Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете моля за избор на гуми. Коя точно да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете моля за избор на гуми. Коя точно да избера?

Здравейте.
    Като начало, изискванията. Гумата ще се ползва за асфалт, риболов, къмпинг, в общи линии лек офф роуд, без екстремни неща. Все пак обаче, не ми се иска, дори и да завали до като съм покрай гьола или на къмпинг да съм съвсем безпомощен. Ще се ползват и зиме и лете. Цената в случая няма да е фактор, въпреки че едните са доста по евтини от другите. Просто ще ми стъпят на една цена. Ще се търкалят под Терано 2.
    Ето ги вариантите:

Вариант 1: BFGOODRICH ALL TERRAIN T/A KO 235/75 R15 104S

Вариант 2:
    GENERAL Grabber AT2 235/75R15
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:general-Grabber AT2.jpg
Прегледи:1
Размер:78.2 КБ
ID:6059485

Какво мислите за избора ми? Има ли някакви други предложения, които съм пропуснал? Съветите Ви ще са добре дошли.
    ПС: Гледах и на Fedima нещата, но бях изумен колко малка е разликата в цената на регенерата с шарка подобна на BFGOODRICH и истинския BFGOODRICH. ТОва естествено ме отказа от тях.

От: Помогнете моля за избор на гуми. Коя точно да избера?

Много чел по този въпрос и много гуми счупил, но BFG ТА си ми остава фаворит. С тераното съм изтъркал 2 чифта 50/50, не е имало грешка. Тойотата си е още с тях.
    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

БФГ АТ е Гумата.

Коментар

АТ2 силно се съмнявам да можеш да ги намериш някъде. Стар модел са. Новият е само АТ. Не е лош. Аз съм с такива. За всесезонни стават, зимата също с някои уговорки, както и в плитка кал. За хард оффроад - твърдо не.
        WG 2.7 CRD

Коментар

Ами по това което намерих ги дават налични. За какви уговорки споменаваш през зимата?

Коментар

Първоначално публикуван от vladdark Преглед на мнение
            Ами по това което намерих ги дават налични. За какви уговорки споменаваш през зимата?
            Първата зима (евентуално и втората - зависи как, колко и къде караш) са добре и като за АТ държат прилично. Проблема е, че каучука който се използва при Гудридж е доста твърд по-принцип (благодарение на това гумата е изключително здрава и износоустойчива) и след 1-2 лета се опичат на горещия асфалт и при ниски температури се държи като пластмаса (този проблем го има малко или много при всички АТ-та с изключение на Дуратрак на Гудиър, но пък те свършват много бързо, заради по-мекият каучук...). Аз карам с такива и съм доволен много.

Коментар

Ами че не се представят като изцяло зимни гуми и трябва да се внимава,но си стават за целта за която ще се ползват.
              M.P.

Коментар

Както каза Марто, BFG се втвърдяват бързо, но пък са по-проходими.
                Според мен: ако смяташ до 3-4 год, да сменяш гумите -вземи BFG, ако пък ще ги търкаляш повече - вземи Generala-а.
                Гледай датата на производство.Имай предвид че ако са стояли на склад повече от 2 год. - каучука е започнал първичното втвърдяване.
                Grand Vitara 1.6i 16V (94Hp)2001
                Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !
                'Толкова млад, а вече кривнал от пътя'

Коментар

Доста изчерпателни отговори, за което Благодаря! Ще ми се да ги карам повече от 3 години. Повсеместно мнение ЗА BFG, и на мен ми влияе, но това за времето за което се втвърдяват ме зачуди пак .

Коментар

Според мен също в момента няма откъде да си купиш AT2 на GENERAL.
                    Износил съм един комплект от въпросните и определено бих те насочил към BFG-то, с каквито съм в момента.
                    Георги Тонев

Коментар

... но това за времето за което се втвърдяват ме зачуди пак .
                      И чисто зимни гуми да сложиш, след три години всесезонно каране, пак ще са се вдървили.

Дуратрака също ще те изкара три години, а е по-мек и с не по-малко агресивна шарка.

БФГ АТ, ако не разчиташ на тях за зимата, изарват по 100 000 км пробег. Вземаш едни такива за 1100 лв комплекта, търкаляш ги 40-50 000 км. Комплект такива се търгуват тук във форума за по 5-600 лв. Добавяш още толкова и пак си в играта с чисто нови.

Аз също си мисля за АТ гуми. Замислям се за Lassa Competus или Silverstone AT-117. Ако не се предвижда сериозно заравяне по калищата и те са вариянт. Идват с около 100 лв по-евтини на парче. Ако не ме бъраше цената, бих приложил по-горната схема
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Ясно. Просветна ми. За марката вече нямам колебание.
                        Един страничен въпрос. Mud terrain много ли ще ме пързаля зимата, сравнено с all? Т. е. предполагам че ще има разлика, но поносима ли е.

Коментар

Ясно. Просветна ми. За марката вече нямам колебание.
                          Един страничен въпрос. Mud terrain много ли ще ме пързаля зимата, сравнено с all? Т. е. предполагам че ще има разлика, но поносима ли е.
                          Кой точно mud terrain?

Дуратрака например със сигурност няма да те пързаля зимата.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ей тези:
                            BF GOODRICH 235/75R15 104/101Q MUD TERRAIN T/A KM2 LR

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1402485520806.jpg
Прегледи:1
Размер:14.5 КБ
ID:5592853

Коментар

Тези на утъпкан върху асфалт сняг ще те хлъзгат сериозно. Няма ли ламели - забрави за читаво поведение в зимни пътни (не извънпътни) условия. Какво става извън пътя - друг въпрос, пак не с еднозначен отговор.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X