здравейте колеги, светна ми чека на теранозаварчето, след като намазах буксите при двигателя с вазелин. може ли да ми дадете някакъв тел на колега от софия който може да го прочете и помогне да решим проблема. Благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
свети чека на терано 2 2,7 тди
Свий
X
-
От: свети чека на терано 2 2,7 тди
Проблемите с технически вазелин идват когато контекторите са замърсени/корозирали и се сложи вазелин без да се почистят. Ферозата ми е така заводски, тераното също има тук-там. Ферозата е 89-та година, а като отвориш конектор с чисто медни контакти без покритие, си седят все едно вчера са слагани.
Прочети му грешките, като за начало, да ти кажем къде да гледаш. Можеш да го прочетеш и сам, с кламер. Писано е тук. Потърси.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
здравейте колеги, прочетах нисанчето с кламер и ми показа грешка 31 - модул за управление на двигателя дефектирал,или нещо подобно. каде се намира този модул. за да го сменя. благодаря предварително0899 87 87 92 Христо
Митцубиши Паджеро 2 3,5 бензин
Тойота Авенсис 2.2 Д4Д
Шкода Суперб 3,6 бензин
Коментар
-
след прочитането с кламер дава код 31 някакъв модул на мотора, каде да търся проблема. благодаря предварително0899 87 87 92 Христо
Тойота Авенсис 2.2 Д4Д
Шкода Суперб 3,6 бензин
Коментар
-
Това е компютъра на двигателя. Намира се под жабката, под предната част на мокета. Като вдигнеш мокета, отдолу ще видиш черна ламарина, хваната към купето с 4 или 5 шпилки. Отвиваш гайките и компа е отдолу, хванат за въпросната ламарина.
Като за начало, откачи акумулатора, естествено. После опитай да му включиш и изключиш буксата няколко пъти. Закачи обратно акумулатора и виж дали пак ще даде същата грешка. Ако да - занеси го на някой дето знае да държи поялник да види какво е вътре (разсъхнали/протекли електролитни кондензатори и там квото, ако има). Ако е непоправим, търсиш поне в 3-4 морги (за най-добра цена) от терано от същите години (1996-2000). Казвам в 3-4 морги, защото това е рядко дефектираща част (твоя случай ще е първия, за който разбирам) и би трябвало да е евтина. Но все пак се увери че наистина това е причината. Това е рядък и много малко вероятен дефект.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
здравейте колеги, пак сам аз с моя проблем. Изчистих кабелните обувки в двигателния отсек с спрей чистител и след това с контактен спрей. Но чека пак си свети и дава грешка 31, смених и температурен датчик за да сам сигурен че не е грешка 13 и пак ништо, След това намерих компютър с същия номер като моя, пак на майстор за имобилайзера и пак нищо. пак същата грешка и пак свети чека. кажете някой майстор в София да ми помогне.
Благодаря предварително.0899 87 87 92 Христо
Тойота Авенсис 2.2 Д4Д
Шкода Суперб 3,6 бензин
Коментар
-
Проверете му всичките захранвания и сигнали (на компютъра) според сервизното ръководство. Вътре има и процедури кое след кое и как се проверява. За съжаление майстор чак за такава операция не ми се е налагало да търся и не мога да препоръчам.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
благодаря, на всички след четене от комп и чистене на грешката чека вече не свети. пак да питам има ли възможност да се чистят грешките с кламера по някаъв начин, и ако има какъв е начина.
благодаря предварително.0899 87 87 92 Христо
Тойота Авенсис 2.2 Д4Д
Шкода Суперб 3,6 бензин
Коментар
-
Няма смисъл от чистене на грешките. Чистят се сами, примерно след 50 паления на двигателя или нещо такова. Това ако проблема вече го няма де. То и лампата трябва да изгасне като проблема го отняма, независимо дали си чистили или не грешки. Би трабвал да се изтриват и като откачиш акумулатора за 15 минути.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от meranzow Преглед на мнениеблагодаря, на всички след четене от комп и чистене на грешката чека вече не свети. пак да питам има ли възможност да се чистят грешките с кламера по някаъв начин, и ако има какъв е начина.
благодаря предварително.
...чистят се подобно на четенето , но първо се дава на контакт , след това се поставя кламера за 2 сек , вади се и пак се слага за 2 сек , вади се окончателно , изкл. се от контакт и грешките са изтрити...
Коментар
-
Грешките на този мотор в Терано 2 се чистят с диагностична апаратура за 2 минути.Тя се казва Аутобос или Карман-скан.Лампата за моторната електроника не угасва без да се итрият грешките.
Това с кламери и укъсяване на пинове от незапознати хора води до проблеми.РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.
0895шест29410 .
Коментар
-
Не знам кой дава непознати да му пипат пиновете..?
Това с грешките категорично не е вярно. При следващо стартиране ако проблема го няма чекът Не свети. Просто грешката остава записана май 50 стартирания беше.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар