Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянно светят стоповете на NISSAN TERRANO 2 99г.дълга база.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Постоянно светят стоповете на NISSAN TERRANO 2 99г.дълга база.

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
    Е това с киселината не е така. В София акумулатори изкупуват във всички Вторични суровини ,но без киселината да бъде източена .
    Е аз в София не съм предавал, но в Пловдив, Банско и Разлог не ги искаха с киселина.
    - не пречи Спарки да ги метне в багажника и напът да ги остави в някой пункт, пък ако не искат (никой няма да го върне, но ще му направи подбив 5-10 ст., аз имах да предавам 20 тина акумулатора и по -ниската цена не ме устройваше) с киселина тогава да ги точи
    Последно редактирано от I.Stoyanov; 27-04-14, 09:39.

Коментар

Инсталацията в кайна сметка бе инспектирана .Намерих още едно затопяване и го изолирах, стегната е вече плюсовата клема.И да се надяваме от тук на сетне на по малко аварийки.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ПЕТКОВ Преглед на мнение
        Инсталацията в кайна сметка бе инспектирана .Намерих още едно затопяване и го изолирах, стегната е вече плюсовата клема.И да се надяваме от тук на сетне на по малко аварийки.
        Инспектира ли всички маси по купето? Малко ме съмнява да си свалял табло. А освен буксата на теглича, твърде вероятна причина за въпросните затапяния е точно калпава маса някъде. И си смени бушоните с читави такива (например Bosch), ако си слагал китайски.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Таблото го виждах наистина за голяма трудност.Озадачи ме аербега,но един разговор по телефона ми даде кураж сваля се за половин час и монтажа е за толкова някъде.Това с китайските бушони си каза думата,дори леглото на самият бушон се бе затопило .Та се наложи да го изведа като отделен извън таблото.За сетен път се убедих,че по добро от оригинала няма.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ПЕТКОВ Преглед на мнение
            За сетен път се убедих,че по добро от оригинала няма.
            Това не е толкова от оригинално или не. Контактните пластини по таблата с бушончета и релета стареят и постепенно започват да отделят все повече топлина (и да пропускат все по-малко ток). И съвсем оригинално, позлатено и осветено от Папата бушонче да сложиш отгоре, като е окислен контактът отдолу пак ще грее докато не вземеш мерки и за него.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Това не е толкова от оригинално или не.
              Ааа, тук ще извиняваш, ама не си прав. Че има калпави контакти, въртящи номера - ОК, ама и самите бушони греят. За китайските говоря. Имал съм случаи целия бушон да е стопен, но да не прекъсне. Това, дето пише на тях като ампери е само много далечно пожелание. Взимат някаква ламарина, с някакво лъскаво покритие, удрят с матрицата, обличат в някаква пластмаса, и толкоз. Съответно ако на бушона пише 5 ампера, той започва да грее още от 3-4, а реално може да не изгори и до 7-8, ако пластмасата му се стопи по подходящ начин. Отделно качеството на покритието им е също пожелателно. Говоря за китайски бушон вкаран в съвсем редовно гнездо. След смяната му не е имало проблеми - за щастие глездото не беше пострадало сериозно. Бях го сменил с бушон от случайна бензиностанция и забравил за него.

Хубавите бушони са от по-трудно топима пластмаса. Самата им "жичка" е далеч от пластмасата, покритието и е съвсем друго, метала (ламарината) им е съвсем друг, често доста по-тънък и обвит около пластмасата, което осигурява по-добър контакт (и ламарината и пластмасата под нея поддават и осигуряват по-добро петно) и т.н. Често и пластмасата им не е прозрачна. За разлика от китайските не съм засичал разтопено гнездо от такива. Може и да е въпрос на време де... Даже и от тия с многото ампери от големия размер не съм виждал стопени - изгаря им жичката, където трябва, и толкоз. Контакта между нея и останалата част е така изчислен че натам да не отива прекалено количество топлина - точния метал, точната дебелина, точната ширина.

Хубави бушони да например чешките, дето оригинално слагат на шкодите. Намират се. Аз съм се заредил с доволно голям плик от всички размери и амперажи.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Че има ментета - има. Но ти имаш прекалено романтична представа за бушоните.

Бушон за 5 ампера, който да грее осезаемо от 3-4 и да изгори на 7-8 всъщност е с много високо качество.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Бушон за 5 ампера, който да грее осезаемо от 3-4
                  Не осезаемо - греят достатъчно за да си самостопят пластмасата. Която пък в общия случай се стопява доста сполучливо точно там, където е жичката, за да им помогне да продължат да греят. Такова нещо при нормален бушон просто не се случва. Най-малкото - пластмасата им може и да почернее близо до мястото дето грее, но не се стопява върху тях.

Коментар

А! Стопяема пластмаса!

Такива ползват факирите дето поставят газ и аларми. Аз и да искам не мога да си намеря.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X