Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Patrol Y160-смяна на двигател!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Nissan Patrol Y160-смяна на двигател!

Първоначално публикуван от PIT BULL Преглед на мнение
    Освен този 3.0 на БМВ дизел, кой друг мотор би бил подходящ за джип с габаритите и теглото на Патрол-а.Би било полезна информация за всеки един сегашен или бъдещ собственик на Патрол, какви алтернативи има. Понеже до 2-3 години доста Патроли ще се вкарат в България, но предвид славата им на корави машини , което предполага по екстремно шофиране , но склонен към прегряване мотор, да се знае кое как става и от кое , по лесно , по трудно и има ли смисъл или няма.Така че темата нека да е обща.
    3.0-от Мерцедес.Става дума за 3.0тд-177кс,много як мотор и не е коман реал.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      3.0-от Мерцедес.Става дума за 3.0тд-177кс,много як мотор и не е коман реал.
      И е само автомат щото да му се сложи ръчка е повече от цената на патрула. А и автомата е умен и трябва да се лъже абс и прочее. Не че примерно аз не мога да го направя, но си струва съответните пари.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Освен този 3.0 на БМВ дизел, кой друг мотор би бил подходящ за джип с габаритите и теглото на Патрол-а.Би било полезна информация за всеки един сегашен или бъдещ собственик на Патрол, какви алтернативи има. Понеже до 2-3 години доста Патроли ще се вкарат в България, но предвид славата им на корави машини , което предполага по екстремно шофиране , но склонен към прегряване мотор, да се знае кое как става и от кое , по лесно , по трудно и има ли смисъл или няма.Така че темата нека да е обща.
        3.9 , 4.0 или 4.6 V8 на Land Rover - компактен , не толкова тежък , прост мотор със достатъчна мощност и хубав въртящ момент . Освен това на по късен етап може да се вдигне мощността мотора в зависимост от предназначението за което ще се ползва . Като недостатъци на тези мотори е , че най често са с автоматични скоростни кутии и намирането на маховик на нормална цена е цяло приключение , както и високият разход на гориво .
        VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

То хубаво, ама като сложи нещо със значително по-голям въртящ момент от оригинала, ми се чини че ще започне да троши дифове и полуоски като солети.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

След време мисля да започна да се състезавам. Първоначално в клас хоби 2-3 състезания за отскок дето се вика , след това в експерта, много ми харесва трофито. Та се чудя с мойта четири степенна кутия и 95 коня мотор , има смисъл да го прежалвам или да търся 5 степенна и 3.3 турбо и така да влизам в боя?
            Да опитомиш животното "човек"-е наука на науките и изкуство на изкуствата.
            Уаз 469
            Nissan Patrol Y160

Коментар

След време мисля да започна да се състезавам. Първоначално в клас хоби 2-3 състезания за отскок дето се вика , след това в експерта, много ми харесва трофито. Та се чудя с мойта четири степенна кутия и 95 коня мотор , има смисъл да го прежалвам или да търся 5 степенна и 3.3 турбо и така да влизам в боя?
              Смисъла е относително понятие.
              Аз бих направил тръбарка.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Най-добре направо да удари по масата на БМВ с една торба пари и да взема Мини-то на Насер.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Най-добре направо да удари по масата на БМВ с една торба пари и да взема Мини-то на Насер.
                  Това му е играта!
                  "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
                  Кольо.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    И е само автомат щото да му се сложи ръчка е повече от цената на патрула. А и автомата е умен и трябва да се лъже абс и прочее. Не че примерно аз не мога да го направя, но си струва съответните пари.
                    МНОГО ЛИ ПАРИИИ!!! Че съм намислил да си спретна една У60 тка дълга за лов,за товарене ,ма да търкаля 35ци и да държи 130-140 на магистрлата. Та ако е автомат още по добре, май с БМВ 3.0литровия от Е39 ще е по ниско бюджетно от МВ???
                    "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
                    Кольо.

Коментар

Не знам, не разбирам от творенията на вентилаторните заводи.

Коментар

Първоначално публикуван от hunter vl Преглед на мнение
                        МНОГО ЛИ ПАРИИИ!!! Че съм намислил да си спретна една У60 тка дълга за лов,за товарене ,ма да търкаля 35ци и да държи 130-140 на магистрлата. Та ако е автомат още по добре, май с БМВ 3.0литровия от Е39 ще е по ниско бюджетно от МВ???
                        Автомата на 3.0 литровия е пълна скръб и не устисква на лекия автомобил , камо ли ако го сложиш на джип . Варианта е с двумасов маховик със съединител за този мотор за около 2000 лв който пък не устисква на натоварването във по екстремно трофи . Другият вариант е изработването на маховик и съединител от Патрол ама и там филма е голям и парите са много , освен всичко трябва и основно да се преработи електрониката на мотора за още едни пари , така че не ми изглежда финансово оправдано вграждането на БМВ мотор във Патролското шаси ...
                        VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

М50Б25 е много здрав мотор / такъв струва около 1000 лева/ , имам БМВ Е30 като автомобил за забавление с конкретния мотор. Вече 2-ра година с всичката газ , след няколко доработки , радиатор от ТДС и допълнителна ел.перка - никога до сега не е загравял! Като купих двигателя съм сменил "бананите", все гарнитури , нови шпилки за главата и масло....М57Д30 / 184кс/ е евридейката ми , като цяло само от вървежа и разхода съм доволен... / моя счупи разпределителен вал/ ремонтите са неприлично скъпи

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                            3.9 , 4.0 или 4.6 V8 на Land Rover - компактен , не толкова тежък , прост мотор със достатъчна мощност и хубав въртящ момент . Освен това на по късен етап може да се вдигне мощността мотора в зависимост от предназначението за което ще се ползва . Като недостатъци на тези мотори е , че най често са с автоматични скоростни кутии и намирането на маховик на нормална цена е цяло приключение , както и високият разход на гориво .
                            4.6 се куплира с по здравия автомат на zf (24-ката)и държи повече на издевателства. Ръчките са доста редки на тези мотори.
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                              4.6 се куплира с по здравия автомат на zf (24-ката)и държи повече на издевателства. Ръчките са доста редки на тези мотори.
                              Не че нещо , но автомата за екстремно трофи не е добро решение
                              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                                Автомата на 3.0 литровия е пълна скръб и не устисква на лекия автомобил , камо ли ако го сложиш на джип . Варианта е с двумасов маховик със съединител за този мотор за около 2000 лв който пък не устисква на натоварването във по екстремно трофи . Другият вариант е изработването на маховик и съединител от Патрол ама и там филма е голям и парите са много , освен всичко трябва и основно да се преработи електрониката на мотора за още едни пари , така че не ми изглежда финансово оправдано вграждането на БМВ мотор във Патролското шаси ...
                                А със патролски автомат, защото там филма с раздатката изчезва,остава само двг-скорости?
                                ПП май беше писано в друга тема за нещо подобно ???
                                Кольо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X