Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с нестабилни ниски обороти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с нестабилни ниски обороти

Тази дюза не е с индукция и няма съпротивление.С пиезо кристал е.Намерих умна дюза за проба, но сега е проблем намирането на специализиран ключ за отвиването.Това е дванадесетостен с прорез за буксата на дюзата.Другите три дюзи са шестостен /такъв имам/.

Коментар

Имам някакви спомени, че на един Маверик изключвах умната дюза и нищо не се случваше. И не може да се премери на съпротивление щото е Zexel.

Коментар

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
        Измерете я умната дюза, трябва да има съпротивление между 97-105 ома, ако е здрава - зачистете клемите и напраскайте технически вазелин там.
        Извън това, че мотора когато е Zexel не може да се премери съпротивлението на тези със система Bocsh съпротивлението не е ли от 97 до 120 ома...
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Здравейте, колеги. През изминалият месец и половина имаше множество опити и експерименти. Посетих и някой сервизи.Нямам намерение да споделям кой какво не е свършил и защо,/не е това целта, а просто да помогна на други с подобни проблеми/ просто ми се наложи сам да се заема с проблема.Искам да благодаря на колегата Андро 160, който ми даде малко напътствия по телефона.Искам да благодаря и на колегата zorod, който ми осигури старата си дефектирала помпа. И така се заех да направя от две проблемни помпи една работеща. Оказа се, че не е толкова сложно, колкото бе представено от всички сервизи, с които бях споделил проблема.Проблема излезе от електронния блок на помпата /колкото и да не мога да повярвам/. Моето мнение бе, че има някакво задръстване на клапан или нещо такова на ниските обороти.Следващата ми стъпка е да се опитам да разглобя подменения ел. блок и да разбера как работи,или поточно какво не му работи.Това само от любопитство, нямам амбиции да изяждам хляба на дизел сервизите. ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ.

Коментар

Помпата електронен модул няма. Има 2-3 датчика и 3-4 бобинки и клапанчета.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X