Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов в клуба.... Terrano II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов в клуба.... Terrano II

Тоест обработка + боя на калник излиза под 70лв? Въпросния познат трябва да ти е МНОГО познат.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не включваме боята Калник + обработка против корозия.
      Dacia Duster 1.5 DCI 4x4 '16
      +359 878 201 276

Коментар

Колегите са споменали по-горе, но аз да наблегна...
        Включването и изключването на 4х4 може да става до скорост от около 80км/ч/и според мен е добре да се натиска съединителя, за да става по-плавно операцията, въпреки, че може и без него/, но само до тук!
        Включването на бавни и изключването от тях става единствено и само в спряло положение.Допустимо е джипа да се движи със скорост до 2-3км/ч /т.е. да не е идеално спрял/, но за предпочитане е да си напълно спрял!
        По отношение на въпроса за хъбовете.Ами можеш и целогодишно да си караш с включени такива/моето Терано например го купих с постоянно зацепени полуоски отпред с капачки-има такава заводска комплектация/.
        Единствения минус от това да са включени постоянно хъбовете е, че ще ти се завиши разхода с около 0.5л/100км.-особено градско каране, и другото което е, ще ти се износват всички компоненти от излишното триене от преден диф до раздатката.Ще имаш и леко занижение на ускорението заради съпротивлението от триенето на всичко де що се върти от раздатката напред!
        Благината на ръчните хъбове ти дава преимуществото да МОЖЕШ да караш само на заден мост с включено 4х4 и дори 4х4-бавни. Разбира се, това натоварва малко повечко задния диф, но за кратко в определени ситуации не е толкова фатално.Аз лично съм карал с километри само на заден мост и то на бавни без да се е случило нищо фатално.Разбира се гаранция за проблем няма, но ако се използва тази опция разумно, проблем няма да имаш.
        По-важното е , да не караш джипа с включено 4х4 на сухия асфалт.Тогава със сигурност ще счупиш нещо като горе-долу реда е такъв...хъб-каре-диференциал
        Това е по въпроса от мен.Джипа си е корав и при правилна поддръжка и експлоатация ще ти служи вярно години наред!
        Честита придобивка и много безаварийни километри до приказни дестинации с машинката.
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Пазиш ли капачките?

Ще съм ти ултра благодарен ако можеш да ми ги пратиш просто да опитам нещо, и после ще ти ги пратя обратно. Нещо по предницата ми хлопа само в движение и подозирам хъбовете или амовете, ама сваляне и качване на амове е голяма играчка след 2 години престой без да ги пипам, та ако тръгна да го правя искам да съм сигурен.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Принципно ги пазя, но де факто не са ми на разположение в момента.Услужих на познат да ги ползва докато събере парици за хъбове...Мина вече почти месец, ама поне още 1 или 2 месеца май няма да ми ги завърне...
            Ако не бързаш толкова, завърне ли ми ги, веднага ще ти ги изпратя.
            П.П. Защо не вземеш да си намериш едни капачки от някоя морга.няма да струват кой знае колко, а са един много добър и компактен вариант за резерва в багажника.Аз затова и се отказах въпреки молбите на някои колеги да ги продавам моите капачки...
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Сега гледах. Не са хъбове. В перфектно състояние са си. В смисъл - те дрънкат, но въпросното хлопане не е от тях. Остават тампони на амове или кормилни накрайници, щото всичко друго е ново. Махах стаби щангата дори, да видя да не съм омазал нещо със самоделните биалети, ама не е и от нея. Бе мистерия пълна.

