Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оригинален CD changer в Терано II - проблеми и решения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Оригинален CD changer в Терано II - проблеми и решения

Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнение
    Здравейте,

Ето едно хитро решение за CD changer на SONY:http://www.audiosavings.com/products...DX565MXRF.aspx
    Интересно решение - добра е идеята, ама FM трансмитера я оплесква - поне по отношение на качеството.
    Оптиката на сони внася допълнително оплескване.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Аз не вдявам за какво са ви всичките тия заигравки с CD-та, при положение че това е умираща технология, особено за автомобил. Като постоят примерно година на жегите, 2/3 от CD-тата просто сдават багажа, започват да прекъсват или изобщо престават да се четат. Пресен пример точно с 5-те CD-та, дето ми се мъдрят в джипката от няколко години. Най-различни марки, и всичките с малко или повече проблеми. Ако нещо ще променяте, търсете решение с флашка или SD. Към днешна дата всичко друго е мъртво родено.
    Идеята на горното устройство е да натъпчеш 6 сд-та с мр3 в него, и да пътуваш оттук до ауспуха на географията с твоята си музика.
    Много по-ценната му стойност е това, че има 12 сек шок-протекшън.

Висококласния ми чейнджър в Бенца чете само аудио-сд, и те са доста чувстителни към вибрации. За разлика от Кенууда, дето е в джипа, и чете мр3 - независимо от дупки, ями, вибрации - прекъсвания няма.

Но всичко е до мерак - когато купих тоя кенууд, много отдавна, прочее, дублирах немалката си фонотека на мр3. Внушителна чанта с дискове. Е, имам ги, и почти не съм ги слушал. То няма толкова път в целия свят, за да ги изслушам.. Пък и когато пътувам - изключително малко са местата, дето няма радио, което не ми задоволява музикалния вкус.
    В Албания, например, си слушах радио Енерджи - верно, на албански, ама музиката си е същата. Албанските новини по радиото ме интересуват, точно колкото и българските.

Всичко е до мерак - гаси се по единствения начин, познат в практиката.

Коментар

Между другото...къде стои орогинално чейнджъра на Терано 2?
      Питам, защото на моето реално няма такъв, а не се е случвало да видя такова с заводски чейнджър.
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Закрепен е на пода под пасажерската седалка.
        Георги Тонев

Коментар

От: Смяна високоговорители на Терано 2

Монтиран е под предна дясна седалка, като е захванат с винтове на планка.
          Ето - как изглежда при мен:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:clarion-1.JPG
Прегледи:1
Размер:145.5 КБ
ID:5574637

Име:clarion-2.JPG
Размер:113.5 КБ
ID:5574636

Малко са ми лоши снимките, които съм правил, пък и не съм имал за цел, да се вижда местоположението.
          Допълнително мога да направя и по-добри.

ПП. С Георги сме писали едновременно...
          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Не е необходимо по-добри снимки.Знаех, че май седи оригинално под някоя от седалките, но не бях сигурен под коя.
            Това, което не ми харесва на този монтаж е, че...нахакаш ли се в някой по-дълбок гьол и влезе ли вода в купето и този чейнджър...само на чейнджър ще стане...
            Ще видя дали местоположението му няма да може да се промени, но предвид, че кабелите му до касетофона ще ограничават с дължината си всякакви по-сериозни премествания от заводското място...май там ще е и при мен...
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Колеги някой случайно да има упътване на Български за оригиналния ченджър че не знам как дого пусна да работи.

Коментар

Упътване нямам, но моят си работи.
                Кое не потегля, че да го опиша - как е при мен?
                proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                  Между другото...къде стои орогинално чейнджъра на Терано 2?
                  Питам, защото на моето реално няма такъв, а не се е случвало да видя такова с заводски чейнджър.
                  Поздрави!
                  Мото беше под задната седалка с велкро за мокета.

Коментар

Наистина не знам откъде се пуска и каксе зареждат дисковете .

Коментар

Първоначално публикуван от galenik Преглед на мнение
                      Наистина не знам откъде се пуска и каксе зареждат дисковете .
                      В чейнджъра има само едно копче-натискаш-излазя пълнителя/магазина-зареждаш дискове и готово.Всичко останало от пулта на касетофона.За съжаление подробности съм забравил.Пробвай смело,няма какво да объркаш.Поздрави.

Коментар

Вчера по тъмно довърших работата:

Име:2014-03-29 16.42.22.jpg
Размер:136.1 КБ
ID:5574968

Отказах се от монтиране на копче за аварийките на панела, защото каквото и да бях сложил щеше да изглежда недобре. Затова го изместих отдясно на волана, вижда се на снимката.
                        Удобно ми е да е там.
                        Панела облицовах с фолио. Не стана чудесно, но не се и старах особено. Сложил съм едно старо радио, което да ме забавлява докато отделя бюджет за USB/SDcard плейър с блутуут, който си представям че ще ми върши работа и като хендсфри.
                        Горната част на панела ми празнее, но засега остава така.
                        Стойност:
                        1. МДФ - безплатно.
                        2. Копче за аварийките - 3.00лв.
                        3. Преходник за кабелите - 15.00лв, но със сигурност може да се намери на половината цена.
                        4. Фолио - 0.50лв.
                        5. Труд - безплатно.
                        6. Време - при подходящи условия за труд 2-3 часа са напълно достатъчни.
                        Георги Тонев

Коментар

Здравейте Колеги.
                          И аз с Терано 2 ТДИ ,2,7 автоматик;2002г.
                          Имам различни интериорни проблеми,които трябва да реша.С фабричен касетофон съм,с вградено копче за аварийните.Индикацията на касетофона, не работи,дори и след ремонта и.Имам и СД ченджър под седалката.Даже и не смятам да го ползвам.Изчетох цялата тема,и стигнах до идеята да си сменя панела,за да мога да си сложа обикновенно СД за кола.Кабел от Нисан към ИСО стандарт намерих-6,50лв. в наш сайт в БГ.Закачих СД то за проба,и всичко ОК.Но естествено където питах по моргите,панели няма.Явно ще се направи,по гореописания начин.
                          Тука стигам до момента,който ме затруднява-аварийния бутон.Искам всичко да стане визуално добре.Намерих бутон от терано 96г.,но пиновете различни,от тези които излизат от куплунга на касетофона.

Име:nissan36.gif
Размер:8.6 КБ
ID:5697607Натиснете снимката за да я уголемите

Име:nissan37.gif
Размер:4.3 КБ
ID:5697609

NS08 е куплунга за аварийния бутон,също и обяснения за пиновете му.Давам и снимка,на бутон от по старо терано,който смятам да си купя.
                          Въпроса ми е,как да ги свържа?Не намирам инфо за буксата от по стария модел.Тя има в нея и тример за настройка явно на честота на светене.Удължена е,и по снимките,които имам си личи,че има платка с електроника,а не обикновена букса.
                          Прикачени файлове
                          Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                          ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Здравейте,

На другата си кола имам едно малко устройство, което се включва към аудиото като симулира чейнджър. От него излизат два чинча и оттам му пускам каквато си искам музика от таблет/телефон. Тази схема ми е доста удобна за път и искам да я репликирам на тераното. Само че такова устрйство в нета не намирам. Някой срещал ли е или поне знае ли дали има възможност да се изкара aux in на оригиналното аудио на нисана?

Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X