Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оригинален CD changer в Терано II - проблеми и решения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Оригинален CD changer в Терано II - проблеми и решения

бел.мод.
    Настоящата тема произтича от тази: Смяна високоговорители на Терано 2

Аз да питам...въпреки ,че не е съвсем по темата...
    Как да реша въпроса с това че оригиналната уредба на Тераното ми е радио-касетофон....Да наистина има възможност за СД-чейнджър,но такъв няма намиране,нито от това което се предлага нещо може да стане.Проблема се задълбочава и от това,че не мога просто да сменя касетофона с някакво СД...защото на нашия модел копчето за аварийните е на панела на касетофона/голяма простотия от страна на производителя/.
    Дайте някаква идея...
    Последно редактирано от nickbochev; 25-03-14, 17:24. Причина: пояснение за разделяне на темите
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

От: Смяна високоговорители на Терано 2

Аз реших проблема с един трансмитер с USB памет.
    Просто го пъхаш в запалката, настройваш радиото и трансмитера на една и съща честота и слушаш каквато музика си качил на флашката.
    Даже си има и дистанционно - за 20лв просто е перфектно ;-)
    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
    Opel Campo 3,1 TD '99
    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Любо, търси по моргите такъв панелНатиснете снимката за да я уголемите

Име:3988346o.jpg
Прегледи:1
Размер:94.2 КБ
ID:5382091

Коментар

Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнение
        Аз реших проблема с един трансмитер с USB памет.
        Просто го пъхаш в запалката, настройваш радиото и трансмитера на една и съща честота и слушаш каквато музика си качил на флашката.
        Даже си има и дистанционно - за 20лв просто е перфектно ;-)
        Всички твърдят,че трансмитера не може да извади качествен звук...Това ми беше най-първата и елементарно осъществима идея,ама...пусто държа да вади хубав звук.
        Другия вариант е,ако не намеря панел като този дето е постнал Митко...да монтирам просто една паралелна система/някъде едно СД скрито и ще го търся с джойстик за волана и от там ще го управлявам,а то ще е примерно...под седалката /
        П.П.моите колони си свирят идеално.Имаше едно припукване,но установих,че е вибрация от корите на вратите и то на задните врати.Скоро ги разглобих и им подложих тук таме по един дунапрен за уплътнение...Резултата е почти липсва припукването и вибрацията!
        П.П.П.Ако някой ходи по моргите и попадне на въпросния панел...свиркайте братя...Бирата ще е от мен...
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
          Аз да питам...въпреки ,че не е съвсем по темата...
          Как да реша въпроса с това че оригиналната уредба на Тераното ми е радио-касетофон....Да наистина има възможност за СД-чейнджър,но такъв няма намиране,нито от това което се предлага нещо може да стане.Проблема се задълбочава и от това,че не мога просто да сменя касетофона с някакво СД...защото на нашия модел копчето за аварийните е на панела на касетофона/голяма простотия от страна на производителя/.
          Дайте някаква идея...
          любо имам един ченджер на сони който си е почти нов,обаче нямам кабел за него и за това ми седи.шурито ми нали си е голям бързак и разбирач и си продаде касетофона заедно с управлението,а ченджера остана,ако те интересува ще погледна модела и ако имаш познати дето да се занимават с такива техники и могат да ти намерят твой е

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
            любо имам един ченджер на сони който си е почти нов,обаче нямам кабел за него и за това ми седи.шурито ми нали си е голям бързак и разбирач и си продаде касетофона заедно с управлението,а ченджера остана,ако те интересува ще погледна модела и ако имаш познати дето да се занимават с такива техники и могат да ти намерят твой е
            Благодаря ти за предложението,но....Проблема доколкото разбирам е в буксата за управляващия кабел на касетофона.Просто говорих с няколко човека занимаващи се с продажба втора ръка на СД-та и чейнджъри и всеки каза,че чейнджър с такава букса няма намиране.Не съм на ти с тези техники много и ми е чудно ако има един чейнджър/като този твоя например/,не може ли с някакъв управляващ кабел да се подвърже дори и директно /със запояване/към кабелите на буксата на касетофона???
            Сигурно няма да е толкова просто ,иначе отдавна да са ми го предложили този вариант???
            Все пак ще питам и ще имам предвид твоето предложение!
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER

Коментар

Един от вариянтите е да си вземеш тази букса http://www.ebay.co.uk/itm/NISSAN-TER...item230bcae487 и да махнеш оригиналното радио,но ще трябва да си направиш панел за cd-то и копчето за мигачите(има и готови решения ,но са скъпи).Другия вариянт на който аз бих се спрял е направо да набухаш една 7" навигация 2din с падащ панел.

