Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на Хай Джек в GR къса база.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтаж на Хай Джек в GR къса база.

Здравейте .Неотдавна си закупих Хай Джек -150см.Някъде във форума бях чел едно мнение,че преди да си закупиш нещо такова първо трябвало да си мериш колата дали ще го събереш.Но аз реших,че по удачно е ако ти потрябва в реална ситуация по-дълъг Джек да го имаш и той да ти помогне ,отколкото да си закупиш по-къс щото нямало място в багажника и в един момент да се чудиш какво аджаба да правиш сега.А място винаги ще се намери.Ето вижте какво решение намерих.След като вече бях щастлив собственик на 150см Джек,аз започнах да оглеждам Нисана къде мога да му намеря място.Значи мястото трябваше да е такова,че хем да е вътре в колата/за да не е изложен на атмосферните влияния,и да не се налага постоянно да го качвам на багажника и да го свалям/,хем обаче и да не ми пречи защото все пак Патрола е къс,и не на последно място да бъде достъпен и отпред и отзад и лесен за изваждане и в най тежката ситуация.Мерих,струвах ,чух мнения /някои от които ..."ами отрежи го малко"...сякаш не можех просто да си купя по-къс/,и накрая взех според мен най-правилното и функционално решение.

Както се вижда от снимките 150см. Джек се събира в късия Патрол точно до мимлиметър.Мисля,че мястото му е много удачно първо по причина ,че не пречи нито за товарене на багаж, нито на пътниците на задната седалка.И второ може да бъде изваден много лесно и отпред и отзад при нужда/пробвано веднага/.Дефакто крика монтиран по този начин заема едно пространство в купето,което е неизпозваемо.Надявам се да съм бил полезен на някого от вас.Поздрави.
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

До: Монтаж на Хай Джек в GR къса база.

Това докато е нов и чист. И в колата няма багаж.
    Слагат ги напреки, в краката на пътниците. Не знам дали при тебе влиза, ако има багаж също не е удобно.
    И на задната броня. По нея е лошо ако се удари на заден ход, вертикално трябва да е залепен за задния борд, за да не се закача в клоните.
    Или на едната страна на багажника на покрива. Ама е тежко за слагане - сваляне.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Това докато е нов и чист. И в колата няма багаж.
      Слагат ги напреки, в краката на пътниците. Не знам дали при тебе влиза, ако има багаж също не е удобно.
      И на задната броня. По нея е лошо ако се удари на заден ход, вертикално трябва да е залепен за задния борд, за да не се закача в клоните.
      Или на едната страна на багажника на покрива. Ама е тежко за слагане - сваляне.
      Реално частта от него която е от задната седалка напред и при употреба няма да се изцапа много много,а частта в багажника просто не ме интересува колко е кална.Напреки въобще не може да влезе,а и по средата имам разделителна греда и той ще стои като на кантар.На покрива ще е сваляй /като не си на разходка,тъй като колата ми е само тази/,и качвай като тръгна да си чупя нейде главата.Да не говорим ,че ще го вали и ще ми тежи от горе и...въобще нещо не ме блазни тази идея.
      NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
        Реално частта от него която е от задната седалка напред и при употреба няма да се изцапа много много,
        Да бе да, аз си мислих за същата идея за закрепване, ама още на първото ползване в една рядка кал крика стана на л..на не само доло а извъобще и се отказах от този вариант. Сега си мисля нещо за падащия борд при положение че моят е къс. Доста се чудих за дълъг ама точно носенето ме спря , а аз не искам да го свалям от колата.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Да бе да, аз си мислих за същата идея за закрепване, ама още на първото ползване в една рядка кал крика стана на л..на не само доло а извъобще и се отказах от този вариант. Сега си мисля нещо за падащия борд при положение че моят е къс. Доста се чудих за дълъг ама точно носенето ме спря , а аз не искам да го свалям от колата.
          Е да ама ако при силно странично пропадане късия не ти стигне за малко ,май е по-добре да си го прибираш кален и после да чистиш колата,отколкото да те лаят чакалите някъде.Да не говорим,че в такава рядка и дълбока кал самите ние ставаме на мароци докато извадим джипа,че един крик.....ще ми е най-белия кахър.
          NISSAN FOREVER

Коментар

Е да ама ако при силно странично пропадане късия не ти стигне за малко ,май е по-добре да си го прибираш кален и после да чистиш колата,отколкото да те лаят чакалите някъде.Да не говорим,че в такава рядка и дълбока кал самите ние ставаме на мароци докато извадим джипа,че един крик.....ще ми е най-белия кахър.
            Прав си.

Коментар

............Да не говорим ,че ще го вали и ще ми тежи от горе и...въобще нещо не ме блазни тази идея.
              А ,колко тежи всъщност, има ли някой точна представа?
              B+

Коментар

Най-дългият - 15 кила без 200 грама.
                Няма да се изцапа ли? Това вече ще е новост в офроуда))
                Ми като хвърлиш с него джипа кво - ще скочиш под него да не падне на земята ли?

Коментар

[quote=Стефан;231368]Най-дългият - 15 кила без 200 грама.
                  Няма да се изцапа ли? Това вече ще е новост в офроуда))
                  Ми като хвърлиш с него джипа кво - ще скочиш под него да не падне на земята ли?[/quotе/
                  Еее..не всеки път се тръгва от крик пък и вече писах,че и да е кален после ще се чисти.Да не говорим,че всъщност ще се стремим да не закъсваме.Крикът е за всеки случай
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Мда. Всички които виждат нещо за пръв път се държат еднакво.
                    Не знам защо обаче никога не слушат тия които вече са минали по тоя път.
                    Тогава вземи ва возиш лопатата на таблото. Също може да я изчистиш, кво толкова.

Коментар

Тогава вземи ва возиш лопатата на таблото. Също може да я изчистиш, кво толкова.
                      Ква лопата бре Стефане, той човека си има новичък крик а ти го метна в тиквите с лопати... . Сега ще почнеш и за кирки да му разправяш, за компресори, аър джак, котва, платнища за кал и пясък.... , а за бирата не помисли ли, за бърбекюто..., за тях място къде.

Коментар

И да слуша и да не слуша, за 60" хай-лифт вътре в къс Патрул (при условие, че искаш да запазиш задната седалка) друго място май няма.

Моят е сложен другаде, ама е 48"

За мен хай-лифт на задната броня не е добър вариант по ред съображения. Горе на багажника - също.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами освен да ти докарам Патрола и да видим как вътре ще събереш 150см. джак.Настрани просто купето е 140см.Ако имаш някакъв отговор по-удачен на въпроса като по-врял и кипял съм готов да го приема на мига.Само условието на задачката е да го съберем вътре.Ха се да видим....
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Ами освен да ти докарам Патрола и да видим как вътре ще събереш 150см. джак.Настрани просто купето е 140см.Ако имаш някакъв отговор по-удачен на въпроса като по-врял и кипял съм готов да го приема на мига.Само условието на задачката е да го съберем вътре.Ха се да видим....
                            Като си гледам моята снимка - и 150 см ще се събере в този вариант, който обаче означава намиране на друго място на щатния крик.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Между другото имах предвид,че после ще чистя колата ,а не предварително крикаНего след като ме измъкне просто ще си го прибера кален.Което обаче не ме притеснява ни най-малко.
                              Последно редактирано от lubashki777; 22-10-07, 19:11.
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X