Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още едно Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Още едно Терано 2

Здравейте колеги,

да се похваля и аз с новата придобивка, Терано 2 2.7 ТДИ '98, къса база. Засега (един ден, 40 км пробег + лек офроуд 2-3 км) нямам никакви забележки, дано продължи така Мигаше лампата на Еърбега, но с помощта на тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=45593 вече е ок. Има малко ръжди както е видно на снимките, ще трябва да се оправят преди зимата. Тераното е същото от темата тук http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=186668 , въпреки съветите на колегите реших да го взема- просто това беше най-доброто от всичките които гледах. Ще трябва да пообиколя моргите за щора на багажника и кора под двигателя. Ето и малко снимки:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140813_100235.jpg
Прегледи:1
Размер:177.1 КБ
ID:6065563

Име:IMG_20140813_132117.jpg
Размер:168.5 КБ
ID:6065564

Име:IMG_20140813_132140.jpg
Размер:133.7 КБ
ID:6065565

Име:IMG_20140813_132123.jpg
Размер:86.8 КБ
ID:6065566
    Nissan Terrano II 2.7TDI

От: Още едно Терано 2

Браво.Честито и със здраве да го караш.Булбара ме кефи много.
    "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
    0878739299

Коментар

Свали му всичките пластмаси и гледай отдолу каква е хавата с ръждата. Прага е доста гнил отвътре - можеш да си исгурен. Това е едно от типичните места, на които излиза ръжда.

Задната врата, вместо да я правиш, виж дали не можеш да я напазаруваш от някоя морга с цвят като твоя. После я обработваш отвътре с парафин, и не вярвам да има повече грижи с нея. Цената на правене с боядисване и придобиване на нова не-гнила и без правене и боядисване може би ще е съизмерима.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Другите места които трябва да погледнеш са-вежди на калниците,чашките на тампоните на купето към шасито,предните подкалници и предната маска.Моето се размина само с прагове,но това което кърпихме миналата седмица ме изплаши.Дано нямам познати попадения от изброените по-горе.

Коментар

Колега, хайде да те помоля ако ти е удобно някой ден да ми измериш дължината на една от релсите ти на тавана.
          Благодаря предварително.
          Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
            Колега, хайде да те помоля ако ти е удобно някой ден да ми измериш дължината на една от релсите ти на тавана.
            Благодаря предварително.
            112 cm в най-дългата им част
            Nissan Terrano II 2.7TDI

Коментар

Някой има ли представа може ли да се програмира заводската аларма- на ключа ми пише NATS и имам нисанско дистанционно което отключва/заключва и включва/изключва алармата. Проблемът е, че при включване/изключване на алармата тя изпищява няколко пъти доста силно и ме дразни, та идеята ми е ако този сигнал може да се смени или да се махне. Това на допълнително монтирана аларма на старата ми кола можеше да се прави, въпросът е може ли и как на заводската на тераното? Предишният собственик беше решил проблема кардинално като е извадил едно бушонче което явно захранва сирената и тя не работи въобще, което обаче мен не ме кефи.
              Поздрави,

P.S> В аутодатата не намерих нищо по темата
              Последно редактирано от kaliandar; 25-08-14, 15:18.
              Nissan Terrano II 2.7TDI

Коментар

Оригиналното дистанционно на Terrano 2 едновременно заключва/отключва и пуска/спира заводската аларма. Тоест, има 2 копчета и толкоз. Оригинално "сирената" на заводската аларма е вътре в купето, зад лявата странична пластмаса (не на вратите, а тая, дето стига до багажника), представлява обикновен клаксон, и НЕ пищи по никакъв начин при отключване/заключване. Мигат само мигачите. Оригиналната аларма има само обемни датчици и чете копчетата на вратите, това дали опитваш да отключиш с ключ без да си я изключил, както и дали като тръгнеш да палиш чипа в ключа си е неин. Няма шоков датчик, няма и токов датчик. И пак - не пищи, а свири като клаксон, на пресекулки.

Всичко извън това най-вероятно е добавяно от някой алармаджия. Може и да е добавена сирена с шоков датчик, която пиука като засече задействане или изключване на оригиналната.

По въпроса за програмирането - нямам идея, но по-скоро не. Дистанционни се програмират лесно, но на нищо повече като информация не съм попадал. Както казах - въпросното изпищяване съм на 99.99999% сигурен че не е от заводската аларма, а от някакви добавяни неща.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Как мога да разбера на колко мегахерца ми е дистанционното? Искам да си взема още едно за резервно, но нa моето не пише нищо нито отзад нито вътре

Име:IMG_20141002_114852.jpg
Размер:91.5 КБ
ID:5613719

Име:IMG_20141002_113816.jpg
Размер:145.3 КБ
ID:5613720
                  Nissan Terrano II 2.7TDI

Коментар

Махни му платката и я снимай и от двете страни, детайлно!

От къде е внасяно тераното?

Коментар

Италия

Име:IMG_20141002_133303.jpg
Размер:157.7 КБ
ID:5613724

Име:IMG_20141002_133326.jpg
Размер:174.5 КБ
ID:5613726
                      Nissan Terrano II 2.7TDI

Коментар

Най-вероятно 433.96.

Но все пак, за 100% сигурност - модула на алармата или централното, е черна кутийка под панела на волана, горе-долу в една линия с контактния ключ, но по-близо до пода и по-навътре. Ако без заводска аларма, в нея влиза една кафява букса, ако със заводска аларма - 2 бели букси + една букса с кабела на антената (ако помня добре - сива). Върху етикета на самата кутийка пише честотата. Ако погледнеш под панела ще я видиш веднага. Или трябва да я свалиш за да видиш етикета, или да завреш телефон там, с който да го снимаш.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Най-вероятно 433.96.

Но все пак, за 100% сигурност - модула на алармата или централното, е черна кутийка под панела на волана, горе-долу в една линия с контактния ключ, но по-близо до пода и по-навътре. Ако без заводска аларма, в нея влиза една кафява букса, ако със заводска аларма - 2 бели букси + една букса с кабела на антената (ако помня добре - сива). Върху етикета на самата кутийка пише честотата. Ако погледнеш под панела ще я видиш веднага. Или трябва да я свалиш за да видиш етикета, или да завреш телефон там, с който да го снимаш.
                          Мерси на Спарки за точния отговор както обикновено. Ето и малко снимки ако на някой друг му се наложи да търси приемника на централното:

Име:IMG_20141012_145012.jpg
Размер:160.3 КБ
ID:5616371

Име:IMG_20141012_145025.jpg
Размер:103.4 КБ
ID:5616372
                          Nissan Terrano II 2.7TDI

Коментар

Ето и процедурата за програмиране на дистанционно според аутодата:

Име:remote_programing.jpg
Размер:91.9 КБ
ID:5616374
                            Сега остава да намеря и дистанционно :-)
                            Nissan Terrano II 2.7TDI

Коментар

http://www.ebay.com/itm/GENUINE-NISS...item27edab5b99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X