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
                Един от вариянтите е да си вземеш тази букса http://www.ebay.co.uk/itm/NISSAN-TER...item230bcae487 и да махнеш оригиналното радио,но ще трябва да си направиш панел за cd-то и копчето за мигачите(има и готови решения ,но са скъпи).Другия вариянт на който аз бих се спрял е направо да набухаш една 7" навигация 2din с падащ панел.
                То това с навигацията хубаво,ама...аварийните къде ще са.Не ми се иска да се занимавам с правене на копчета допълнително в час по трудово обучение....
                Май най-добре ще е да си направя една паралелна система със СД и управление с джойстик на волана и ..оригиналното да си стои там....
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER

Коментар

Любо, аз си направих панел от дъска, която правят кейсове за сцени и т.н. лесно се намира и обработва. А за чейнджъра ако ти трябва и мога да измъкна кабела, аз не го ползвам, защото си купих плеър на Pioneer само с УСБ. Ако ти трябва ще опитам да измъкна кабела и ще сваля чейнджъра и ти го подарявам. Копчето за аварийните още не съм го направил, защото нямах подхоящо но вчера взех от 1 магазин за части на Лада копче 2х2 см. само трябва да изрежа дупка с зеге-то и да оправя кабелчетата, защото копчето има 12 и повече крачета а кабелчетата са 3

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cam-1.jpg
Прегледи:1
Размер:156.5 КБ
ID:5554952
                  Nissan Terrano 2.7 TDi
                  ----------------------------
                  Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Първоначално публикуван от D. Bibov Преглед на мнение
                    Любо, аз си направих панел от дъска, която правят кейсове за сцени и т.н. лесно се намира и обработва. А за чейнджъра ако ти трябва и мога да измъкна кабела, аз не го ползвам, защото си купих плеър на Pioneer само с УСБ. Ако ти трябва ще опитам да измъкна кабела и ще сваля чейнджъра и ти го подарявам. Копчето за аварийните още не съм го направил, защото нямах подхоящо но вчера взех от 1 магазин за части на Лада копче 2х2 см. само трябва да изрежа дупка с зеге-то и да оправя кабелчетата, защото копчето има 12 и повече крачета а кабелчетата са 3

[ATTACH=CONFIG]671660[/ATTACH]
                    Е...супер много ще съм ти благодарен!
                    Не, че трансмитерчето не вади приличен звук, но не може да достигне въобще звука от СД!
                    Почерпката ще е от мен
                    Поздрави!
                    NISSAN FOREVER

Коментар

Обаче чейнджъра няма "магазин". Аз ще ти го пратя но трябва магазин да намериш. Ще поразпитам някъде за магазин, ако немеря хубаво.
                      Nissan Terrano 2.7 TDi
                      ----------------------------
                      Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Ок...ако намериш нещо ще е добре, а ако не аз ще търся.
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Любо, сега съм "по петите" на един, пък ще видим - какво ще се получи.
                          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Между другото...вчера поразпитах тук-там за магазин за въпросния чейнджър.Май ще е доста трудно намирането на магазин за него...
                            Ще видим...
                            NISSAN FOREVER

Коментар

По лесния вариант според мен е да се закупи устройство което симулира сд чейнджър а в него се поставя флашка или сд карта.Преди седмица мой приятел си купи 2 бр. които поставихме на Нисан Алмера и Мазда 323.Размерите му са доста компактни и работи идеално.Мога да проверя и за някаква марка,ама напиши в гуглето xcarlink и гледай

П.П Сега погледнах на тая фирма са скъпички,но има подобни и за под 100лв,просто трябва да се поразровиш
                              Борис 0888 999 едно едно9
                              PATROL Y260 RB30S

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X