментар

Предварението е 1 градус ,но май не може да се мести от ,,блока,,

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X