Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно тропане-неоткриваемо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странно тропане-неоткриваемо

Евала за ентусиазма. Като гледам какво си направил с таблото, и колко труд си хвърлил, сори , че не се е оправило. Между другото, аз нали се похвалих, че всичко е наред, миналата седмица като открих причината пробвах колата, като я подкарах около двеста метра и нямаше тропане. Поради факта, че колата се кара само събота и/или неделя, ако въобще излезе от гаража, вчера като карах и чух един, два пъти въпросното "тропане", явно и аз не съм решил проблема както трябва, ама нямам сили да направя като теб, а и виждам, че си ревизирал всичко. Стигам до извода, че може да е някой детайл в двигателния отсек, и шумът му да ни заблуждава, че е отвътре. Проверих тръбите на климатика, не е от там. Просто и аз не знам. Но сега вече е търпимо - при около 20-тина километра градско/лош асфалт, го чух само два пъти, явно има и нещо друго. Ще следя темата с интерес, за мнения от други колеги, които са имали подобни проблеми. Поздрави , и успех.
    Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Няма да забравя как и аз правих тази интервенция 4 или 5 пъти свалях всичко до арматура,но гадното жужене и вибриране си оставаше,докато един ден случайно сменяйки въздушния филтър реших до го запаля без него и о..... чудо всичко изчезна.Уплътних филтъра да е под напрежение като затварям кутията и от тогава тишина...
      "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
      0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
        Няма да забравя как и аз правих тази интервенция 4 или 5 пъти свалях всичко до арматура,но гадното жужене и вибриране си оставаше,докато един ден случайно сменяйки въздушния филтър реших до го запаля без него и о..... чудо всичко изчезна.Уплътних филтъра да е под напрежение като затварям кутията и от тогава тишина...
        Ай стига бе...чак от въздушния филтър да се предава така звука от вибрацията, че да изглежда като да е таблото ли...
        На мен все ми се струва, че вибрира на пластмаса...
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Беше ужасно дрънчене,чувах го откъм въздуховода от шофьорската страна.Притегнах и уплътних де що има видийки и връзчици,по ено време мислех,че от сваляне и качване на таблото ще го начупя,рових в калника,притягах тръбите на климатика,мъчих се да свалям чистачките ама не успях и тъкмо се отказах,и реших да си сменям филтъра.А парадоксът беше,че започваше да дрънчи едва когата позагрее ДВГ до към 40-50 градуса и почваше в диапазона м/у 1500-2000 оборота да изпада в гаден резононс.
          "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
          0878739299

Коментар

След смяна на дирекцията имах едно досадно звънене при около 3000 оборота наподобяващо вибрираща пружина. Неговата мама изкара ми нервичките докато го открия. Оказа се ламаринката на генерацията на първото съединение след колекторите. Докато съм местел нещата се завирах къде ли не и съм я закривил неволно и малко и трябвало да започне така да звани, че вади нерви. А аз бях обеден, че е от педалите ми нещо. 100 пъти ги гледах преглеждах дозатягах и не и не.

Коментар

Вие тези табла ги вадите за добър ден бе
              само бараки

Коментар

Иска си желание да обърнеш внимание на всеки детайл. Не е сложно но е пипкаво.

Коментар

При мен пък основно го прави като давам на заден ход.Не знам каква е логиката да го прави точно тогава, но...факт е , че при движение напред почти никога не се чува.
                  Да не би на заден ход да се получава по-силна вибрация....
                  Лошото е, че не го прави постоянно.Тоест не мога за запаля мотора и като завибрира да го търся по слух или по пипане докато се издаде гадината...
                  Поздрави!
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Забелязъл съм че при мен тропа при определен температурен диапазон-м/у 5 и 20 градуса.Може и да си втълпявам но при много студено и много топло почити не го чувам.Пък колко съм говорил с майката на таблото да не казвам.

Коментар

Колеги и при мен имаше едно скърцане усещах го в купето и по точно някъде в таблото.Проверих какво ли не, и съвсем случайно забелязах,че при отворен капак скърцане няма,и се оказа,че капака играе в бравата регулирах я и проблема изчезна.

Коментар

Първоначално публикуван от радо gj Преглед на мнение
                        Колеги и при мен имаше едно скърцане усещах го в купето и по точно някъде в таблото.Проверих какво ли не, и съвсем случайно забелязах,че при отворен капак скърцане няма,и се оказа,че капака играе в бравата регулирах я и проблема изчезна.
                        Мислих го и това, ама при мен се получава по-скоро звук на вибрираща/резонираща пластмаса/, което е далеч от представите ми за скърцане ли дори от звук при допир и тропане на метал в метал...
                        П.П.Тествах го и при отворен капак...пак си привибрирва както и на затворен такъв...
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Аз открих както тропа... или не точно... Досадно пластмасово тропане зад таблото с уредите - оправя се като разместя дирекцията за обдухване с механичния плъзгач - предполагам някаква клапа или не знам какво, но се оправя.

Коментар

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
                            Аз открих както тропа... или не точно... Досадно пластмасово тропане зад таблото с уредите - оправя се като разместя дирекцията за обдухване с механичния плъзгач - предполагам някаква клапа или не знам какво, но се оправя.
                            Това поне е най-лесно да се провери. Довечера ще завъртя клапата да духа в друго положение и ще видим...
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Здравейте, от два дни локализирах проблема, отстраних го и вече нямам никакво тропане и вибрация.Чак не смея да пиша тук от суеверие...
                              Та накратко...при мен проблема се оказа скъсана миша опашка на стоманената тръбичка на метана и тя явно е тропала в спирачната тръбичка отиваща към предно ляво колело.
                              Та на кратко...при подобни шумове и вибрации , оглеждайте добре купето и всички възможни изненадки, защото при мен вибрацията мога да се закълна, че се чуваше като да е от таблото, а то...
                              Шума се разнася по купето и може да ви подлъже от къде точно се чува.В моя случай не намирам грешка за това, че разглобих таблото напразно, защото пък уплътних въздуховодите и...вече знам как се разглобява таблото .
                              Това е...сега настана тишина и няма вече изнервящ и дразнещ фактор.
                              Поздрави!
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X