Коментар

Най-накрая и аз намерих малко време да пробвам какво съм купил

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0058.JPG
Прегледи:1
Размер:132.7 КБ
ID:5620736Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0049.jpg
Размер:199.9 КБ
ID:5620737Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0050.JPG
Размер:230.2 КБ
ID:5620738Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0053.JPG
Размер:205.0 КБ
ID:5620739

Честно казано на няколко места направо ми задмина очакванията в какви калища успях да вляза и изляза. Разходката се проведе между Бистрица и Железнца /от военното подделение нагоре/. В началото бях доста предпазлив понеже бяхме само аз и жената без подкрепление, но впоследствие попаднах на ловна дружинка със 7-8 джипа и веселбата започна.... Викам си сега и да се окопая има кой да ме вади... макар че по-едно време взеха да ме гледат хората и да се чудят какво правя ама
                Единствения нещастен остана служителят на автомивката вечерта. След като я ми отвсякъде /дори на рампа отдолу/ дойде и ми каза: "Готов си ама откъде донесе толкова много кал и трева не ми е ясно..."

п.п. за първи път карам в такава кал, ми то по лъзгаво от лед се оказа... като тръгне настрани и няма спиране! Жената жив щеше да ме утрепа, по едно време мслеше да си ходи с рейса
                +359 878 201 276

Коментар

Честито, тепърва има да те учудва с благинки добичето...
                  Никога не ме е оставяло.
                  Ама гледай да сте няколко джипа и поне една лебедка на първо време да има с вас .
                  Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Ама не забравяй,че колкото по-проходима е колата толкова повече се налага да те дърпат и вадят.Последно ме вадеха с два джипа и тирфор

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Сега гледах. Не са хъбове. В перфектно състояние са си. В смисъл - те дрънкат, но въпросното хлопане не е от тях. Остават тампони на амове или кормилни накрайници, щото всичко друго е ново. Махах стаби щангата дори, да видя да не съм омазал нещо със самоделните биалети, ама не е и от нея. Бе мистерия пълна.
                      Да не е нещо по коша или таблото щото там се проявяват тези неоткриваеми тропания ?

Коментар

Този уикенд освен с една приятна разходка от Ярлово до Чуйпетльово се заех в две неща които доста ми бъркаха в очите:
                        1. Скоростния лост ми се разхождаше и цялата джипка. Започна едно разглобяване и накрая стигнах до виновника... пластмасовата втулка в която влиза скоростния лост. Нова не открих по другите магазини и се престраших да проверя в Нисан Резервни части на бул. Никола Вапцаров които ме изненадаха със скромната сума от 14 лв. След смяната разликата се оказа фрапантна в добрия смисъл на думата:

Име:DSC_0099.JPG
Размер:49.0 КБ
ID:5621691Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0103.JPG
Размер:122.3 КБ
ID:5621692

2. Праговете които започнаха да придобиват неприятен вид:

Име:DSC_0092.JPG
Размер:141.3 КБ
ID:5621693Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0095.JPG
Размер:99.4 КБ
ID:5621694

Захванах се с телената четка:

Име:DSC_0096.JPG
Размер:128.8 КБ
ID:5621695Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0108 - Copy.JPG
Размер:70.5 КБ
ID:5621696

Всичко което лъсна отдолу изглежда перфектно. Следва мазане с ръждопреобразовател, алкиден грунд и след това пръскане с mipa /продадоха ми го за боди 950/
                        Когато приключа ще кача и снимки.

Много бих искал да направя процедурата и отдолу пода и шасито, но май не бих се нагърбил сам с тази задача. Най-малкото ми трябва пистолет с който да се напръскат и кухините и вътрешната част на шасито. Ако някой се сеща за майстор който би се заел с тази задача, но не и да претупа работата може да сподели
                        +359 878 201 276

Коментар

Не ползвай грунд за основа.....

Коментар

Колега страхотен коментар Поне кажи защо така мислиш...
                            +359 878 201 276

Коментар

Първоначално публикуван от mermenkov Преглед на мнение
                              Колега страхотен коментар Поне кажи защо така мислиш...
                              Защото след 2 седмици body-то ще е на юфка (личен опит от преди доста време). Върху тоя грунд държи само алкидна боя после.

Коментар

ОК Мерси за коментара, сега поне ми стана ясно защо.
                                А кой е по-добрия вариант да избегна грунда и да сложа Бодито или да сложа грунд и боя?
                                Последно редактирано от mermenkov; 09-11-14, 19:09.
                                +359 878 201 276

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X