Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уплътнения между резервоара на спирачна течност и помпата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Уплътнения между резервоара на спирачна течност и помпата

Терано 99 г 2.7 тди
    Отначало леко просълзяваше , в последно време всяка седмица доливам спирачна течност и реших да сменя пръстените / гумените втулки / между резервоарчето и спирачната помпа . Обаче не намерих по магазините във Варна ( по-точно познат с магазин авточасти проверява ) , трябвало цяла помпа да се вземе . Някой да е намирал такива без да си купува цяла спирачна помпа ?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:упл пръстени.png
Прегледи:1
Размер:17.0 КБ
ID:6087863

От: Уплътнения между резервоара на спирачна течност и помпата

Питай в евро07 или друг магазин. По рано бях намерил и не бяха много пари, не не помня точно къде.
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Купих ги някакви стотинки от Шкодрата в Пловдив.
      Ако искаш звънни на 0877/026516 Радо,той ми каза размера и ми ги смени.
      "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
      0878739299

Коментар

Купувал съм от Patrol fen някакви италиански или испански. Звънни му - градски ти е даже:
        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=97674
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Намерих ги в едно специализирано за гумени уплътнения магазинче до автобусния обръщач на гарата . Сега проблемът е монтажа на едното уплътнение , понеже трябва да изкарам един щуцер , който свързва сервото със сп. помпа - хванат е с две яки пластмасови щипки към сп. помпа и трябват някакви дълги може би и извити клещи ( към 70-80 мм дълги челюсти ) да ги свия и да махна щуцера , за да поставя уплътнението и пак да вкарам щуцера , който влиза в това уплътнение.

Коментар

Имаше си в някоя от темите, дори сниман точния ремонтен комплект за сп. помпа на Тераното.Струва смешни пари на фона на цената на самата помпа/ по спомен между 9 и 14лв./.
            ако прочете тук в тази тема, нека колегата който пусна тогава снимката и как си е сменил точно същите гумички да постне един линк към темата или пък снимка на комплектчето.
            Наистина малко е кушия с тръбичката на задната гумичка, но се прави...поне така прочетох тогава!
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Прави се въпросната тръбичка , с бая зор но се прави. Вече съм сменил на 3 нисана. Гумички , само гумички си набавям отт скорпион-ите , тея дето продават части за американските варели

Не се мъчи да разголбиш , че щипките на тялото с тръбичката се чупят ...

Коментар

Благодаря , намерих темата . Това с тръбичката и повдигането й също има риск от счупване , но ще подгрея малко с пистолета ..Дано стане довечера , че утре искам да разходя "добичето" до Албена да види истински джипове

http://www.offroad-bulgaria.com/show...E5%F0%E0%ED%EE
                Последно редактирано от Жеков; 30-04-15, 16:54.

Коментар

Получи се ... благодарение на жокера с повдигането на шуцера и изпитания вече от колегите метод , пък и предната вечер го бях "изморил" уплътнението , та снощи се предаде за 15-тина мин . Предварително го омазах добре със спирачна течност , малко загряване на щуцера с пистолета и готово. Имам усещане като за по-добро спиране след манипулацията . Накрая изплакнах обилно с вода около и под спирачната помпа .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X