Обява

Свий
Няма добавени обяви.

терано 2.7 ТДИ проблем с ниските обороти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: терано 2.7 ТДИ проблем с ниските обороти

някой колега ако знае за в Бургас къде има майстор който да разбира нека пише

Коментар

Привет на всички!
      Следв темата и имам сходен проблем при пускамето на газта при затихващи обороти..между1200/1000 почва едно прекъсване и селия мотор се клати все едно ще гсне.след като падне под хиляда се оправя.
      Когато времето е топло не се усеще многи но застудее ли направо ме кара да полудявам.джипа е 2.7/98г.
      Та се чудя с диагностика ..ще се разбере ли какво е

Коментар

някой колега ако знае за в Бургас къде има майстор който да разбира нека пише в долно езерово имало сервиз за гнп някой имали мнение за сервиза

Коментар

Я снимай едно клипче какво прави.

По принцип профилактика на такава помпа би трябвало да може да направи всеки Bosch сервиз, занимаващ се с такива работи. Да е износен плужер и плунжерно тяло не е невъзможно ама е малко вероятно. Да е износена помпата за ниско налягане - също - трябва да е на много километри и пребито от бой, или карано с крайно некачествена нафта и филтри. Другото - ако има стружки или други такива хубавини, просто трябва да се разглоби и почисти. За съжаление за Бургас не знам конкретни сервизи/майстори по въпроса.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вероятно помпата се е напълнила с боклуци от некачествени горива и в комбинация със студеното време се е влошила. Пробвай с някаква присадка + регулиране, което се прави точно с местене на тази плочка, ама от някой, който знае какво прави.
            На сърбела майката му е чесането.
            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Здравейте колеги интересува ме ако се сложи преходник на буксата за диагностика от 14 на 16 пинова и се включи от тези апарати които са чрез блутуд дали ще дава реални стойности

Коментар

Някой знае ли грешки 36 и 94 какво означават четени са с метода с кламер

Коментар

36=0306=FUEL CUT S/V 1 - клапана за гасене на двигателя, ако не се лъжа.
                  94=0904=INJ TIMING CONT/V - клапана за контрол на авансатора.

Комбинацията от грешки е странна (няма връзка между двете), та вероятно е електрически проблем по жиците. Или клапана за гасене е прекъснал по време на работа на двигателя от което се е нарушила работата авансатора.

Като за начало проверете масите по снопа (има няколко места, по които са захванати към мотора и купето), както и всички останали маси в двигателния отсек. После проверете клапана за гасене. Клапана на авансатора не ми се вярва да сдаде - нетипично би било.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от bobi_90 Преглед на мнение
                    Здравейте колеги интересува ме ако се сложи преходник на буксата за диагностика от 14 на 16 пинова и се включи от тези апарати които са чрез блутуд дали ще дава реални стойности
                    Зависи от конкретната година. По-вероятно е да не ти се получи.

Коментар

Здравейте колеги ,проблема с оборотите се реши с чистене на дюзите но разглобих и ел. плочката на помпата и сега като нещата си дойдоха на мястото цикловата порция при загрял мотор на около 80 градуса на водата е 9.5 -10 mm3 на колко тряабва да е наглася някои има ли таблица или нещо такова ето и снимка малко преди да загрее нацяло Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20160310_002.jpg
Прегледи:1
Размер:93.6 КБ
ID:5706174

Коментар

Грубо 4-5 мм3. По точно в техн. информация на Бош за съответната ГНП.

Коментар

Андро, мисля че си се заблудил нещо. При мен порцията на празен ход и загрял двигател е 8.8 по компютър.

И следва да се уточни че въпросната регулация не е регулация на истинската порция, а на порцията, която компютъра си мисли че пуска. Регулацията е за да има "стиковане" между двете, тоест това, което показва компютъра да е що-годе близо до реалното. А реалното може да се измери или на стенд, или по часовия разход на празен ход, или да се сметне емпирично по налягането, дюзата и времето през което е отворена, ако има данни за това. И тъй като такива няма, или гледаме какво показва друго возило, което предполагаемо не е пипано там, или търсим по книга точно за тая джипка с тоя мотор и помпа колко трабва да е, или мерим разхода за единица време и смятаме спрямо оборотите, времето за мерене и броя цилиндри.

Коментар

Спарки, твойта не е ли "чипосана"?
                            Със сигурност съм се заблудил, че съм писал по инерция от картинките по горе "мм3", а е мg/R(милиграми/ход на плунжера).
                            Иначе, тия mg/R един път са доста абстрактни по причини, които си отбелязал по горе и втори път, че касаят регулировки на ГНП практически без износване.

Коментар

Диагностиката ги връща като кубични милиметри. От там нататък нямам идея.

Чипосването надали има отношение към цикловата порция на празен ход, или поне няма логика да има. Капака на помпата не е пипан никога а преди много време като се срещахме с kiki.t че да изровим кой датчик на ABS-а ми прави въртели, погледна и това от любопитство и каза че е в норма, даже без да го питам. Дали от тогава нещо е мръднало нямам идея, но няма логика да е.

Коментар

Първоначално публикуван от bobi_90 Преглед на мнение
                                Здравейте колеги ,проблема с оборотите се реши с чистене на дюзите но разглобих и ел. плочката на помпата и сега като нещата си дойдоха на мястото цикловата порция при загрял мотор на около 80 градуса на водата е 9.5 -10 mm3 на колко тряабва да е наглася някои има ли таблица или нещо такова ето и снимка малко преди да загрее нацяло [ATTACH=CONFIG]856108[/ATTACH]
                                Между 3,6 и 4,8 послушай меАндро е прав.10 е прпекалено много

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X