Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terrano 2.7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Terrano 2.7

Здравейте колеги. От скоро и аз се радвам на теранозавар,но имам малко проблеми с него. По някога при падането на оборотите се потресва и му светва чека и гасне.Изчетох доста ,но вече не знам ,дори си взех четец и тои се оказва ,че не работи със софтуера си , а нещо не мога да инсталирам екуталка,ако някой може да помогне с тези проблеми ,ще бъда много благодарен
    .

От: terano 2.7

И на мен ми се е случвало.Пробвах от различни бензиностанции и сега не го прави.Поне при мен беше това.

Коментар

Не е от нафтата

Коментар

Мил ли си му мотора ? Откачи всички букси дето са вляво отгоре на мотора , напръскай контактите с почистващ спрей , има и някакви консервиращи електро проводими смазки , ако намериш намажи контактите на буксите и затваряй . За грешките ползвай метода с кламера - окъсяват се две клеми на диагностичната букса , даваш на контакт и броиш дълги и къси светвания , има писано за този метод , свали си и мануала от началото на форума - много е полезен и нагледен . И аз бях така преди 7-8 месеца като го взех моето , даже джамбаза да ми спести тревогите от присветването на CHECK ENGINE беше сложил изгоряла лампа на чека . Ама - добавки , избушване на цедката на входа на помпата , пръскане със спрейчета , разглабяне на контактите на спирачния педал и вс е 6 . Аз съм с Бошовата помпа , не знам твоето да не е Зексел ?

Коментар

И моето е с бош,всичко направено ,но нестава.Как се работи и инсталира екоталка,че не ми се получава нещо.

Коментар

От: Terrano 2.7

Нямам ЕКУтолк , на първо време сложи един кламер в буксата и преброй дългите и късите премигвания и пиши колко са . Междувременно виж маркучетата за обратна нафта , както и захранващите към и от филтъра за сцепвания , - въздуха в помпата пречи да изпълнява каквото й казва компа и може да гасне от това
            Прикачени файлове

Коментар

В буксите - никакви електропроводими неща! Премахвате окисите, почиствате, и набухвате с технически вазелин. Нищо друго. За информация - на 25 годишната ми фероза вазелина по повечето клеми си стои, а те са в състояние все едно вчера са произведени. Като извадиш например някое реле от тия в двигателния отсек - клемите му са без покритие, медни, и си стоят розовички без грам окиси. Опулих се като ги видях.

Конкретното претрисане, ако разбирам за какво иде реч, е по-скоро клатене на оборотите, когато караш на ниски обороти почти по инерция, и в един момент натиснеш съединителя. Доста екземпляри го правят. Не е реален проблем но е дразнещо. Казват, оправяло се с реглаж на помпата (мести и се капака, но от човек дето разбира). Лично не съм го правил - моето я го направи тоя номер веднъж в месеца, я не. И чисто новата ми фабия някога го правеше от време на време, нищо че е бензинова. Компютъра се опитва да нагласи оборотите до номинала, ама за някакъв период от време не му се получава.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имаше тема, но не я изравям, по спомени някакъв македонец е спец в оправянето на този проблем.

Коментар

Кой

Коментар

Не мога да открия темата, колега с терано се хвалеше, че човек от македония с лаптоп е решил проблема с това претрисане при падане на оборотите.

Коментар

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
                      Не мога да открия темата, колега с терано се хвалеше, че човек от македония с лаптоп е решил проблема с това претрисане при падане на оборотите.
                      За след 2000г. - възможно, за преди - никакъв лаптоп не може да реши проблема.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        За след 2000г. - възможно, за преди - никакъв лаптоп не може да реши проблема.
                        трябват ми да покаже живите данни,а немога да подкарам екоталка,софтоера с читеца маи е за бензин и не става за r20

Коментар

Първоначално публикуван от Жеков Преглед на мнение
                          Нямам ЕКУтолк , на първо време сложи един кламер в буксата и преброй дългите и късите премигвания и пиши колко са . Междувременно виж маркучетата за обратна нафта , както и захранващите към и от филтъра за сцепвания , - въздуха в помпата пречи да изпълнява каквото й казва компа и може да гасне от това
                          42,18,18
                          Това са записаните грешки ,какво означават

Коментар

Първоначално публикуван от iankov Преглед на мнение
                            трябват ми да покаже живите данни,а немога да подкарам екоталка,софтоера с читеца маи е за бензин и не става за r20
                            Четеца няма софтуер. Каквото си инсталираш - това е. Единствено USB-COM преходника има драйвър, но в общия случай си е вграден в Windows-а. Просто трябва да видиш кой COM порт се появява като го включиш и да укажеш ECUTalk-а да ползва тоя порт.

От всичко, дето пробвах, само ECUTalk-а става за дизели. И то става за нашия мотор, защото лично ръчках австралиеца да го направи. Той пък се оказа разбран човек и наистина го направи.

Коментар

Първоначално публикуван от iankov Преглед на мнение
                              42,18,18
                              Това са записаните грешки ,какво означават
                              18 е сензора за положението на контролната муфа в помпата.
                              42 е сензора за температурата на горивото, пак в помпата.

Притрисането вероятно е от грешка 18. Обче, понеже е малко вероятно да имаш 2 проблема в помпата, може някой кабел или маса да ти прави въртели. Въпреки това, казвали са ми че точно тоя проблем се оправя с местене на капака на помпата. По принцип може да се появи и от натрупване на боклуци под капака. Може да опиташ някоя добавка за почистване, макар че шанса да се оправи от нея е малък.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X