Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Нисан Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Нисан Терано 2

Да попитам, тази цедка имали я на механичната помпа или е само на ТДИ?
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Има я. Може да не е точно същата, но я има. Пази от дребни боклучета/люспи боя/стружки, попаднали между филтъра и помпата, например при смяна на филтър или от сорта.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На Терано "95 -а с мех. помпа, цедката е абсолютно същата, по спомени и мястото е аналогично

Коментар

Днес покарах малко по асфалт и из гората и няма разлика от преди... Върви си както преди, но чека си свети и нз защо Не ми остана време да сваля цедката, но говорих с един приятел и утре ще отида да направим една диагностика и да видя от какво свети този чек....

Коментар

Вижте грешките преди да се разправяш с цедката на помпата.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Прочетохме му грешките и излезе, че дебитомера се е прецакал и даде още една грешка на буксата за температурата.. Тя се беше откачила още когато ми светна чека и аз я видях и я закачих, но човека ми каза, че щом е била откачена и аз съм дал на контакт, го отчита вече като грешка и не се изчиства от самосебеси.. А за дебитомера каза да не си играя и да търся ако не ми дава разлика в разхода на гориво...

Коментар

Всичко се изчиства от самосебеси. Примерно след 50 паленета на двигателя. Но лампата ще спре да свети в момента, в който проблемите са оправени, независимо дали си чистил грешки или не.

Трябвало е да ти каже какви грешки има в момента. Става с изчистване, изключване от контакт, последващо палене, и пак четене.

За дебитомера - гледа ли какво дава в реално време? И каза ли ти дали в момента има проблем с него, или само е записало грашка някога си. Ако в момента свети заради дебитомера, или няма да върви почти хич, или ще дава разлика в разхода, при това сериозна.

Изключи буксата на дебитомера и опитай да караш така. Вижд дали ще има разлика във вървежа.

Коментар

Да показа ми дебитомера при запалено положение какво напрежение отчита, после само на контакт... Изчисти грешките и отново напрежението не беше постоянно. Каза ми, че при запалено положение трябва да е волт и половина, а той показва от 1 до 4 волта като се променя постоянно... Пита ме дали има разлика в разхода, а той няма и ми каза, че ако не ми даде някаква разлика да не си усложнявам живота и да не го сменям нз какво да правя..
                  Дали мога да намеря дебитомер втора ръка от някъде поне за временно да видя каква разлика ще има и занапред да му купя нов..

Коментар

Дебитомер втора ръка е като накладки или масло втора ръка.

Относно напреженията - на контакт трябва да е около 1 волт. При запален загрял мотор на празен ход около 2.2V. На пълна газ при натоварване трябва да дава поне 4.2 волта. Това за BOSCH дебитомер. Данните са от сервизното ръководство.

Ако на празен хода наистина ти дава между 1 и 4 волта, дебитомера е тотал щета.

...ама твоя не е BOSCH, а HITACHI, ако помня добре. И е доста различен. И по-труден за намиране, и по-скъп. Привсе това, аз бих го сменил, ако искам да разчитам на тоя автомобил.

Пак ти казвам - изключи го съвсем и виж как ще върви.

Коментар

Ами ще пробвам както казваш да го изключа, но няма ли пак да отчете грешка и да свети чека или просто да може да видя дали има някаква разлика... Може и аз да не съм запомнил точно за напреженията ... Не на Bosh е моя аз съм в грешка

Коментар

Като изключиш дебитомера лампата на чек контрола не светва.Въобще...дори и без дебитомер да караш, лампата не свети.Компа записва грешка в паметта си, но без да индикира с лампата.Така, че смятай, че щом ти е светнала лампата не е от дефектен дебитомер, а от нещо друго.
                        Ако имаш път към Ст. Загора можеш да ми се обадиш и да го видим.Поне с дебитомерите съм та ти...
                        Говорим ако е Бош.За Хитачи хич ме няма.
                        Имам и четец за грешките така, че можем да го прегледаме, а и да го сравним с моето и по параметри и по вървене!
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Човека, който ми чете грешките каза, че е от него, защото имаше грешка в буксата за температурата, че се беше откачила.. А другата грешка беше в дебитомера, други грешки нямаше.. Сега чека ми свети когато му е кеф, от време на време като почти даже не свети.. Светва примерно когато работи мотора на място и като му дам гас да вдигне оборотите до 1000 и спира да свети нз защо така..Преди един месец идвах към Ст. Загора, но скоро нз дали ще мога да намина та да го видим и ако се оправи да направим една обиколка по калните пътища наоколо , но все пак мерси много за предложението... Казаха ми да го напръскам с безконтактен спрей та да не би да има нещо прекъснато или нещо такова.. Ами в краен случай ще си потърся нов дебитомер и поне да се реши този проблем!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                            ...Имам и четец за грешките...
                            Имаш за твойто. За неговото нямаш. Със старата букса е - 97-ма година.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Имаш за твойто. За неговото нямаш. Със старата букса е - 97-ма година.
                              А дали 14 - пиновата букса може да се преправи на OBD, че 2 кабел затривам и чакам по месец да дойдат, а OBD под път и над път. Само трябва да видя в ръководството схемата на коя букса е дадена и да я преокабеля към OBD конектор. Предполагам, ако няма разклика в компютрите не би имално проблем...

Коментар

Не може. Едното е сериен порт, другото CAN шина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X