Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Patrol Y160-смяна на двигател!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Nissan Patrol Y160-смяна на двигател!

Аз съм за 3.3 литровия мотор /струг/... всичко друго е "даунсайзинг"
    Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
    Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
      3.9 , 4.0 или 4.6 V8 на Land Rover - компактен , не толкова тежък , прост мотор със достатъчна мощност и хубав въртящ момент . Освен това на по късен етап може да се вдигне мощността мотора в зависимост от предназначението за което ще се ползва . Като недостатъци на тези мотори е , че най често са с автоматични скоростни кутии и намирането на маховик на нормална цена е цяло приключение , както и високият разход на гориво .
      Живко, ама ти серозно ли? Живот и здраве ще покараш такъв мотор и после ще си говориме
      0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

А има ли го някаде 3-ка дизела на БМВ сложен и да е карано повечко да се види какво става с трансмисията. Ръчната кутия на БМВ е доста здрава втора употреба е на смешни пари защото не се чупи.
        Съединител нов 400 и маховик 1000. Препоръчва се ЛУК като марка. Но излизат здрави маховици втора ръка на добри пари. Само че тия 400 и горница нютона незнам какво ще деяни на тях.
        На моята петица гуменото каре на кардана огромно и но ако се дава яко газ по светофарите заминава за норматив.
        Land Rover Discovery
        Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Раденков(vladyas) Преглед на мнение
          Живко, ама ти серозно ли? Живот и здраве ще покараш такъв мотор и после ще си говориме
          Влади , карам такъв мотор вече почти година без никакъв ремонт , а е и по слабият карбураторен 3.5 . Знам че му се носи славата че греел и духал гарнитури ама това си проблем на собственика - на моят мотор съм шлайфал блока и главите , направил съм пълен основен ремонт със смяна всичко което може да се смени . Долен разпределителен вал , долни хидроповдигачи , нова маслена помпа - проблем с мазането няма да има . Хубав радиатор , ако трябва допълнителна водна помпа и охлаждането също е готово . Много си е добър мотора , просто не е толкова популярен и екземплярите които си виждал са докарани до плачевно състояние . Само за сравнение - повечето участници на Хърватия Трофи , Трансилвания Трофи , Бреслау и други тежки трофита в Европа карат точно с този мотор и щом при тях издържа не виждам причина да не държи при мен ... А и щом веднъж я имаш базата , винаги можеш да му вложиш пълния кит с който да дигнеш мощност и въртящ момент . Руси казва че този мотор можеш да го докараш до 300 к.с и аз съм склонен да му вярвам ...
          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Просто ми е чудно как можеш от 3.5 карбураторен мотор да докараш -300кс.Ако е лесно да си взимам един от Англия.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
              Просто ми е чудно как можеш от 3.5 карбураторен мотор да докараш -300кс.Ако е лесно да си взимам един от Англия.
              Лесно със сигурност не е, нито евтино за повече инфо може да се пита Руси . На мен заводската мощност ми напълно достатъчна, изцяло ремонтирани мотор , скорости и раздатка идеално се вписват в концепцията на проекта който съм почнал , така че 300-та коня ще ги оставя за по късно
              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X