Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов в клуба.... Terrano II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов в клуба.... Terrano II

Да попитам за тези втулки на скоростния лост, не са ли две?
    И моя лост го гоня из купето и трябва да го оправям в скоро врем, затова ако може малко повече инфо.
    Лека вечер!
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Ми, харесваш си някоя система на голям производител, и действаш по нея. Това означава химикали за обработка преди грунда, самия грунд (обикновено епоксиден), а върху него - кеф ти боя, кеф ти боди + боя, кеф ти полиуретаново боди + боя. Полуиретановото хваща към епоксида зверски.

Например оригиналните нисански матерали за репаратура са горе-долу това. След обработка почистваш с един химикал, после мажеш с още един-два, после грунд, и после квото нататък. Ама предполагам с тях ще излезе скупо, а и ще са проблемни за намиране.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Само една пластмасова е и влиза в скоростния лост и после в о-пръстен и движи скоростите. Новата малко трудно се надява (аз ползвах чукче ), но ефекта си заслужава. За разглобяването се махат барчето между седалките и най долното от централната конзола, после има една гума която пази да не влизат гадости в купето, след което има капак на 4 болта и си вътре, внимавай като махнеш капака от шофьорската страна има една пружинка на която не и разбрах логиката ама си я поставих пак там. Цялата работа е за 20 мин., като при мен беше повече ама се възползвах да си измия барчето по-старателно.
        Dacia Duster 1.5 DCI 4x4 '16
        +359 878 201 276

Коментар

Звучи лесно, сега само трябва да се снабдя с въпросната втулка и да се захващам.
          "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Мерси Спарки, ще го помисля тъпото е че аз грунда го намазах ама неми пречи да си поиграя и да го сваля. Сега вече може и да се изсмее някой, но ако сложа върху тоя грунд епоксиден и после Боди пълен мазаляк ли ще стане
            +359 878 201 276

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
              Звучи лесно, сега само трябва да се снабдя с въпросната втулка и да се захващам.
              Ако не си я намериш мога да ти я взема от Нисан и да ти я пусна с наложен платеж по Еконт /виждам че си от Монтана/ цената е 14лв.
              +359 878 201 276

Коментар

Първоначално публикуван от mermenkov Преглед на мнение
                Мерси Спарки, ще го помисля тъпото е че аз грунда го намазах ама неми пречи да си поиграя и да го сваля. Сега вече може и да се изсмее някой, но ако сложа върху тоя грунд епоксиден и после Боди пълен мазаляк ли ще стане
                Ще си имаш епоксидна юфка.

Намажи го сега с алкидна боя отгоре и го мисли пак чак като отново придобие неприличен вид.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Споко, праговете са 8мм, има мегдан за експерименти ;-)
                  Радвам се, че попадна в добри ръце машинката.
                  Послушай Спарки, давай с алкидна и като я свалиш, пробвай пак ;-)
                  Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Така боята е факт и визуално изглежда доста добре:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0156.JPG
Прегледи:1
Размер:47.7 КБ
ID:5622368

Заигравките продължиха с подмяна на централната конзола която беше изрязвана:

Име:DSC_0176.JPG
Размер:49.3 КБ
ID:5622369

Конзола не намерих от същата година, а от по старо Терано която беше без поставката за чашка. Това се оказа доста лесна задача изрязва се стеничката между двете средни копчета и поставката за чаша пасва перфектно. Доста трудно се оказа обаче местенето на въздуховодите които са споени за конзолата... за целта игра лепилото и пак постигнах успех. Единственото което не можах да преборя беше запалката. Моята е с лампичка, на конзолата която купих без. Самата запалка е обвита нещо като пластмасов о-пръстен който за да се извади трябва да се разделят металната вътрешна част от пластмасата, е ръчках 1 час и се оказа мисия невъзможна. Запалката работи но не свети /засега/ което лично на мен ми е все тая понеже не я ползвам.

Име:DSC_0183.JPG
Размер:69.1 КБ
ID:5622370
                    +359 878 201 276

Коментар

- сложи една диодна лента (3-диодчета) около корпуса на запалката и се кефиш

Коментар

Или намери нещо фосфоресциращо, изрежи си в подходящата форма и го лепни там.

Коментар

продават се в магазин за аксесоари за по 4-5 лв гнезда за запалки с лампичкa . Моята я смених не за лампата , а понеже беше ръждясала / клеясала и не можех да свържа нищо към нея ( зарядно за телефон , ГПС , компресорче за гумите ... ) .и моята поставка за чашка е счупена ама си пазя "дупката" за нещо като термометър външно / вътрешно или пък нещо друго каквото се сетя по нататък .. абе важно е да има нещо да се прави по джипката , иначе не е интересно ..

Коментар

В бриколаж има, почти едно към едно с оригинала. Моята е такава.

Коментар

Благодаря за съветите за запалката Ако по същия начин може да ми даде някой съвет и къде мога си намеря резервоар грешка няма да имате. Моя майстор ми каза че трябва да търся задължително от дизел и дълга база. Моя се оказа лепен през средата и сега като сипя над 30 литра почва да подлизва, което ме дразни понеже обичам стрелката винаги да ми е горе :-)
                              +359 878 201 276

Коментар

Еми по морги, от къде... Гледаш да е по-ново, примерно след 2000г, катастрофирало или от сорта. Има доста свежи екземпляри. Намирал съм шаси без точица ръжда така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X