Обява

Свий
Няма добавени обяви.

трудно палене сутрин xtrail T30 дизел 2,2 DI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: трудно палене сутрин

В общи линии се оплетох , но 114 кс. е директен дизел а 136 команрейл

Коментар

Ми да пусне снимки, или да каже някой който го познава тоя ДВГ (аз си признавам, че тоя не го познавам).
      Това намирам и като инжектори за тоя ДВГ:

Коментар

Комън рейл е двигателя и според мен хич не е за основен ремонт, работи си като часовник без подозрителни шумове,чукане,тракане,клопане и т.н. За 9000 км нито една течност не е мръднала и с милиметър дори,имам пред вид масло,антифриз,спирачна течност и др. При тези температури все още не може да се каже че палим на голям студ те и свещите даже не греят чак толкова дълго време, имам един VWтранспортер който харчи много масло и си е за основен ремонт обаче в момента си пали без проблем,значи най вероятно се касае не за подгрев и компресия а за нещо друго. За мен 0 градуса не са пречка за паленето на комън рейл. Имах една алфа 166 5 цилиндров комън рейл една сутрин запали на -18 градуса от третия път и като проверих се оказа че са подгрявали само 2 свещи от 5 ама там системата друга...има помпа в резервоара и няма вариянт оттичане на гориво..даваш на контакт и всичко се дави в нафта.

Коментар

От: трудно палене сутрин xtrail T30 дизел 2,2 DI

Ей тука си прав - (даваш на контакт и всичко се дави в нафта.) та понеже си прав сега ти е време да занесеш дюзите за проверка тъй като те трябва да имат точно определени показатели и при един от тестовете се проверява тяхното стартово гориво. Варирането на оборотите също много често е поради проблем в същите до затопляне на двигателчето .Успех в решаването на проблема
          Uaz 469 2.4 D MB
          KTM 600 ROTAX
          Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
          Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
            В общи линии се оплетох , но 114 кс. е директен дизел а 136 команрейл
            Всеки комънрейл е и директен дизел, без предкамера. Но тоя конкретно нисанов мотор, също е и комънрейл, има рейка.

Коментар

Днес установих че предпазителя на подгряващите свещи е прекъснал, наложи се да го ,,ремонтирам,, тъй като се оказа че в нашия град няма такъв предпазител, утре ще е деня на истината, но по паленето тази вечер си мисля че проблема е оправен, направи ми впечатление че след запалването свещите греят поне още 1 минута след което изключват,предполагам че при по голям студ ще греят още по продължително което може би е нормално и би трябвало да е така. На всички които се отзьоваха и бяха съпричастни благодаря от сърце.

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
                Всеки комънрейл е и директен дизел, без предкамера. Но тоя конкретно нисанов мотор, също е и комънрейл, има рейка.
                Напълно съм съгласен!!! Само защо тия от Викито са на друго мнение?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:220px-2003_Nissan_YD22DDTi_engine_right-rear.jpg
Прегледи:1
Размер:15.9 КБ
ID:5620212Натиснете снимката за да я уголемите

Име:220px-YD25DDTi.jpg
Прегледи:1
Размер:11.3 КБ
ID:5620213 А пък и съм го виждал тоя мотор и без рейка!!

Коментар

Какви бушони ти трябват бе Стояне?
                  GSM 0877 08 99 19
                  Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
                    Какви бушони ти трябват бе Стояне?
                    60A бе Ицка, ходих,обикалях и никъде няма от моя модел,най на края по "нашенски" с поялника джаста праста и айде пак в строя.Тази сутрин си запали нормално,довечера ще пращам снимка на децата, като си идват от София да ми купят един, че нямам намерения да бера ядове заради един "бущон".

Коментар

Ако не ти намерят се обади да видим аз какви имам.
                      GSM 0877 08 99 19
                      Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Паленето вече е нормално,но установих че свещите остават захранени и греят почти до достигане на работна температура... Релето си изключва и подгрева спира. Закачихме нисана на компютър и се оказа че няма грешки, при разглеждане на работните стойности обаче се установи че датчик външна температура показва -38° а датчик входящ въздух показваше -40° !!! Не съм на ясно но подозирам че има връзка с прекалено късното изключване на подгряващите свещи, ако някой е на ясно нека да каже намкъде да ьсе насочвам към дебитомер или..

Коментар

Да съживим, темата.. Измина доста време от смяната на подгревните свещи и оправянето на проблема с изгорял предпазител на захранването на гореспоменатите свещи. За по голяма нагледност свързах кабел с лампичка към шината на свещите,който изведох в купето и можех да наблюдавам кога включват и колко време греят свещите. Оказа се че режима им на работа е много интересен, сутрин при първо палене те греят до достигане на работна температураи даже известно време след това при положение че външната температура е под -5, при всички следващи паления греенето спираше при температура на двигателя 50-60 ° . И така автомобила си палеше,но един път с по продължително въртене, друг път нормално..В началото реших че някой клапан не задържа и сутрин преди всяко палене напомпвах гориво чрез подкачващата помпа на горивния филтър, докато една сутрин и това не помогна. Акумулатора клекна и се наложи да го заредя,след зареждането паленето стана леко като помпенето сутрин отпадна което ми навява мисълта че е било даже излишно.. През изминалия период правих какви ли не предположения и наблюдения остава съмнението за калпави свещи или лоши ел връзки,ел контакти и т.н. В момента се опитвам да си обясня каква е връзката между трудното палене и температурата в интервала между -5 до +5 градуса защото ми се струва че точно в този диапазон идват проблемите с паленето. Ако някой е имал подобен проблем нека сподели.

Коментар

Машината от къде е внос?
                            Питам, защото наскоро имахме подобен случай с един Патрол Y61...подгряваше почти до работна температура.Оказа се, че е произведен за северните страни и това е нормалното му състояние...т.е. точно така и трябва да подгрява!
                            Та да не би и при теб да е някаква такава елементарна причината , а ти да се тормозиш излишно...
                            П.П.Принципно на моето Терано нормалния подгрев продължава докато не стигне 50 градуса температура...
                            Последно редактирано от lubashki777; 18-03-15, 14:41.
                            NISSAN FOREVER
                            -----------------------------------------------------------------------------
                            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Пробвай да откачиш температурния датчик на двигателя за компа и пак пробвай да запалиш.

Коментар

Машината е внос от Франция. Колкото до температурния датчик може да пробвам да го откача само че не знам къде е точно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X