Здравейте. И ловец съм и рибар съм, досега нямах възможност за по-проходим автомобил, но нещата се понаредиха и след дълго умуване реших да търся бензиново Терано дълга база, по възможност по-ново. Това търсене продължи повече от година, като три пъти капарираха пред мен хубави джипки. Най-накрая привечер при ежедневното преглеждане на обявите попаднах на това което ме интересуваше- Терано 2000 г., дълга база, с теглич, климатик(работещ) и то на много (подозрително) ниска цена. Този път реагирах моментално и се изсипах в Оряхово рано сутринта на следващия ден. Колата ме грабна от пръв поглед и след кратък оглед , написахме договора, платих и си тръгнах все още невярващ, дали всичко е точно. По пътя Нисана се държеше добре , с изключение на леко подръпване в дясно. Още на другият ден му сложих български инжекцион, заради регистрацията исках направо да ми впишат в талона и газовото. След това право в КАТ и малко висене , системата ту тръгваше ту спираше, го регистрирах, проблеми нямаше. От там при един приятел механик, трябваше вече да го прегледам по-обстойно. Проблема беше дългата кормилна щанга, блокирал ябълковиден болт на нея. Купуване на нова щанга, покрай нея реших да сменя и два тръгнали накрайника и след реглаж на предницата волана заспа. Смених маслото разбира се и проверих маслата в дифовете и скоростите, но всичко си беше наред. Гумите са BF goodrich All terein, но са доста стари и на есен ще ги сменям. Други проблеми не открихме.Този уикенд направих и първото по-сериозно пътуване , разходка до Кюстендил и Осоговската планина. Карах с 90-100 км и разхода който засякох ми хареса 12л. на 100 км. газ. На върха на планината покарахме ски и имах възможност да проверя в действие как се справя машината с по-екстрени ситуации. Колега с Кия Спортиж се набуха в една преспа и след като му отказаха предните хъбове, дойде и моят ред. Вързах го с колана и след като сложих бавните направо го изхвърлих от преспата.
За сега това са първи впечатления, ще направя снимки и ще ги кача да видите машинката която много ме зарадва. За по-нататък съм набелязал да му сложа демпферен ам на щангата която смених, забелязах, че си има заварено ухо на нея точно за тази цел. Ще помисля и как да му направя багажник от горе, но едно по едно.
За сега това са първи впечатления, ще направя снимки и ще ги кача да видите машинката която много ме зарадва. За по-нататък съм набелязал да му сложа демпферен ам на щангата която смених, забелязах, че си има заварено ухо на нея точно за тази цел. Ще помисля и как да му направя багажник от горе, но едно по едно.
Коментар