Обява

Свий
Няма добавени обяви.

nissan terrano- 2 загуба на мощност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: nissan terrano- 2 загуба на мощност

Колега аз съм от Пловдив, ако решиш мога да го прочета тел. 0877026516-Радо

Коментар

ok,ako се наложи ще се обадя.Поздрави !!!

Коментар

Първоначално публикуван от vonigram Преглед на мнение
        сервизите в радиус от 100 км.от мен ме лъжат,че джипката била стара,японска и нямали софтуер за за нейната диагностика и не знаели какъв може да е проблема...
        Еми с това трябваше да започнеш, а не да хвърляме боб кой какво е правил, чел и бъзикал. Грешките могат де се четат и с кламер по миганията на лампата, ама за тая цел компютъра трябва да е на колата, да си откачил акумулатора за 15 минути, после да го сложиш и да покараш докато хубаво се насвети. След това се четат грешки. Пак - с кламер - дават се 2 извода на буксата на късо и се гледа как мига лампата - това са ти кодовете на грешките.

Като си пробереш компютъра (който си изпратил абсолютно безсмислено някъде си, щом очевидно не сте чели грешки), и го монтираш и пак три направи същия номер, обади се в темата и ще издиря от някъде кои гнезда на буксата се дават на късо, за да четеш грешки.

ПП: Ей-така се четат:
        Първоначално публикуван от Pat-rolll Преглед на мнение
        Пробвай все пак със самодиагностика, по-сигурно е от налучкването.
        Ето ти метода и кодовете

[ATTACH=CONFIG]337800[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]337799[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]337798[/ATTACH]
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре,ще Ви послушам,благодаря !!!

Коментар

Колега, реши ли проблема? Надявам се да е така! Би ли споделил какво излезе и как реши проблема ?
            Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Колеги здравейте на всички отново.Проблема се реши напълно и излезе супер елементарен.Беше напукан лентовият двужичен кабел свързващ 1-ва дюза с компзтъра.При това напукване от стареене се бе прекъснало едното бедро(жичка) и при раздрусване от време на време даваше контакт и джипа тръгваше с пълната си мощност,като контролната лампичка на таблото изгасваше.(ЧЕК ЕНДЖИН).После пак спираше и лампата светваше... и ужас,но по пътя на логиката проблема се откри-създаде се адекватен колатерал и всичко е ОК.Нисана е върхът на удоволствието.Много съм доволен.А на всички Вас -поклон за съветите Ви и за съпричастието към един аджамия по джиповите въпроси.Много Ви благодаря.

Коментар

Радвам се че си се справил с проблема.

И от тук нататък да си знаеш - ПРЕДИ да се прави каквото и да е друго, се четат грешки и се гледат живи данни. Независимо от возилото. Всякакви други еквилибристики са контрепродуктивни и вредни за джоба. При гледане на живи данни проблем с умна дюза се вижда очеизвадно дори при запален на място двигател и подаване на газ, дори и да не се четат грешки. А то и грешките сами щяха да си кажат веднага. Горе има процедурата и кодовете. Светне ли ти лампата - прочети грешките. Въпрос на един кламер под ръка.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

[QUOTE=vonigram;2626265 лентовият двужичен кабел свързващ 1-ва дюза с компзтъра.[/QUOTE]

Ако правилно съм разбрал - става дума за "умната дюза" ? Която все пак е била здрава омически, но е прекъсвал кабела към компа. Би ли споделил къде и кой откри проблема?
                  Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Да,така е ,прав сте ! Благодаря за съдействието и съветите Ви.

Да првилно сте разбрали колега.Проблема го реши едно младо знаещо и можещо момче със собствен автосервиз в моя гр.Пещера.Казва се Иван Петров,но в града е известен с прякора си Ваньо Боша.От немската фирма БОШ.Той по принцип познава това возило,защото го е поддържал и при предишният му собственик и му знае кътните зъби.Джипа обаче закъса в Пазарджик и затова ходих по мъките 2 седмици.
                    Последно редактирано от CarTest™; 09-11-14, 19:43.

Коментар

Здр. колеги от скоро имам нисан терано 2 99г. 2.7 тди и се с сблъсках с проблем със мощтноста не може да се изфорсира и сякаш не чувам турбото.Четох из форума доста и мисля че е гнп-то от това което прочетох и направих стигнах до този извод, а какво направих изчистих цедката на гнп-то смених филтрите въздушен и горивен продухах системата и управия няма.Че въпроса ми е може ли със някаква добавка да се изчисти ГНП-то без да го свалям (признаците са същите като при колегите бял пушек тресене при 2500 об и т.н.)

Коментар

Преди да правиш каквото и да е, направи му диагностика. Вероятността да е помпа е най-малката от всички останали.

Коментар

Свети ли чек?
                          Ако да,четете грешки. Ако не, нерегламентирано засмукване на въздух примерно, или заседнал клапан на турбината ......
                          Помпата да ти е крайният вариант.
                          ПП Клапата на входа на смукателният колектор вижте също.

Коментар

В моя малак град няма 1 сервиз в който да правят диагностика на Нисан.Чека не свети,може ли да има вода в помпата ?

Коментар

При заседнал клапан на турбината няма да пуши.

И да, за засмукване на въздух пропуснах да спомена. И такива симптоми се получават - няма ниско налягане в помпата заради въздуха, предверението отива на майната си, налягането в дюзите и то, те ту плюят, ту пръскат, и зад теб става турло.

Коментар

Първоначално публикуван от chefi Преглед на мнение
                                В моя малак град няма 1 сервиз в който да правят диагностика на Нисан.Чека не свети,може ли да има вода в помпата ?
                                Казах ти - помпата е възможно най-малко вероятния проблем. Провери всичко друго преди това.

Чека може и да е изгорял. Свети ли в началото като даваш контакт? Ако не - изгоряла е крушката, или махната от предвидлив джамбазин. Има вече няколко теми как сам да си прочетеш грешките с кламер. Още един път няма да го пиша.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X