Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как се сваля скоростния лост?
Свий
X
-
От: Как се сваля скоростния лост?
Много ми прилича това от снимката на това което е в ТЛК. Струва ми се че си свалил една метална капачка, която е била на байонетна сглобка. Сега превключваш на неутрална (иначе няма да излезе) и внимателно започваш да вадиш лоста нагоре. С леко разклащане ако не тръгва но без резки движения. На края на лоста, дето е в кутията има една пластмасова капачка. Обикновено се държи здраво но не се знае в какво състояние е твоята. Ако е много разхлабена и напънеш лоста на изваждане а тя опира може да падне в кутията. Това няма да е никак красиво.
-
Защо ти е да го сваляш скоростния лост за сложиш маншона !? Купуваш си маншон от магазин за руски авточасти / 3 - 4 лева струва / с тесен отвор отгоре , който да ти пасне на твоят размер отдолу , мажеш скоростният лост с веро и го нахлузваш . Отдолу стягаш с миша опашка или скоба с подходящ размер и си готов . Иначе скоростният лост се вади като махнеш зегерката в горният край на фланеца ...VEREYA MOTORSPORT TEAM
Коментар
-
Лоста не може да се свали (нали за скоростния говорим >?), така де може, но трябва да се развият 4-те болта които го държат към скоростите. Отвътре е на зегерка. Сега като се замисля, май трябваше да се свали лоста и да се разглоби от тялото, което го държи. Като сменях съединителя забелязах, че и моя маншон е скъсан и наистина смърди в купето при отворен прозорец. Разгледай мануала - има го нагледно.
Според мен начина на Бакалов е най-безболезнен
Поздрави !
Коментар
-
Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнениеЛоста не може да се свали (нали за скоростния говорим >?), така де може, но трябва да се развият 4-те болта които го държат към скоростите. Отвътре е на зегерка. Сега като се замисля, май трябваше да се свали лоста и да се разглоби от тялото, което го държи. Като сменях съединителя забелязах, че и моя маншон е скъсан и наистина смърди в купето при отворен прозорец. Разгледай мануала - има го нагледно.
Според мен начина на Бакалов е най-безболезнен
Поздрави !VEREYA MOTORSPORT TEAM
Коментар
-
Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнениеЛоста се сваля като се махне зегерката най отгоре без да се развиват болтовете . Гадостта е после като се слага защото късият край влиза в една пластмасова ябълковидна втулка в апарата за включване на скоростите . Тая втулка обикновено се износва външно и при закопчаването на ябълката влиза навътре във апартчето . Вследствие на това се увеличава хода на лоста и почва много да " ходи "
Коментар
-
Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение...Купуваш си маншон от магазин за руски авточасти...Това от опит, не точно с тоя маншон, но достатъчно упорито с други гумени изделия къде ли не.
От магазина за руски авточасти могат да си вземат щипки за гумените подкалници. Шипки от кора на вратата на Самара пасват почти идеално на местата на големите щипки на подкалника.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение...и на всяка 1-2 години повтаряш процедурата.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение...и на всяка 1-2 години повтаряш процедурата.Това от опит, не точно с тоя маншон, но достатъчно упорито с други гумени изделия къде ли не.
VEREYA MOTORSPORT TEAM
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеЗвънни на Люцкан (patrol fen). Ако го има по складовете някъде ще може да ти го внесе.
едит - затрил съм някъде ом-номера.. В Е-бей имаше сходини, но по номер е най-сигурно ...
Коментар
-
След дълго лутане из магазините за авточасти ,намерих един маншон от каре на опел ,който горе долу е еднакъв с оригиналния.От долния край към кутията пасна идеално,дали ще има проблем, ако горния край на маншона го хвана за самия скоростен лост,а не за лозчето с ябълковидна форма,което е захванато с четири болта.Тясният отвор на маншона е по-широк и не може да уплътни добре по лозчето ,а на скоростния лост пасва идеално.
Коментар
-
Ако слагайки го така можещ да сложиш всичко останало (капака с втората гума на пода и барчето с кожените маншони върху него), друг проблем надали ще има.
Менте маншон на каре при мен изкара половин година. Това като е сложен върху карето де. Ако си случил на читав, ще изкара дълго. Оригиналните карат по 20 години и нищо им няма.
Просто като купуваш неоригинално е на късмет.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнениеНяма такова нещо , преди 5 години след като напълних скоростната кутия с вода от скъсан маншон , търсих по магазините оригинален ама цената не ми хареса . Взех си някакъв от руски авто части , малко силикон долу на фланеца , хубава скоба , и до ден днешен си карам със него без никакви проблеми със вода или миризма ...Ние не сме неутрални!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар