Обява

Свий
Няма добавени обяви.

бензиново терано 2,4 1997 г. след смяна на гарнитура на главата, харчи масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: бензиново терано 2,4 1997 г. след смяна на гарнитура на главата, харчи масло

Първоначално публикуван от renovod Преглед на мнение
    Отговарям последователно, капки масло няма, няма масло и в съдът за антифриза, теста се проведе по голямото нанагорнище след Костинброд, зад мен караше мой приятел на 20–тина метра и няма дим, също така и в спирачен режим на двигателя. Все още не съм премерил компресията на цилиндрите за да проверя дали сегментите – поне компресионните са в ред. Колкото до диагностиката питам се къде в София може да се има доверие на майстор по диагностиката.
    -Има утвърдени имена от Форума, който могат да се включат за конкретизиране на проблема.
    Виждам,че са се "запознали" с повдигнатия от Вас "въпрос",остава някой да се "отзове" .

(има вероятност при използване на "неподходящо" масло да се получи същия "ефект")!!!

Коментар

От: бензиново терано 2,4 1997 г. след смяна на гарнитура на главата, харчи масло

Виж първо от кога гори толкова масло - преди ремонта, или след ремонта. Ако е след, има вероятност да е станала грешка с гумичките. Това са 12 кл., разплескани гумички, неотговарящи на размер гумички, че дори и забравени да се монтират - такива работи може да се случат.
      Обратно при майстора, като преди това си поръчай на Люцкан гумички. Така и така ще разглабя, да премери и компресия.
      Ако се окаже, че с гумичките е ОК, иска ремонт на ДВГ. Там ... казах по назад, скоростите долу, ДВГ долу и работите може да отидат колкото струва джипа.
      Може да пробваш с по гъсто масло ... има и какви ли не добавки ...
      Последно редактирано от Аndro 160; 18-08-15, 17:43.

Коментар

маслото е статойл – мисля че е шведско, ама дали е наистина стари баби знаят, гори го след ремонта. Сега съм решил да пробвам с по–гъсто масло 15/40 и добавка, ще докладвам. Само да попитам Андро 160, когато са отишли гумичките сутрин на студено не трябва ли да изпуши при стартиране.
        Последно редактирано от renovod; 18-08-15, 18:19.

Коментар

Много хубаво го каза: - "само стари баби знаят".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X