Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано II - проблем със заден диф?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Терано II - проблем със заден диф?

Здравейте, моля да поразсъждаваме заедно.
    Колата е Терано II, 2.7TDI, годината е 2001 или 2003, не помня точно. Дифа е LSD.
    Имам я от около 5000км, като в началото беше обслужена с нови масла навсякъде.
    Направи ми впечатление преди около месец два че при завой, без значение ляв или десен, отзад се чува едно отчетливо виене на интервали - виу, виу, виу...
    Колкото по-остър е завоя толкова интервала става по-къс.
    Като се вдигнат задните колела на крик е невъзможно да бъдат завъртени в противоположни посоки на ръка, а все пак бавно и полека и със сила би трябвало да може да се завъртят противоположно. Все едно е твърдо блокиран.
    Маслото в дифа е бистро като току що налято. Проверено е че е правилното.
    Опасенията ми са че дифа е зацепил по някаква причина и това виене се появява при завой, когато колелата се опитват да изминават различен път, но не им се получава съвсем.
    Някой дали си е правил експеримента да върти гумите на в противоположни посоки?
    Как би преценил усилията за да ги размине?
    Мерси предварително.
    Георги Тонев

От: Терано II - проблем със заден диф?

На моето/което е същото като твоето само, че дълга база/ съм забелязал, че при по-остър завой и по-висока скорост се чува откъм задния диф един завишен шум приличащ на виене/е не чак виене, но доста го наподобява/.Звука обаче си е равен , а не на интервали.Карам го така вече от две години и проблем не се е получил.При мен обаче не съм сменявал маслото в задния диф.Като го купих имаше по-наложителни разходи , а след това все не оставаха парици за тази работа.Та ако сменя маслото...не знам дали би се променило въпросното шумене. Пак казвам...при мен се получава при влизане в остър завой но с висока скорост/примерно с 50-60км/ч./в същия завой ако влезна с 30-40км и шума го няма!
    П.П.а при теб маслото сменено ли е , или си проверил по някакъв начин просто дали е правилното за този диф?
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Смених го маслото на дифа веднага след покупката.
      А пробвал ли се да въртиш гумите в рязлични посоки на ръка?
      Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
        Смених го маслото на дифа веднага след покупката.
        А пробвал ли се да въртиш гумите в рязлични посоки на ръка?
        А освен маслото добавка за LSD добавихте ли?

Коментар

Ами то си е специално за ЛСД маслото.
          Георги Тонев

Коментар

Звънни на Мечо 0888 376245. Той е спец по дифове.

Коментар

Ами то си е специално за ЛСД маслото.
              Тогава ти остава да действаш по съвета на Пенчо, успех

Коментар

Все пак колега напиши марката на това масло, да видим дали става. Аз имах същия проблем с Исузо на завой с малка скорост се чуваше чаткане от задния диф, та чак гумите се бяха понакъсали от това сработване, смених две различни масла, та чак третото масло Тутела 85W140 ми реши проблема. Иначе като вдигнеш на крик, трябва да има усилие за завъртането на гумата, но колко килограма не съм мерил.

Коментар

....А пробвал ли се да въртиш гумите в рязлични посоки на ръка?....
                  Колега и аз се бях притеснил за ЛСД-то да не е блокирало (спечено ) и пробвах на ръка но не става видях в една тема беше писано, че моментът за превъртане на двете колела е 40 кг/м . Та направих следното - вдигнах едното колело само , другото е на земя , сложих ключа на един от болтовете на колелото и на него една тръба към метър ( нямам динамометричен ключ ) и тогава вече на ръка ( или с 2 ръце ) вдигнатото колело превъртя

Коментар

Маслото е AGIP 75/90 за LSD диференциали.
                    Георги Тонев

Коментар

Нормално е да не можеш да го превъртиш на ръка. И моя не може. Това значи че е в добра форма.

Конкретно, като излезе от завода превърта при усилие някъде 400 нютонметра. Иначе казано - 40 килограма на метър.

За виенето - не знам. Не съм имал такива грижи - 75W140, ама какво е - не помня. Май MOPAR.

LSD-то се състои от 2 сандвича пластини от двете страни на дифа, притиснати с пружинни шайби. Случва се пружинните шайби да се счупят. Случва се и зъбчетата ня някои пластини да се счупят.

...ама, не ми се вярва. Дифа ти очевидно работи, а и при двата изброени случая би "олекнал". Останалото си е стандартно като във всеки диф.

Може би неподходящо масло. По спецификация е 80W90 а не 75W90. GL-5. 75W90 е в скоростите и раздатката. Вземи му някаква синтетика 75W140 за LSD (или нормално + добавка за LSD) и виж дали няма да се оправи. 2.8 литра събира - няма да се охарчиш много.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...А пробвал ли се да въртиш гумите в рязлични посоки на ръка?
                        А, защо - в различни?
                        На Терано-то не съм пробвал, но на Черока, специално му проверявах LSD-то, като при налично (и работещо) такова, колелата трябва да се въртят в една и съща посока.
                        Или ти имаш предвид - и двете напред, а после - назад?
                        proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Има предвид като освободиш от скорост, вдигнеш едното и се опитваш да го завъртиш на ръка. При мен не става на ръка, даже да се напъвам до насиране.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Евалата, Спарки!
                            С нетърпение чаках да си кажеш мнението.
                            Очевидно колелата няма как да се завъртят в различни посоки на ръка.
                            Ще сменя маслото, да видим дали ще има промяна на това виене.
                            Георги Тонев

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Total Transmission X4 80w90 GL5.jpg
Прегледи:2
Размер:76.1 КБ
ID:5593689 ние сме с това ,никакви ядове сносна цена
                              само бараки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X