Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан Патрол Y60 -Проблем със спирачки и...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нисан Патрол Y60 -Проблем със спирачки и...

Здравейте колеги става въпрос за Патрул 1993 дълга база 2.8тд.
    Първия проблем е със спирачките ,които не хващат добре по-точно предните се задействат веднага но задните не.Ръчната хваща добре ако има значение.Спирачната течност е на ниво мисля че изпуска от някъде но за 3 месеца е мръднал с най-много 1см.
    Втория проблем е с прекъсване или неравномерна работа при рязко подаване на гориво и двигателя почва да тресе и има загуба на мощност.Оправя се на празен ход на тих оборот за 1-2мин.
    Обръщам се към вас защото там от където съм сервизите още не са виждали Патрул пък за по-добър сервиз трябва да ходя поне 100км далече.
    Благодаря ви предварително )

От: Нисан Патрол Y60 -Проблем със спирачки и...

По въпроса за спирачките можеш да погледнеш кантарчето,което е над задния мост.При мен пружинката беше омекнала и почти не е пропускало спирачна течност към задните спирачни цилиндри.По втория проблем може да е задръстен горивен филтър или смучене на въздух някъде по горивопроводите...Като подадеш газ,не достига гориво и губи мощност,а на празен ход няма проблем.

Коментар

И ако го закъсаш с ремонтите,може и на повече от 100км да го закараш да го оправят качествено.Често ми се случва...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от bayco92 Преглед на мнение
        ...
        Втория проблем е с прекъсване или неравномерна работа при рязко подаване на гориво и двигателя почва да тресе и има загуба на мощност.Оправя се на празен ход на тих оборот за 1-2мин. ...
        Хидрокомпесатори се казва проблема. Има в магазините качествен комплект на Ина и е на нормална цена. Работата е отговорна и трябва да се направи от механик с голям опит в ремонта на ДВГ. Още по добре ако знае и особенностите на тоя ДВГ и да му обърне необходимото внимание.
        Относно спирачките няма никаква драма. Във всеки добър сервиз, без значение виждали ли са тоя патрол, или не може да се ремонтира.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Хидрокомпесатори се казва проблема.
          Да
          освен ако не е от кофти масло че и това сме виждали
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

За спирачките колегата каза ,че може да е от пружина ще го имам предвид и първо него ще проверя забравих да кажа ,че имах за смяна задна биалетка на стаб.щанга и я карах така известно време пак поради липса на качествен сервиз.
            А ХИДРОКОМПЕНСАТОРИ те какво представляват точно.
            Благодаря ви за бързото съдействие

Коментар

Първоначално публикуван от bayco92 Преглед на мнение
              А ХИДРОКОМПЕНСАТОРИ те какво представляват точно.
              По-просто казано хидравлични повдигачи
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Мерси за изяснението за хидравличните повдигачи намерих темата където пише ,че може да се сложат и механични.

Коментар

Същият проблем със спирачките при мен, ва същият джип се дължеше на блокирал кантар. Наложи се да бъде изолиран. Сега всички спилачки ловят, но пък нямам кантар.
                  Nisan Patrol`92, GR, RD28T дълга база

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X