Здравейте, моля да поразсъждаваме заедно.
Колата е Терано II, 2.7TDI, годината е 2001 или 2003, не помня точно. Дифа е LSD.
Имам я от около 5000км, като в началото беше обслужена с нови масла навсякъде.
Направи ми впечатление преди около месец два че при завой, без значение ляв или десен, отзад се чува едно отчетливо виене на интервали - виу, виу, виу...
Колкото по-остър е завоя толкова интервала става по-къс.
Като се вдигнат задните колела на крик е невъзможно да бъдат завъртени в противоположни посоки на ръка, а все пак бавно и полека и със сила би трябвало да може да се завъртят противоположно. Все едно е твърдо блокиран.
Маслото в дифа е бистро като току що налято. Проверено е че е правилното.
Опасенията ми са че дифа е зацепил по някаква причина и това виене се появява при завой, когато колелата се опитват да изминават различен път, но не им се получава съвсем.
Някой дали си е правил експеримента да върти гумите на в противоположни посоки?
Как би преценил усилията за да ги размине?
Мерси предварително.
Колата е Терано II, 2.7TDI, годината е 2001 или 2003, не помня точно. Дифа е LSD.
Имам я от около 5000км, като в началото беше обслужена с нови масла навсякъде.
Направи ми впечатление преди около месец два че при завой, без значение ляв или десен, отзад се чува едно отчетливо виене на интервали - виу, виу, виу...
Колкото по-остър е завоя толкова интервала става по-къс.
Като се вдигнат задните колела на крик е невъзможно да бъдат завъртени в противоположни посоки на ръка, а все пак бавно и полека и със сила би трябвало да може да се завъртят противоположно. Все едно е твърдо блокиран.
Маслото в дифа е бистро като току що налято. Проверено е че е правилното.
Опасенията ми са че дифа е зацепил по някаква причина и това виене се появява при завой, когато колелата се опитват да изминават различен път, но не им се получава съвсем.
Някой дали си е правил експеримента да върти гумите на в противоположни посоки?
Как би преценил усилията за да ги размине?
Мерси предварително.
Коментар