Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с нестабилни ниски обороти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с нестабилни ниски обороти

Здравейте , колеги. Имам джип Форд Маверик2(Нисан Терано 2) TDI 97г. , с т.нар. електронна помпа . Проблема е с ниските обороти, в момента в който колата се опита да угасне и ги вдига и после се повтаря същото.Чека не свети, колата се движи нормално на високи обороти, мудна е при потегляне(не зная дали е нормално).Четох доста във форума , но не намерих отговор по темите.Дайте предложение за решаване на проблема .

От: Проблем с нестабилни ниски обороти

Първото, което бих направил е да му бутна кламер в буксата, да си "признае" грешките ако има. Може да има нещо задушено по горивоподаването_филтър, цедка, маркучи...въздух в помпата- те пречат на помпата да изпълнява зададеното от компютъра
    Има ли Егр този мотор - да не е останал отворен?

Коментар

Трябва да се гледат живи данни докато го прави. Принципно помпата може да иска реглаж, но нищо конкретно не мога да кажа.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Tоя проблем е стандартен за това Терано. Лекува се с вдигане на цикловата порция, но в граници, които се следят през скенер. При безотговорни действия тази настройка крие риск от неконтролирано развиване на свръх обороти на ДВГ и разрушаване, така, че умната.

Коментар

Горивния филтър е сменен.Резервоара го изключвам/Захраних помпата от туба/. Нещата са си същите. Цедката на помпата не съм чистил.
          Аз съм от Варна. Къде във Варна има такъв скенер? Сервиз за реглаж и поддръжка на помпи ли да търся или елкончици с подходяща програма, за да се направят тези промени на цикловата порция?
          Благодаря на колегите за бързата реакция!

Коментар

Този проблем от самото начало на придобиването ли го има , или се е появил скоро ? Защото ако е отскоро и не си пипал нищо по помпата ( и не си развивал болтовете на елблока ) няма как да е от цикловата порция . Може да пробваш един консулт в един сервиз за дизели , намиращ се до завод Метал - ЗПЗ ( умишлено не казвам името ) . И някакъв спомен за добър майстор някъде началото на кв.Виница ми се върти , но не ми се е налагало да търся засега ( а дано да е така ( ама надали ?)) . Иначе аз нямам софтуер за тераното и ползвам кламер - ако буксата е като на тераното ( 4 фара ) мога да го "бодна" да се види за грешки дали има ( от Варна съм от време на време ) Тел. 0887 414 377. Може пък други колеги от Варна да знаят нещо по-добро ..

Коментар

Помпата не съм я пипал, проблема се появи изведнъж, но не беше скоро /имам предвид, че колата си върви и така/. Сервиза за който говориш го знам.Почти е сигурно, че ще имат решение на проблема.Аз познавам собственика от повече от 10 години.Преди време сменях една горивна система на автомобил лукас с бош.Тогава същия собственик на сервиза ме консултираше.Бях впечатлен от доброто отношение към клиенти и колеги.За съжаление това беше много отдавна.Сега са много комерсиално настроени, отношението е съвсем друго, а не би трябвало.Не казвам, че няма да се справят, но ако има кой да реши проблема бих отишъл при него.

Коментар

Първоначално публикуван от nasko atanasov Преглед на мнение
                ...
                Къде във Варна ...
                За съжаление във Варна към майстор на дизелови ДВГ не мога да те насоча. Иначе, в дизел сервиз би трябвало да са компетентни и оборудвани, и да ти решат проблема.

Коментар

Ако тераното е с 14 пинов консулт,звънни ако искаш на О899 968487 , да видим има ли грешки или нещо да се вижда в реално време,макар да не съм специалист и много много не им разбирам на живите данни.
                  Последно редактирано от zorod; 11-12-14, 20:15.

Коментар

Сега ми мина през акъла да откачиш куплунга на датчика за педала на газта и да "окъпеш" хубаво куплунга и датчика с контактен спрей , като се изпари го свържи и пробвай...

Коментар

Благодаря колега, ще го пробвам това с куплунга на педала и ще напиша какъв е резултата.А най вероятно следващата седмица ще се ходи на сервиз.

Коментар

Здравейте колеги.Днес закачихме колата на скенер.Имаше няколко грешки, които според мен се бяха натрупали докато тествах педала за газта.След това изчистихме грешките и стартирахме двигателя.Колата си работи по стария начин без да трупа грешки/с проблема/. Почти угасва и после явно компа коригира данни и вдига оборотите до 850 и това се повтаря до без край. Това е мое обяснение на работата на двигателя може и да греша При форсиране примерно до 2000 оборота след връщане на газта първите 10 до 15 секунди двигателя работи нормално, след това започват да варират оборотите. Не зная да ли ниските обороти имат отделно управление или какво и как работи, но сякаш няма порция гориво и за това двигателя иска да угасне, а компа не му позволява като коригира оборотите. Направихме запис на живи данни на проблема, като първо колата работи на тихи обороти после 2000 об. и после пак тихи.Ако може Andro и sparky , а и други които могат да четат живи данни да изкажат мнение; ще бъда благодарен.
                        Имам съмнение, че това което закачих като запис може и да не се чете ако е така ще правя др. опити за качване.
                        Прикачени файлове

Коментар

екселски вариант

terrano-diagn.xls

Тайминга ( Act inj tmng ) много играе - пробвай с изкл. умна дюза , ама дали това е причина или следствие не знам...

Коментар

Изключих умната дюза, колата се държи по същия начин и на ниски и на високи обороти.Което ме навежда на мисълта, че умната дюза може и да не работи.Интересното е че не ми светна чека за което нямам обяснение.Възможно ли е да имам някакъв нагар под дюзата преди горивната камера, просто да е стеснен отвора и от там да прави тези проблеми?

Коментар

Измерете я умната дюза, трябва да има съпротивление между 97-105 ома, ако е здрава - зачистете клемите и напраскайте технически вазелин там.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X