Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terrano 2.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Terrano 2.7

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    18 е сензора за положението на контролната муфа в помпата.
    42 е сензора за температурата на горивото, пак в помпата.

Притрисането вероятно е от грешка 18. Обче, понеже е малко вероятно да имаш 2 проблема в помпата, може някой кабел или маса да ти прави въртели. Въпреки това, казвали са ми че точно тоя проблем се оправя с местене на капака на помпата. По принцип може да се появи и от натрупване на боклуци под капака. Може да опиташ някоя добавка за почистване, макар че шанса да се оправи от нея е малък.
    Извинявам се и грешка 15 е записал ,свалях помпата за почистване,че в резервоара беше каша ,механична повреда няма и наи вероятно проблема е в електрониката.

Коментар

Може би при сглабянето след чистенето нещо да не е събрано както трябва - беше ли маркирано положението на елблока преди свалянето , че после да се монтира в същото положение ? Ако не , може да е изместен така , че сензора за положението на буталото на помпата да е в крайно положение ( или много близо до него в една или друга посока ) и оттам да набива грешката 15 ( 0105 ) . Грешка 18 е свързана с 15 .

Коментар

Бре, бре, какви тайствени неща се приказват в тая тема! И то в техническите дискусии! Таен "човек от македония с лаптоп" е спасението, явно! Браво!

Коментар

Първоначално публикуван от iankov Преглед на мнение
          Извинявам се и грешка 15 е записал ,свалях помпата за почистване,че в резервоара беше каша ,механична повреда няма и наи вероятно проблема е в електрониката.
          Електроника в помпата няма. Щом си я свалял за чистене, много е важно човека, който прави въпросното чистене, да е наясно как се събира после. Както споменах - положението на капака се променя, като по тоя начин въпросния датчик започва да сейства коректно. Повече детайли не мога да дам, понеже лично не съм го правил, а и не съм гледал някой как го прави.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А какви детаили повече трябва да се дават?
            Казал си каквото трябва - мести се капака на регулатора и се променя цикловата порция. С колко се променя се следи със скенера. Колко трябва да е пише в серв. ръководство.
            Повече от това здраве му кажи!
            Това по отношение цикловата порция, а по отношение момента на впръскване само се надяваме да е ОК след процедурата по сваляне и качване на помпата. Ама едва ли, щото по тая логика и цикловата порция трябваше да е ОК.

Коментар

И грешка 15 и грешка 18 са все съврзани с контролната муфа. Ако е оакана центровката на момента на впръскване, и това е поправимо - микрометър, и следваш процедурата в сервизното. Вярно, доста разглобяване коства де. Според мен без да се махне входящия колектор ще е жива мъка.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                И грешка 15 и грешка 18 са все съврзани с контролната муфа. Ако е оакана центровката на момента на впръскване, и това е поправимо - микрометър, и следваш процедурата в сервизното. Вярно, доста разглобяване коства де. Според мен без да се махне входящия колектор ще е жива мъка.
                Днес ми свалят помпата и ще видим какво ще стане

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X